reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Cześć dziewczyny ☺
nie dam rady Was nadrobić hahaha 3 -4 dni mnie nie było i tak dużo naskrobalyscie ☺
Wczoraj oddałam krew na pappa wyniki za tydzień a dzisiaj robiłam jeszcze inne badania krwi a wyniki jutro.
Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze.

reklama
Dzieczyny MIALAM USG. Mój lekarz jest przekochany, uciekł im a mnie zawołał palcem zjechalismy piętro niżej i tam mnie zbadał. !!! Z 40 minut miałam robione wszytko wymiary są w porządku, kość nodowa, karkowa OK. ;)
I BEDE MIALA CHLOPAKA z każdej strony "brał go" i mówi no to coś pomiędzy nogami się nie chowa więc chłopak jak nic. ;)! Nie pytam o wymiar bo byłam tak tym wszytkim przejęta, jest o jeden dzień większe tylko tyle wiem ;) aaa i jedyne co go zmartwilo to łożysko mam z przodu na samym dole pod dzieckiem, mówił że w tym tyg jest już raczej na górze. ;/ mówi że to wskazanie do cc ale ze jeszcze wszytko może się zmienić. Nie wiem o co chodzi dokładnie więc pytam go, a ten że kolejność jest taka że najpierw rodzi się dziecko potem łożysko, a u mnie jest tak że najpierw wyszło by łożysko potem dziecko i że tak kobieta rodzic nie może w żadnym wypadku. Kolejna wizyta za 2 tyg na kontroli tego łożyska.

1497341276-aaaaaa.jpeg

......:::::::::14t. i 0d::::::::.........

Ja jestem w 3 ciąży i pierwszy raz widziałam dziecko na ust dopiero teraz .A genetycznych. We wcześniejszych ciazach mialam robione tylko po 4 ust i nigdy nie widziałam. NFZ [emoji5]. Wystarczało mi ze lekarz mówił ze wszystko dobrze. A stwierdziłam ze dzidzie zobaczę jak sie urodzi. Wcześniej nie byłam na żadnym forum. Ale mam wrażenie ze tu sie trochę dziewczyny nakrecacie. Każda inaczej przechodzi ciąże. Jeden wymiotuje, inna juz w 14 tyg czuje ruchy. Ale nie dajmy sie zwariować. Z naszymi dzieciaczkami wszystko ok. @Rossiczka ma rację. Koniec z czarnymi myślami. Pamiętajcie ze serduszka Waszych dzieci tez czują stres. Nie doprowdzajcie do przedwczesnego zawału
Zgodzę się że jest trochę samonakrecania, jeszcze jak człowiek o wielu tragediach się nadlucha to już w ogóle.
W pierwszej ciąży byłam na forum po 13 tygodniu, A że termin miałam na koniec miesiąca to wszelkie tragedie mnie ominely.

Teraz byłam na forum już jak zaczęliśmy się starać, z fajnej rzeczy jak seks zrobiło się przeżywanie każdego dnia cyklu, mój T. Na mnie wściekły chodził, więc wrzuciłam na luz i od razu zaskoczyło. Ale mania szła dalej bety hcg , progesteron i kolejne nakrecanie. Teraz chyba przyszedł czas na wrzucenie na luz, przynajmniej u mnie.
W pierwszej ciąży ruchy czułam po 20 tygodniu, A łożyska na przedniej ścianie nie miałam. W drugiej podobno szybciej, więc myślę że 18-19.

