reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dzień dobry!!!!! :-)
U mnie dziś pochmurno, deszczowo i raczej chłodno. Jestem też cały dzień bez samochodu. Ale nic nie zepsuje mi humoru, gdyż z dnia na dzień czuję się odrobinę lepiej :) nie mogę doczekać się już wizyty 20.06, na której mam nadzieję poznam płeć maluszka :) powodzenia dziś wszystkim wizytujacym dziewczynom! :*
Milo czytać taki pozytywny wpis od rana ☺

Ja też nie wymiotowałam w I trymestrze, a teraz już 3 raz mi się zdarzyło :/
Tylko u mnie zauważyłam, że się to zdarza gdy rano zjem coś cięższego np. makaron czy zupę. Sama nie wiem. Za tydzień wizyta to się dopytam

Szukam informacji i w wielu miejscach, szpitalach jest właśnie po 20,22 tygodniu gdy już nie ma poronienia A przedwczesny poród.

Pewnie wszystko zależy od szpitala i jego ustaleń.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez się dziś lepiej czuje. Wstałam z myślą ze zabieram sie za porządki. Tak zapuszczonego mieszkania nigdy nie mialam. Przeszłam sie po wszystkich pomieszczeniach, rozejrzalam się i stwierdziłam ze chyba najpierw kawa mrożona i śniadanie.... To sprzątanie nawet nie wiem od czego zacząć. Trochę chyba mnie to przerosło... chyba pójdę za rada teściowej i zacznę od tego co lezy najbliżej mnie... proszę o wsparcie psychiczne

Co do wymiotow, tak sobie myślę, że może chodzi o progesteron. Już łożysko produkuje więc stężenie jest większe niż w pierwszym trymestrze i stąd macie taką przypadłość.

Ja wciąż kilka razy w tygodniu mam z tym problem

Szukam informacji i w wielu miejscach, szpitalach jest właśnie po 20,22 tygodniu gdy już nie ma poronienia A przedwczesny poród.

Pewnie wszystko zależy od szpitala i jego ustaleń.

Pewnie tak bo zanim u nas otworzyli ta patologie wczesnej ciąży to dziewczyny do 21 tygodnia leżały na aseptyce

Co do wymiotow, tak sobie myślę, że może chodzi o progesteron. Już łożysko produkuje więc stężenie jest większe niż w pierwszym trymestrze i stąd macie taką przypadłość.

Ja wciąż kilka razy w tygodniu mam z tym problem

W moim przypadku jak mialam juz stwierdzoną cukrzycę ciążowa to czasami wymiotowalam jak mi cukier skoczył. Nie mogłam łączyć ryżu z pomidorami. Odpadaly gołąbki i pomidorówka.

reklama
@iwilleatyou przez Ciebie ;-) cały czas jak tu zaglądam widzę te kluski z deski. Oszaleje taki mam apetyt.
Może jutro pierwszy raz spróbuje zrobić sama

Do góry