reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hejka:) ja dzis rano wyladowalam w szpitalu. Leze na sali przedporodowej. Skurcze od 2 w nocy co 1 do 6 minut... maz do pracy nie pojechal:) czekamy. Niestety rozwarcia 0...:/ a skurcze sa i pisza sie na ktg..
Jestem mega niewyspana bo spalam jakies dwoe godziny..
Pozdrowienia ze szpitalnych salonow :)

Hej dziewczynki.

Siedze na dworcu i czekam na autobus.

Wiec tak @Grama80 ja tak samo mam. Jak jest miekki cyc i mala mało przelyka to zmieniam. Chyba nie mozna donkonca oproznic bo mi leci caly czas ale jak slysze ze mniej przelyka i dlugo ssie zeby przelknac to zmieniam. Z tym ze czekam troche bo ten pokarm ktory na końcu leci jest gestszy i bardziej nim się dziecko najada. Pierwszym popija bo jest rzadszy.

@Nonkatoja jak moja polozna usłysZała moje pytanie kiedy mozna z dzieckiem wyjsc i co sie je karmiac piersia to mnie wysmiala. Odpowiedz byla jedna od razu i mozna jesc wszystko. Z tym ze u nas inna pogoda. Temperatura caly czas okolo 5-10stopni. My bylismy pierwszy raz na godzine jak mala miala 4 dni.

Dzis byla przed ostatni raz u nas polozna i Rozalka wazy prawie 4800:przybrała w ciagu 5 tyg 1 ponad 2 kg. Jestem z niej dumna. Moj mały cycolek. Jest super grzeczna i kochana. Czasami ma tylko lekkie kolki ale do ogarniecia. Wystarczy ponosić albo polozyc na moim brzuszku i dajemy rade. Jedyne co mnie martwi to ma troche problemow z drzeniem. Rączki i nozki to normalne ale dwa razy drzaly jej tak dziwnie oczka. Po nowym roku bedziemy u lekarza na następnej kontroli to bede konsultowac to z pediatra. Chyba ze sie nasili to od razu pójdziemy. A jesli pediatra to oleje jak to ma w zwyczaju to po nowym roku z synem musze do kontroli u neurologa itd wiec upre sie zeby córkę przebadali. Z polozna dziś wszystko obgadalam bo oczywiscie zamartwiam sie o moje malenstwo.

@Luxuorius jeszcze troszke i synek będzie z Toba. Okropna jest ta koncowka ciazy ale trzeba to przezyc

Buziaki dla forumowych ciotek:)

km5s8u69dm9dsszh.png

Dokładnie jest tak jak Aneta pisze Zawsze coś tam leci z piersi ale później zauważa się że dużo rzadziej przełyka ale też trzymam na tej już pustszej piersi bo w tym "dnie" cyca też jest bogactwo :)
Aneta u nas też bylt drzenia ide do neurologa ale dopiero w marcu

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

@Nonkatoja w sumie nie jest teraz tak zimno. A werandowalas coś ? Ogólnie dziewczyny rozmawiały na fb na ten temat i spokojnie po 2tyg można śmiało wychodzić, ale najpierw np na 20min i stopniowo wydłużać. Jeżeli chodzi o temp to położna zalecana nam, że tak do max -10 można wychodzić, poniżej tego to już trochę za zimno, przede wszystkim chodzi o to, że maleństwo nie zdąży ogrzać powietrza przez nosek, bo tam jeszcze wszystko za delikatne :)

Hejka:) ja dzis rano wyladowalam w szpitalu. Leze na sali przedporodowej. Skurcze od 2 w nocy co 1 do 6 minut... maz do pracy nie pojechal:) czekamy. Niestety rozwarcia 0...:/ a skurcze sa i pisza sie na ktg..
Jestem mega niewyspana bo spalam jakies dwoe godziny..
Pozdrowienia ze szpitalnych salonow :)
Ty masz przynajmniej skurcze a ja nie :( wczoraj mialam wieczorem a jak pojechalam na ktg to cisza,nocke spedzilam w szpitalu, rano mnie wypisali

@Ola0303 to jak dobrze pójdzie, to święta w domu spedzicie[emoji6] Nabieraj sił przed porodem.[emoji4]

@aneta_ck To ładnie mała przybiera.[emoji4] a powiedz mi o co chodzi z tymi drzeniem, bo Oskar przez sen często ma takie wzdrygniecia i często też pojękuje przez sen. Myślałam, że to normalne, a teraz to już sama nie wiem. [emoji53]

Faktycznie przy karmieniu piersią waga leci jak szalona.

@ana ana delikatnie go już werandowałam. Poza tym kilka razy był na dworzu, jak do lekarza jechaliśmy. I jak było mroźne powietrze, to pieluszkę tetrową rzucalismy na fotelik. W takim razie w tym tygodniu pójdziemy na spacer, bo zbzikuję w domu[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Luxuorius skurcze sa ale do niczego nie prowadzą...mam jednak nadziejje ze cos sie ruszy w koncu. Jak nic sie nie wydarzy to jutro wychodze. Moze to tylko bolesne przepowoadacze...:/
@Nonkatoja oj marze o swietach w.domku w komplecie ale czy tak bedzie...okaze sie na dniach :) dziekuje nabieramy sil :)

reklama
@ola @Lux pewnie macie przepowiadacze. Ja je miałam i długo mnie męczyły. Robotę zrobiły bóle krzyżowe zupełnie inny rodzaj skurczu.

@Nonkatoja noo po sn jestem dobę ponad i czuję się świetnie. Nie mam bólu w ranie nie mam dretwego brzucha mogłam od razu jeść i cieszyć się córką. Już nie mówiąc o tych cudownych chwilach zaraz po porodzie z dzieckiem na brzuchu :)

Do góry