Póki co mój ogród to dzika łąka. Nigdy nie bawiłam się w kwiatki prócz pelargonii na oknie. Teraz mam 50arow i nie wiem w co ręce wsadzić....tyle tego tutaj jest.
Póki co jeszcze trochę się wstydzę tego podwórka haha ale będzie więcej siły to przełomie to i owo :-)
Ambitny plan ☺ polecam książkę ogród dla leniwych. Mój tata co chwilę do niej wraca. Ma piękny ogród. Maja w ogrodzie miałaby co pokazać

Dzieczyny MIALAM USG. Mój lekarz jest przekochany, uciekł im a mnie zawołał palcem zjechalismy piętro niżej i tam mnie zbadał. !!! Z 40 minut miałam robione wszytko wymiary są w porządku, kość nodowa, karkowa OK. ;)
I BEDE MIALA CHLOPAKA z każdej strony "brał go" i mówi no to coś pomiędzy nogami się nie chowa więc chłopak jak nic. ;)! Nie pytam o wymiar bo byłam tak tym wszytkim przejęta, jest o jeden dzień większe tylko tyle wiem ;) aaa i jedyne co go zmartwilo to łożysko mam z przodu na samym dole pod dzieckiem, mówił że w tym tyg jest już raczej na górze. ;/ mówi że to wskazanie do cc ale ze jeszcze wszytko może się zmienić. Nie wiem o co chodzi dokładnie więc pytam go, a ten że kolejność jest taka że najpierw rodzi się dziecko potem łożysko, a u mnie jest tak że najpierw wyszło by łożysko potem dziecko i że tak kobieta rodzic nie może w żadnym wypadku. Kolejna wizyta za 2 tyg na kontroli tego łożyska.

1497341276-aaaaaa.jpeg

GRATULUJE KOCHANA !!!! ☺ CUDOWNE WIEŚCI !!!

1497341276-aaaaaa.jpeg

Super wieści :-) bardzo się cieszę z Tobą. Wybieraj imię ;-)

Masz tak zwane łożysko produkujące, może się jeszcze przemieścić. Spokojnie

1497341276-aaaaaa.jpeg

Gratuluję pięknego syna. Dbaj o siebie

1497341276-aaaaaa.jpeg

Świetne wiesci.
To łożysko przodujace które znajduje się tuż nad szyjka. Mam to samo. Lekarz mnie pociesza że do 20tyg zwykle samo się podnosi.
Wiec trzymam kciuki, żeby tak było :-*
Ja jutro będę wiedziała czy coś się przenieslo...

Ja jestem w 3 ciąży i pierwszy raz widziałam dziecko na ust dopiero teraz .A genetycznych. We wcześniejszych ciazach mialam robione tylko po 4 ust i nigdy nie widziałam. NFZ [emoji5]. Wystarczało mi ze lekarz mówił ze wszystko dobrze. A stwierdziłam ze dzidzie zobaczę jak sie urodzi. Wcześniej nie byłam na żadnym forum. Ale mam wrażenie ze tu sie trochę dziewczyny nakrecacie. Każda inaczej przechodzi ciąże. Jeden wymiotuje, inna juz w 14 tyg czuje ruchy. Ale nie dajmy sie zwariować. Z naszymi dzieciaczkami wszystko ok. @Rossiczka ma rację. Koniec z czarnymi myślami. Pamiętajcie ze serduszka Waszych dzieci tez czują stres. Nie doprowdzajcie do przedwczesnego zawału
Przepraszam, ale nic mnie tak nie irytuje jak tekst, żeby przestać się stresować i jeszcze podparty argumentem, że dziecko też czuje stres, więc tym samym mu szkodzimy.
Bardzo zazdroszczę kobietom takim jak Ty, tym które spokojnie przechodzą każda ciążę, bez problemu w nią zachodzą i rodzą zdrowe dzieci. Wtedy czas ciąży jest radosnym oczekiwaniem.
Moje ciąże nigdy takie nie będą...podejrzewam, że jest tu też sporo dziewczyn, które mają tak samo. To czas podszyty strachem..bo już nie raz się nie udało, bo traciłyśmy dzieci, albo to są pierwsze ciąże wyczekane i wychodzone po lekarzach przez lata.

Jak najbardziej zgadzam się z tym, żeby próbować pochodzić do tego czasu z jak największym spokojem, ale proszę zanim napiszesz jeszcze raz o nakręcaniu się, pomyśl że każda z nas jest inna i radzi sobie tak jak potrafi.

reklama
Do góry