reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Myślałam że u wszystkich zadziałają suwaczki w poziomie ale widocznie też zależy od telefonu, i może od wersji oprogramowania. Ja np po odwróceniu poziomo telefonu widzę Wasze suwaczki dziewczynki - szkoda że mój patent nie u wszystkich działa :-(

reklama
Ja zawsze do dentysty tylko prywatnie więc nie wiem jak to z dentystą na nfz... Poza tym na nfz to za darmo chyba do 4 czy 5 :) Ciekawe w sumie jak w ciązy

A takie pytanie powiedzcie mi jak to jest z dentysta w ciąży ?

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Mój ginekolog bezapelacyjnie jeszczew 1 trymestrze kazał porządek z zębami robić, bo zapytałam w 9tyg chyba czy muszę czekać do II trymestru z zaleczeniem 7ki.
Akurat ja bez znieczulenia robiłam, ale koniecznie poinformuj dentyste o ciąży i np. O lekach rozżedzających krew. Znieczulenie też spoko w ciąży tyle że lekarz dostosowuje do stanu pacjentki:)

Jeju dziewczyny tyleee miałam dzisiaj zrobić, mąż w pracy dziecko w przedszkolu, a ja włączyłam jedną pralkę i nadal leżę plackiem;p chyba jakoś bez wiedzy męża zatrudnię na jeden dzień panią sprzątającą, bo mnie w końcu zostawi :p

Ja jestem częstym bywalcem u dentysty ale to z racji aparatu na zęby. Na szczęście byłam przed ciążą, robiłam sobie 7, a dwie 8 wyrywałam.

@gie_er no właśnie też jestem oburzona, że mi przeszkadzają. Zwykle do 11 mam luzik, spokojnie mam czas na ogarnięcie internetów [emoji23], a dziś jakaś plaga. Chyba z 15 telefonów już odebrałam.. I w sumie nic konkretnego nie załatwiłam [emoji23], takie tam zawracanie du*y [emoji23].

@nika885 ja płaciłam. Robiłam tylko usg genetyczne stwierdziłam że na test Pappa nie mam wskazań i szkoda mi było kasy.

@CarlaR pochwal się nam co takiego fajnego ciążowego dostałaś [emoji16]

@Rossiczka no właśnie, bardzo dużo zależy od podejścia. Lubię wpuścić przed siebie ciężarną, ale jak ktoś tak na "kozaka pewniaka" ŻĄDA to mnie to wkurza [emoji12]. Co innego "przepraszam, to jest kasa z pierwszeństwem, wpuści mnie pani"..

@mrsMalec dentysta jak najbardziej wskazany. Żeby jak najszybciej wyleczyć co się psuje.. Bo to tylko niepotrzebne bakterie krążące po organizmie. Podczas ciąży jest leczenie za darmo w gabinetach na nfz. Podobno biała plomba do wszystkich zębów się łapie. Z kanałowym to musisz pytać konkretnego lekarza, bo niestety ich wersje się różnią. Moja dentystka uważa, że znieczulenie i kanałowe tak. Po porodzie zdjęcie by sprawdzić czy wszystko ok.
Właśnie, muszę zadzwonić się umówić na wizytę. Bo chyba mam jeden do zaklejenia..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem częstym bywalcem u dentysty ale to z racji aparatu na zęby. Na szczęście byłam przed ciążą, robiłam sobie 7, a dwie 8 wyrywałam.
ja mam dwie 8 do wyrwania ale to po ciąży. Przez aparat tez czesto bywałam po aparacie kilka ubytków było, więc wyleczone zostały

Myślałam że u wszystkich zadziałają suwaczki w poziomie ale widocznie też zależy od telefonu, i może od wersji oprogramowania. Ja np po odwróceniu poziomo telefonu widzę Wasze suwaczki dziewczynki - szkoda że mój patent nie u wszystkich działa :-(
U mnie dziala. Widzę wszystkie suwaczki. Ale niewiem czy mój widac

reklama
Do góry