reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Czyli generalnie pomyliłam adresy, myślałam że forum właśnie po to jest bby moc wymienić się poglądami tymi dobrymi i tymi złymi. Najwyraźniej tutaj tylko pisze się o tym czy się było u ginekologa i strzela że zdjęć USG. Bardzo przepraszam, że nie wpisuje się w schemat. Poszukam pomocy gdzie indziej. Dzięki za wspaucie, a raczej jego brak i życzę Ci żebyś nie przeżyła tego co ja..
Dziewczyno nie chodzi mi o to, że piszesz o swoich uczuciach, tylko w jakiej formie to robisz, takiej która mi nie pasuje. Gdybyś była bardziej zaangażowana i czytała nasze forum to byś wiedziała, że piszemy o wszystkim.. Również o swoich lekach, obawach, depresjach.. Jak czytam Twój wpis, że wolisz rozmawiać z psem jak płodem, to mnie krew zalewa.

Ostatnia edycja:
reklama
@nika885 Ja jestem w 14 tyg.Badania prenatalne zdecydowałam się zrobić w drugim trymestrze.Powiem Ci że ja się tak bardzo cieszyłam że jestem w ciąży że pierwsza wizyta to była dla mnie pikuś-ale to była taka potwierdzajaca ciążę. Potem tylko czekałam na kolejną żeby usłyszeć serduszko.Zawsze się trochę boję że coś będzie nie tak ale staram się myśleć pozytywnie :):)

@nika885 Ja jestem w 14 tyg.Badania prenatalne zdecydowałam się zrobić w drugim trymestrze.Powiem Ci że ja się tak bardzo cieszyłam że jestem w ciąży że pierwsza wizyta to była dla mnie pikuś-ale to była taka potwierdzajaca ciążę. Potem tylko czekałam na kolejną żeby usłyszeć serduszko.Zawsze się trochę boję że coś będzie nie tak ale staram się myśleć pozytywnie :):)

@Angella210 Ja się denerwuje bo jestem 10-11 tygodniu ciązy i idę dopiero pierwszy raz do ginka. Pierwsza wizyta a pewnie też już bede mogła posłuchać serduszka. Na razie to tak do mnie nie dochodzi że coś tam we mnie siedzi, po wizycie zapewne sie wszystko zmieni. No a druga sprawa mam na dzieje że ginekolog zechce się mną zaopiekować i będzie chciał mnie prowadzić.

Ale dzis duzo wizytujących:*To bedzie wspanialy dzien:)

Doublemummy a po co sa takie przypinki?
Beatko a czemu chcesz miec 2 razy genetyczne?
dlatego ,że niewiele się dowiedziałam jakbym miała mu uwierzyć na słowo ze jest ok ale on nic nie mówil. Chciałabym pójść do takiego co mi powie mózg ok, kość nosowa jest a nie wszystko przemilczeć bo on wie że jest ok.Oo i dostać takie piękne zdjęcia jak Alicja ;) @Ali84

Dzień dobry wszystkim [emoji16] u mnie natłok pracy... wszyscy się rozwodzą przed wakacjami [emoji6] z pewnością nie nadrobię zaległości w czytaniu forum. U mnie Ok, daję radę (tylko nadal jestem senna i czasami mam mdłości). Ogólnie miałam badanie prenatalne w poniedziałek, dzidzia rośnie i wszystkie pomiary są idealne [emoji7] mój M przez całe badanie stał jak wryty. Gin nie zdradził płci bo podobno jeszcze zbyt wcześnie [emoji854] a oto mój maluszek ...
1496386324-aaaaaa.jpeg
1496386332-aaaaaa.jpeg
1496386352-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Alicja a ja Ci mówię że syn będzie chyba ma jajka widoczne na ostatnim zdjęciu - Piękności te zdjęcia pozazdrościłam

@Misimisi proszę zrozum ważną sprawę jeśli chodzi o funkcjonowanie tego forum i pewnie wszystkich innych ciążowych for: owszem jesteśmy żeby się wspierać, służyć dobrą radą, ale jeśli ktoś przychodzi tu, żali się na coś, dostaje to wsparcie i poradę, ale nie wygląda żeby chciał z tego skorzystać, tylko chce dalej narzekać, to cierpliwość się kończy. My możemy komuś doradzić żeby szedł do dentysty w 1. albo 2. trymetrze itd, ale nie pójdziemy za niego. Poza tym wiele z nas bardzo długo starało się o dziecko, niektóre dziewczyny traciły wzześniej swoje ukochane kruszynki, więc to zrozumiałe, że denerwuje je ktoś kto do ciąży i nowego życia podchodzi bez szacunku i dobrych uczuć. Również te z nas, które ciąża całkiem zaskoczyła kole w oczy takie podejście. Dziewczyny już dobrze radziły : jeśli nie umiesz sobie poradzić z negatywnymi uczuciami, idź do specjalisty, my tego tu nie udźwigniemy. A jeśli po prostu lubisz tak narzekać bez celu to załóż osobne forum dla "ciężarnych na złość"

@mrsMalec a boli Cię ten ząb? Ja miałam 2tygodnie temu okropne przeboje z jednym zębem. Zaczął się odzywać taki, który miał być do leczenia, ale ze względu na ciążę i że wcześniej nie bolał to dentysta nie chciał go ruszać. Niestety parę dni potem tak mnie zaczął boleć, że chodziłam po ścianach. Nie chciałam nic brać, ale już nie dawałam rady i wzięłam paracetamol. Pomogło na pół godziny. Najgorzej było w nocy. Rano wsiadłam w samochód i jechałam 250km do mojego dentysty w Niemczech (mieszkam już w Szwajcarii ale mam jeszcze ubezpieczenie niemieckie). Zrobił mi kanałowe bez prześwietlenia, zastrzyk dał jakiś inny niż zwykle - dłużej schodził. Leżałam godzinę na fotelu, ale byłam szczęśliwa, że męka się skończyła. Nie życzę nikomu takiego bólu. Wiem, że moje maleństwo przeżywało to razem ze mną. Lepiej szybko wyleczyć zęba, bo takie chore miejsce też może zatruwać organizm a i stres oraz nieprzespane noce to noc dobrego. Szukaj do skutku dentysty, który Ci pomoże, a nie będzie chciał tylko umyć od tego ręce bo się boi. To nie prowadzi do niczego dobrego
Ułamał mi się kawałek zęba . I chciała bym wymienić plomby ;) bo mam 3 czarne a chciała bym na białe

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta wydaje mi się, że takie refundowane przez NFZ można mieć raz. Ale jeśli prywatnie to nikt nie może Ci odmówić wizyty [emoji6].

@maggie91 ja pewnie też kupię kojec [emoji16] ale nawet nie wiem który jest oryginalny [emoji6]. Podejrzewam, że wybiorę trochę tańszy [emoji12]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry