reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Przepraszam ale nie nadrobię Was. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze u Was i dzieciaków. No i najlpeszego dla pociech z okazji dnia dziecka.
Mam pytanie do mamuś co mają już brzdące. Nie wiem co robic, bo mała chyba cierpi na zaparcia nawykowe. Zaczęło się ok. 6 miesiąca jak miała niskie żelazo. Wtedy podawalismy i kupki zaczęły być zbite i twarde. Robila kupki co 3 dni mniej więcej. Lekarze, że to w normie się mieści. Teraz ma 1.5 roczku i jest coraz gorzej. Przetrzymuje specjalnie. Dziś5 dzień bez kupki. Już nie wiem jak Jej pomóc. Dostaje dicopeg junior, dicoflor, pije olej lniany, przyjmuje duzo płynów, śliwki w sloiczku odpadają (ma odruch wymiotny, jabłek nie chce jeść, w ogóle je nie za dużo bo to niejadek, a od wczoraj to prawie nic tak Ją to męczy. Może Wy coś poradzicie, bo ja już nie mam pomyslu...
Moja szwagierka dawała córce xenne junior. Ale z tego co pamiętam u niej problem z wypróżnianiem był w główce. panicznie bała się załatwić. Jedyne miejsce gdzie się załatwiła było w wannie z ciepłą wodą.

reklama
Dziewczyny mam pytanie gdzie wkleić ten link z suwaczka?
Bez tytułu.png

Jak tam klikniesz to w to okienko.

Załączniki

• Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    11,1 KB · Wyświetleń: 461
Tam możesz też wpisać inne informacje. Wszystko co mam wpisane pod każdym postem, czyli: "28.03 criotransfer 2 blastek : 05.04 beta 70 / 07.04 beta 167 / 11.04 beta 1179 / 12.04 pęcherzyk 4mm / 20.04 3mm człowieka / 26.04 serduszko pika 7mm szczęścia / 06.05 niemal 2cm miłości / 24.05 4.3cm cudu" To też właśnie tam.

@Ankuś u mnie była to na tyle drastyczna zmiana, bo na swoim w końcu byliśmy sami, wcześniej mieszkaliśmy z moją babcią [emoji16]. I po pierwszej nocy obudziła nas cisza [emoji16] to było piękne (bo babcia zawsze od 7 zaczynała tłuc naczyniami w kuchni - nic nie gotowała wtedy więc podejrzewam, że to był jej sposób budzenia nas, bo przecież jak można tyle spać [emoji23]). Liczę, że do czasu przeprowadzki lekarz Wam zdejmie zakaz [emoji6]. A na kiedy wstępnie planujecie przeprowadzkę?

@JaneHeart a ten balsam kolagenowy to jakiś konkretny? Można stosować w ciąży [emoji6]?

@Mikado93 gratuluję chłopczyka [emoji16]. Udanego świętowania [emoji16]!

@Lady_Waiting ten olejek jest w sprayu, prawda?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, w sprayu :)

Ja dziewczyny po pysznym obiadku (placki z cukinii) dopiero zasiadłam i nadrabiam zaległości :)
Z okazji Dnia Dziecka tak mi dziś hormony szaleją, że co trochę ryczę :-D a już nie do zatrzymania byłam jak w radio usłyszałam piosenkę dla dzieci o laleczce z porcelany :shocked2:
Miłego popołudnia!

Załączniki

• placki.jpg
    placki.jpg
    350,9 KB · Wyświetleń: 69
Ja głównie korzystam z telefonu i zauważyłam że te wasze suwaczki w przeglądarce na telefonie nie są widoczne dopiero jak weszłam na kompa to je widzę np M@dzia Twój nie wiedziałam że masz taki ładny suwaczek :-)

reklama
Mmm, placuszki :) Ja dziś dojadłam makaron z serem i brokułem bo już był ostatni czas żeby nie trafił za chwilę do kosza. Tak fajnie przeszedł żółtym serkiem. Dobre było. A 2 dni temu zrobiliśmy z mężem pierwszy raz gołąbkową zapiekankę. Kapusta trochę ciężkostrawna, mimo wymoczenia, wyparzenia itd. Ale ogólnie dobre to to ^^
Kurcze, coś bym zrobiła. A te zatoki na nic nie pozwalają. Nawet do sklepu po owoce ciężko mi się zebrać. Królik śpi, mąż wraca dopiero po 18. Potem jeszcze teściowa chciała nas zobaczyć na dzień dziecka... A ja najchętniej wtuliłabym się w Ł i kazała opiekować bo jestem chora xD Ot taki mały wykorzystywacz, hihihihi :)

Do góry