reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@Nonkatoja mam pytanie, miałaś zalecenie od swojego lekarza kiedy wykonać pierwsze ktg ? Bo mam termin na pt (23) i lekarz powiedział, żebym poszła po terminie (wypada na święta), no ale wolałabym w ten pt i tak się zastanawiam czy przyjmą mnie na IP skoro przychodze w dniu terminu...

Dzień dobry

Ach jak dobrze być już po drugiej stronie :)

Lilcia wczoraj przespała cały dzień ale obudziła się głodna w nocy. Cycy bardzo się jej spodobał. Jeszcze się uczy ssać i denerwuje się gdy jej nie wychodzi.

Poza tym tak jak u siostry wyszedł jej rumień noworodkowy. Nie dziwi mnie to wcale, siostra też miała.. a temperatura szpitalna plus te rożki i bety nie sprzyjają skórze. Zejdzie sam.. zajmiemy się nim w domu.

Dziś odwiedzą nas dzieci i tata a jutro oby do domu.

Cyce pracują, pokarm jest, brodawki siostra zahartowała, miękkie i sflaczałe na razie ale przede mną nawał.

A co u mnie? Macica się obkurcza ał.ał ał i doopa boli ;) ale wszystko się pięknie goi. Niesamowita różnica w samopoczuciu w porównaniu do cesarki. Kurcze ale jestem szczęśliwa :D

Trzymam kciuki za nierozpakowane i buziaki dla maleństw.

Ps. Po świętach ogarniemy ten wątek zamknięty i dostęp co byśmy się mogły chwalić fotkami.

@ana ana ja też miałam po terminie ktg robić. Zawsze możesz jechać wcześniej i powiedzieć, że coś Cię boli i wtedy przyjmą Cię wcześniej. Jak byłam koło 22 i od razu mnie podłączyli.

@elifit super, że udało się urodzić jak chciałaś i też bym była szczęśliwa. Serio jest taka różnica w samopoczuciu między cc i sn?

To moje cycki chyba nigdy nie są puste, choć są miękkie, to zawsze jak nacisnę, to leci z nich mleko, a zawsze słyszę jak przełyka, czasem to wręcz zalewa go pokarm.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@Luxuorius myślę, że pewnie przed świętami się wyrobisz[emoji6] jak tak w pierwszej chwili przeczytałam, to myślałam, że urodziłaś.

My już po wizycie i Młody już 3800 waży:) A pediatra chciał wpisać 3580, a okazało się, że wagę ma źle ustawiona. Wrrrr... myślałam, że tam padnę. Jak nawet bez ważenia widzę, po pampersach i ubrankach, że rośnie jak szalony. Chyba pora poszukać pediatry[emoji6] bo ręce mi opadają. I jeszcze zdziwiony, że bez dokarmiania tak przybrał.

Jakieś nowe wieści? Ktoś przez noc się rozpakował?

Edit: Dziewczyny, myślicie że przy takiej pogodzie mogę w tym tygodniu iść z Młodym na spacer? W środę 2 tygodnie będzie miał. Czy jeszcze za wcześnie?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry