reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Przepraszam ale nie nadrobię Was. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze u Was i dzieciaków. No i najlpeszego dla pociech z okazji dnia dziecka.
Mam pytanie do mamuś co mają już brzdące. Nie wiem co robic, bo mała chyba cierpi na zaparcia nawykowe. Zaczęło się ok. 6 miesiąca jak miała niskie żelazo. Wtedy podawalismy i kupki zaczęły być zbite i twarde. Robila kupki co 3 dni mniej więcej. Lekarze, że to w normie się mieści. Teraz ma 1.5 roczku i jest coraz gorzej. Przetrzymuje specjalnie. Dziś5 dzień bez kupki. Już nie wiem jak Jej pomóc. Dostaje dicopeg junior, dicoflor, pije olej lniany, przyjmuje duzo płynów, śliwki w sloiczku odpadają (ma odruch wymiotny, jabłek nie chce jeść, w ogóle je nie za dużo bo to niejadek, a od wczoraj to prawie nic tak Ją to męczy. Może Wy coś poradzicie, bo ja już nie mam pomyslu...
Moja szwagierka dawała córce xenne junior. Ale z tego co pamiętam u niej problem z wypróżnianiem był w główce. panicznie bała się załatwić. Jedyne miejsce gdzie się załatwiła było w wannie z ciepłą wodą.

reklama
Dziewczyny mam pytanie gdzie wkleić ten link z suwaczka?
Bez tytułu.png

Jak tam klikniesz to w to okienko.

Załączniki

• Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    11,1 KB · Wyświetleń: 468
Tam możesz też wpisać inne informacje. Wszystko co mam wpisane pod każdym postem, czyli: "28.03 criotransfer 2 blastek : 05.04 beta 70 / 07.04 beta 167 / 11.04 beta 1179 / 12.04 pęcherzyk 4mm / 20.04 3mm człowieka / 26.04 serduszko pika 7mm szczęścia / 06.05 niemal 2cm miłości / 24.05 4.3cm cudu" To też właśnie tam.

@Ankuś u mnie była to na tyle drastyczna zmiana, bo na swoim w końcu byliśmy sami, wcześniej mieszkaliśmy z moją babcią [emoji16]. I po pierwszej nocy obudziła nas cisza [emoji16] to było piękne (bo babcia zawsze od 7 zaczynała tłuc naczyniami w kuchni - nic nie gotowała wtedy więc podejrzewam, że to był jej sposób budzenia nas, bo przecież jak można tyle spać [emoji23]). Liczę, że do czasu przeprowadzki lekarz Wam zdejmie zakaz [emoji6]. A na kiedy wstępnie planujecie przeprowadzkę?

@JaneHeart a ten balsam kolagenowy to jakiś konkretny? Można stosować w ciąży [emoji6]?

@Mikado93 gratuluję chłopczyka [emoji16]. Udanego świętowania [emoji16]!

@Lady_Waiting ten olejek jest w sprayu, prawda?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, w sprayu :)

Ja dziewczyny po pysznym obiadku (placki z cukinii) dopiero zasiadłam i nadrabiam zaległości :)
Z okazji Dnia Dziecka tak mi dziś hormony szaleją, że co trochę ryczę :-D a już nie do zatrzymania byłam jak w radio usłyszałam piosenkę dla dzieci o laleczce z porcelany :shocked2:
Miłego popołudnia!

Załączniki

• placki.jpg
    placki.jpg
    350,9 KB · Wyświetleń: 71
Ja głównie korzystam z telefonu i zauważyłam że te wasze suwaczki w przeglądarce na telefonie nie są widoczne dopiero jak weszłam na kompa to je widzę np M@dzia Twój nie wiedziałam że masz taki ładny suwaczek :-)

reklama
Mmm, placuszki :) Ja dziś dojadłam makaron z serem i brokułem bo już był ostatni czas żeby nie trafił za chwilę do kosza. Tak fajnie przeszedł żółtym serkiem. Dobre było. A 2 dni temu zrobiliśmy z mężem pierwszy raz gołąbkową zapiekankę. Kapusta trochę ciężkostrawna, mimo wymoczenia, wyparzenia itd. Ale ogólnie dobre to to ^^
Kurcze, coś bym zrobiła. A te zatoki na nic nie pozwalają. Nawet do sklepu po owoce ciężko mi się zebrać. Królik śpi, mąż wraca dopiero po 18. Potem jeszcze teściowa chciała nas zobaczyć na dzień dziecka... A ja najchętniej wtuliłabym się w Ł i kazała opiekować bo jestem chora xD Ot taki mały wykorzystywacz, hihihihi :)

Do góry