reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@Nonkatoja mam pytanie, miałaś zalecenie od swojego lekarza kiedy wykonać pierwsze ktg ? Bo mam termin na pt (23) i lekarz powiedział, żebym poszła po terminie (wypada na święta), no ale wolałabym w ten pt i tak się zastanawiam czy przyjmą mnie na IP skoro przychodze w dniu terminu...

Dzień dobry

Ach jak dobrze być już po drugiej stronie :)

Lilcia wczoraj przespała cały dzień ale obudziła się głodna w nocy. Cycy bardzo się jej spodobał. Jeszcze się uczy ssać i denerwuje się gdy jej nie wychodzi.

Poza tym tak jak u siostry wyszedł jej rumień noworodkowy. Nie dziwi mnie to wcale, siostra też miała.. a temperatura szpitalna plus te rożki i bety nie sprzyjają skórze. Zejdzie sam.. zajmiemy się nim w domu.

Dziś odwiedzą nas dzieci i tata a jutro oby do domu.

Cyce pracują, pokarm jest, brodawki siostra zahartowała, miękkie i sflaczałe na razie ale przede mną nawał.

A co u mnie? Macica się obkurcza ał.ał ał i doopa boli ;) ale wszystko się pięknie goi. Niesamowita różnica w samopoczuciu w porównaniu do cesarki. Kurcze ale jestem szczęśliwa :D

Trzymam kciuki za nierozpakowane i buziaki dla maleństw.

Ps. Po świętach ogarniemy ten wątek zamknięty i dostęp co byśmy się mogły chwalić fotkami.

@ana ana ja też miałam po terminie ktg robić. Zawsze możesz jechać wcześniej i powiedzieć, że coś Cię boli i wtedy przyjmą Cię wcześniej. Jak byłam koło 22 i od razu mnie podłączyli.

@elifit super, że udało się urodzić jak chciałaś i też bym była szczęśliwa. Serio jest taka różnica w samopoczuciu między cc i sn?

To moje cycki chyba nigdy nie są puste, choć są miękkie, to zawsze jak nacisnę, to leci z nich mleko, a zawsze słyszę jak przełyka, czasem to wręcz zalewa go pokarm.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@Luxuorius myślę, że pewnie przed świętami się wyrobisz[emoji6] jak tak w pierwszej chwili przeczytałam, to myślałam, że urodziłaś.

My już po wizycie i Młody już 3800 waży:) A pediatra chciał wpisać 3580, a okazało się, że wagę ma źle ustawiona. Wrrrr... myślałam, że tam padnę. Jak nawet bez ważenia widzę, po pampersach i ubrankach, że rośnie jak szalony. Chyba pora poszukać pediatry[emoji6] bo ręce mi opadają. I jeszcze zdziwiony, że bez dokarmiania tak przybrał.

Jakieś nowe wieści? Ktoś przez noc się rozpakował?

Edit: Dziewczyny, myślicie że przy takiej pogodzie mogę w tym tygodniu iść z Młodym na spacer? W środę 2 tygodnie będzie miał. Czy jeszcze za wcześnie?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry