reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Mikado93 lekarz jeszcze nie dał Wam 100% pewności [emoji6]. Wiadomo, że jeszcze może się wszystko zmienić [emoji6]. Ale wiem, że to ze wzrostem bety to tylko przesąd [emoji16].

To kto zna jeszcze jakieś DZIWNE przesady [emoji16]? Trochę się jeszcze pośmiejemy [emoji16]
Od dziś zwrócę uwagę czy mi nogi szybko zarastają czy jakoś tak spokojniej [emoji23] bo nie mogę się odnieść do podejrzeń skoro nie zwróciłam uwagi jak szybko rosną [emoji23]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z orzeszkiem jest ok. Ma 5.5cm wielkości. Nie dało mu się wyraźnego zdjęcia zrobić tak się wiercił.

Jeden lekarz mówi, że raczej chłopak, drugi że prawdopodobnie dziewczyna... jedno jest pewne - jeden z nich ma rację :)
Gratuluję świetne wiesci!! Świętuj i odpoczywaj :-)

@Mikado93 lekarz jeszcze nie dał Wam 100% pewności [emoji6]. Wiadomo, że jeszcze może się wszystko zmienić [emoji6]. Ale wiem, że to ze wzrostem bety to tylko przesąd [emoji16].
No ale 99% i potem przez całe badanie jeszcze kilka razy stwierdziła że mały tak się chwali przyrodzeniem, że na dziewczynkę tu szans nie ma :p no ale i tak ważne że zdrowe no i bardzo kochane <3

To kto zna jeszcze jakieś DZIWNE przesady [emoji16]? Trochę się jeszcze pośmiejemy [emoji16]
Od dziś zwrócę uwagę czy mi nogi szybko zarastają czy jakoś tak spokojniej [emoji23] bo nie mogę się odnieść do podejrzeń skoro nie zwróciłam uwagi jak szybko rosną [emoji23]

Również z twojego zachowania można podobno wyczytać, czy nosisz w sobie dziewczynkę czy też chłopca. Jeśli w ciąży często miewasz humory, najprawdopodobniej urodzisz córkę. Taki przesąd odzwierciedla wyraźnie stereotyp kobiety, jako istoty histerycznej - gdy się taka zagnieździ w brzuchu innej, trudno z nimi obiema wytrzymać. Na szczęście stereotyp to coś, z czym możemy walczyć.

Istnieje też zupełnie niezwykła teza o tym, że dziewczynka urodzi się, jeśli kobieta sypiając w ciąży, zazwyczaj odwraca się w stronę południa, natomiast chłopiec, jeśli na północ. Ale jak w takim razie orzec płeć dziecka, jeśli nasze łóżko ustawione jest w taki sposób, że mamy możliwość wyboru jedynie pomiędzy wschodem a zachodem...?

Ja tam powiedziałam mężowi, że taki mały siusiak kłóci się z moim poczuciem estetyki i nie wiem jak się tym zajmować, to zaczął się śmiać i powiedział, że tak jak dużym... Wierzcie lub nie, ale nigdy nie myłam dużych jajek z kupy :szok:
Hahahahaha, @gie_er Ty mi dziś Dziewczyno co chwilę humor poprawiasz serio xD

@gie_er humorków nie mam [emoji16] ale staram się przyzwyczaić do spania na lewym boku [emoji6] czyli w stronę południa. Choć czasem budzę się na plecach.. Hmm...

PS. Ja myłam jajka z kupy. Kurze [emoji23][emoji23][emoji23]

PS 2. Ubawiłam się tu dziś z Wami na prawdę fajnie [emoji16] ale idę spać [emoji16] także bawcie się grzecznie [emoji16] w nocy zajrzę i sprawdzę czy było grzecznie [emoji16][emoji16].

@gie_er humorków nie mam [emoji16] ale staram się przyzwyczaić do spania na lewym boku [emoji6] czyli w stronę południa. Choć czasem budzę się na plecach.. Hmm...

PS. Ja myłam jajka z kupy. Kurze [emoji23][emoji23][emoji23]

PS 2. Ubawiłam się tu dziś z Wami na prawdę fajnie [emoji16] ale idę spać [emoji16] także bawcie się grzecznie [emoji16] w nocy zajrzę i sprawdzę czy było grzecznie [emoji16][emoji16].

Dooobrze Mamo ^^ Śpij dobrze :)
U mnie mąż wreszcie wrócił to mogę niebawem zniknąć ;)

reklama
Kurcze dziewczyny dwa tygodnie temu miałam usg genetyczne, kolejna wizyta 14 czerwca, ale bez usg. Przedłużenie zwolnienia i badania. Pewnie ściągnie mnie na usg do szpitala, ale to gdzieś za 3 tygodnie będę miała. Nie wiem czy wytrzymam. Dla mnie to za długo, chciałabym widzieć częściej dzidziusia. Aktualnie nie czuję się ciążowo, nic mi nie dolega, rano mam o wiele mniejszy brzuch i boję się, że w nocy coś się stało. Chciałabym poczuć już pierwsze ruchy, żeby dzidzia dawała o sobie znać.

Do góry