reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Kurcze dziewczyny dwa tygodnie temu miałam usg genetyczne, kolejna wizyta 14 czerwca, ale bez usg. Przedłużenie zwolnienia i badania. Pewnie ściągnie mnie na usg do szpitala, ale to gdzieś za 3 tygodnie będę miała. Nie wiem czy wytrzymam. Dla mnie to za długo, chciałabym widzieć częściej dzidziusia. Aktualnie nie czuję się ciążowo, nic mi nie dolega, rano mam o wiele mniejszy brzuch i boję się, że w nocy coś się stało. Chciałabym poczuć już pierwsze ruchy, żeby dzidzia dawała o sobie znać.
Aniu ja też mam mniejszy brzuch rano. Właściwie to rano w ogóle nie mam brzuchao_O. Nie wiem jak Cię bardziej pocieszyć. Ja teraz nie będę bardzo długo widziała dzidziusia, może nawet ponad miesiąc :(. Mój sposób na spokój to mąż, który nasłuchuje co tam się w brzuchu dzieje. A że małe jest bardzo aktywne to zawsze odetchnę i na razie mi to wystarcza. Mam nadzieję, że znajdziesz swój sposób na osiągnięcie spokoju albo rzeczywiście poczujesz niedługo ruchy maleństwa :biggrin2:

reklama
Kurcze dziewczyny dwa tygodnie temu miałam usg genetyczne, kolejna wizyta 14 czerwca, ale bez usg. Przedłużenie zwolnienia i badania. Pewnie ściągnie mnie na usg do szpitala, ale to gdzieś za 3 tygodnie będę miała. Nie wiem czy wytrzymam. Dla mnie to za długo, chciałabym widzieć częściej dzidziusia. Aktualnie nie czuję się ciążowo, nic mi nie dolega, rano mam o wiele mniejszy brzuch i boję się, że w nocy coś się stało. Chciałabym poczuć już pierwsze ruchy, żeby dzidzia dawała o sobie znać.
Jak masz wątpliwości bądź stresujesz się to zapisz się prywatnie na USG :-)
Jeśli chodzi o dolegliwości to kochana 2trymestr więc może to co niemiłe już minęło?? :-)
A wielkość brzucha bardziej uzależniona jest teraz od tego co mamy w jelitach gazy i te inne, więc dont worry! Jak coś to szoruj na prywatne usg żebyś nie musiała się stresować kochana :*

Jeszcze zatesknicie za momentem kiedy nie ma tych ruchów . Na poczatku to sama przyjemność ale jak juz nie ma miejsca to aż boli

Zjadłam te ziemniaki ze skwarkami i bajeczki i kalafior i zapilam maślanka. Bylo pycha.... do tego świeży koperek... tak mi to smakowało ze aż przesadzilam. Myślałam ze pekne. Dobrze byli nareszcie zjeść coś z przyjemnością i apetytem

Ale zescie sie rozpisaly dzis:p
Przede wszystkim gratuluje cudnych wizyt i zdrowych Maluszkow;**

Mikado a kiedy badalas bete w ktorych dniach i jaki mialas przyrost?

Gier dasz rade z malymi jajeczkami haha:p Choc u nas od początku byl wodniaczek to jajca byly akurat po zbóju:p Ogromniaste haha!

Ja rano tez mam brzuch malusi a dopiero po poludniu,wieczorem wyskakuje 6 msc haha

Ankuś swietnie Cie rozumiem..ja dopiero 20.06 zobacze 1 raz Dzidziusia po prenatalnych:(tez sie stresuje czy wszystko u Niego dobrze.. ehh.Musi byc!!!Limit zlych wiesci wyczerpany!

Co do przesądów to z synem faktycznie musialam sie czesciej golic i wloski na brzuchu urosly.Teraz nie:p

No i zapomnialam co chcialam dalej pisac...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Jak masz wątpliwości bądź stresujesz się to zapisz się prywatnie na USG :-)
Jeśli chodzi o dolegliwości to kochana 2trymestr więc może to co niemiłe już minęło?? :-)
A wielkość brzucha bardziej uzależniona jest teraz od tego co mamy w jelitach gazy i te inne, więc dont worry! Jak coś to szoruj na prywatne usg żebyś nie musiała się stresować kochana :*
Wiem, korci mnie, żeby iść prywatnie na usg, ale do swojego ginekologa też chodzę prywatnie, badania prywatnie. Finansowo trochę krucho się u nas robi. Mamy tyle wydatków z nowym mieszkaniem, że nie wiem jak my sie wyrobimy finansowo. Kuchnie nam wyliczyli na 17 tyś plus sprzęt. Płytki do łazienki i kuchni 9 tyś, a gdzie reszta, co chwile coś. Nie licząc szaf, robocizny i całej reszty. Mój mąż kupił kabinę prysznicowa 160 cm, a raczej brodzik do tego szyba, cena kosmiczna. Teraz to nawet na bluzkę sobie żałuję, póki to wykończenie się nie skończy. Ja wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze, ale nie wiem na czym stoję finansowo i sobie wszystkiego żałuję.

Aniu ja też mam mniejszy brzuch rano. Właściwie to rano w ogóle nie mam brzuchao_O. Nie wiem jak Cię bardziej pocieszyć. Ja teraz nie będę bardzo długo widziała dzidziusia, może nawet ponad miesiąc :(. Mój sposób na spokój to mąż, który nasłuchuje co tam się w brzuchu dzieje. A że małe jest bardzo aktywne to zawsze odetchnę i na razie mi to wystarcza. Mam nadzieję, że znajdziesz swój sposób na osiągnięcie spokoju albo rzeczywiście poczujesz niedługo ruchy maleństwa :biggrin2:
Dziękuję :) ogólnie to myślę pozytywnie, ale mam czasem gorsze chwilę. No nic, lek nas nie opuści do końca życia.

Ale zescie sie rozpisaly dzis:p
Przede wszystkim gratuluje cudnych wizyt i zdrowych Maluszkow;**

Mikado a kiedy badalas bete w ktorych dniach i jaki mialas przyrost?

Gier dasz rade z malymi jajeczkami haha:p Choc u nas od początku byl wodniaczek to jajca byly akurat po zbóju:p Ogromniaste haha!

Ja rano tez mam brzuch malusi a dopiero po poludniu,wieczorem wyskakuje 6 msc haha

Ankuś swietnie Cie rozumiem..ja dopiero 20.06 zobacze 1 raz Dzidziusia po prenatalnych:(tez sie stresuje czy wszystko u Niego dobrze.. ehh.Musi byc!!!Limit zlych wiesci wyczerpany!

Co do przesądów to z synem faktycznie musialam sie czesciej golic i wloski na brzuchu urosly.Teraz nie:p

No i zapomnialam co chcialam dalej pisac...

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Za żadko zdecydowanie. Dobrze bym się czuła jakbym mogła zajrzeć do dzidziusia raz w tygodniu ;)

reklama
Za żadko zdecydowanie. Dobrze bym się czuła jakbym mogła zajrzeć do dzidziusia raz w tygodniu ;)
Powiem Ci ja tak miałam w 1 ciąży wizyty raz na tydzień i usg, ale jak w 30 tygodniu zrobiło się rozwarcie i nie miałam wcale usg do 36 a wizyty też co tydzień to nie było tak fajnie ;p

Do góry