reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@Luxuorius chyba u Ciebie coś zaczyna się dziać. I stawiam, że możesz być następna, tym bardziej że u Ciebie taka rozbieżności terminów. U mnie w sumie przed porodem nie było żadnych objawów. Jak się pojawiły skurcze to już poszłam rodzić.

Mi ciąża tak szybko zleciała, a dziś już mój maluszek ma ponad tydzień. [emoji7] I niestety ma charakterek po mnie nie po ojcu. Krzykacz jeden[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.[emoji4]

Ooo też czekam na wieści od Bonusowej.

To już nie dużo zostało brzuchatek. Grudniówki dosyć szybko się rozpakowały[emoji6].

U nas nocka w miarę. Trochę zaczynam normowac karmienie i odzwyczajam Oskarka od tak częstego jedzenia. Teraz średnio wychodzi nam 2-2,5h i nie marudzi przy jedzeniu tak jak wcześniej, więc nie jest źle.

Miłej niedzieli [emoji4]

a jak czesto taki maluszek powinien jesc i jak dlugo? ja Zosie karmie srednio 10 razy dziennie. W nocy potrafi spokojnie 4 gdziny przespac jednym ciagiem (wczoraj rekor bo 5!). w dzien tak co 2,5 je, czasami poltorej. Sredni czas to 15 min na cycu.
To dobre wyniki?
Nie wiem czy to mozliwe ale moim zdaniem Zosia zlapala w miare rytm i nawet wydaje mi sie ze rozroznia dzien i noc (w sensie ze dluzej spi w nocy np. 4g+3g). Mozliwe?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

@grama na moje oko u Ciebie jest ok. Myślę, że to z tym rozróżnieniem dnia i nocy jest możliwe, bo mój też dłużej śpi w nocy. U nas był problem na początku, bo spadał z wagi i mieliśmy zalecenia karmić go częściej, a później okazało się że za często je i jest przezarty. Teraz w sumie próbuje mu regulować karmienie po swojemu. Zobaczę co nam wyjdzie z tego. Jutro będzie miał wizytę u pediatry i zobaczymy co powie.

Ja mam wrażenie, że mój je bez przerwy. Je szybko, bo nieraz wystarcza mu 5 minutek na całego cyca, ale nieraz już po 15 minutach znowu woła jeść. W ciągu dnia ma 2-3 dłuższe drzemki, takie 2-3 godzinne, a pomiędzy nimi tylko by jadł. W nocy byłoby to samo, ale jest lepiej jak wyląduje u nas w łóżku. Nieraz go karmię i przysypiam i wtedy często budzi się na kolejne karmienie dopiero po 4-5 godzinach. Nie wiem, czy w tym czasie nic nie cyca, czy ja po prostu nie pamiętam, bo robię to na pół śpiocha. Jak ja bym chciała, żeby mi jadł do 2,5-3 godziny..., a nie co chwilę...

reklama
Do góry