reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2016

Mój Franek właśnie ma czkawke ;) wieczorem najbardziej daje popalić. może dziś taki dzień i chce sobie pospac nie martw się na zapas. a musicie liczyć ruchy ? ja musze ale zapominam i wpisuje na oko :sorry2:
licze i lekarka mowi, ze ma byc w okresie aktywnosci 10 ruchow (u niej okres aktywnosci to 3 godziny i potem w kolejnych 3 godzinach znow 10 ruchow mam naliczyc) i zawsze tak bylo, ale dzis nie wiem o co mu chodzi, niby sie rusza, ale nie tak mocno i jak zawsze i czkawke tez mial rano, ale krotko...

reklama
Ale jesteś coraz bliżej i bliżej....

A my?
W czarnej. ...d...pie :)
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ok gadałam z doulą. Mówi że nic się nie stanie jak poczekam na Św. Mikołaja w domu a potem pojadę haha tylko ja se mogę planować;)

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Ja? Neeeee [emoji13]

Lux coś tam się rusza.. oo specjalnie dla ciebie mi kopki sprzedaje właśnie. .

Ej a ja piątego mam się położyć na oddział i coo nie zobaczę jak się dzieci cieszą z Mikołajkowych prezentów? Buuu [emoji21]

cos tam czyli tez slabo? ja polezalam na boku i reka go wywolalam i niby sie zaczyna budzic, ale czekam az sie rozbudzi na calego leniwiec...oszaleje, dziecka nie poznaje

Witam witam, choc budze się zeby sie przekrecic i dzisiaj wstawalam 3 razy na siku to jednak nie moge narzekac na sen. Idę do wc z zamkniętymi oczami :) zasypiam w sekunde wiec jest dobrze.
Dziś mialam tak piękny sen, śnił mi sie mój dom już wybudowany i był taki piekny już umeblowany był salon i kuchnia tak się cieszyłam a tu Tesc dzwoni i mnie obudzil ehh

licze i lekarka mowi, ze ma byc w okresie aktywnosci 10 ruchow (u niej okres aktywnosci to 3 godziny i potem w kolejnych 3 godzinach znow 10 ruchow mam naliczyc) i zawsze tak bylo, ale dzis nie wiem o co mu chodzi, niby sie rusza, ale nie tak mocno i jak zawsze i czkawke tez mial rano, ale krotko...
No to dziś ma leniwy dzień. ja muszę liczyć ruchy trzy razy na dzień po 1 godzinie i ma być minimum 4 ruchy w godzinie a ja mam średnio 30:D ale aktywność może się zmienić pod koniec. U mnie jeszcze niedawno mały tak się wiercil że aż się skracalam i jeczalam bo bolało. a teraz takie bardziej przesuwanie i wydychanie. Dziś parę razy mnie tam nisko zakulo . ...:unsure:

No to dziś ma leniwy dzień. ja muszę liczyć ruchy trzy razy na dzień po 1 godzinie i ma być minimum 4 ruchy w godzinie a ja mam średnio 30:D ale aktywność może się zmienić pod koniec. U mnie jeszcze niedawno mały tak się wiercil że aż się skracalam i jeczalam bo bolało. a teraz takie bardziej przesuwanie i wydychanie. Dziś parę razy mnie tam nisko zakulo . ...:unsure:
tzn moj jest bardzo aktywny i jak ma jakis leniwy dzien to ja zaczynam swirowac...Boze ja oszaleje, cos tam zaczal sie rozpychac na dole, ale to jeszcze nie to co zawsze :) czekam

reklama
cos tam czyli tez slabo? ja polezalam na boku i reka go wywolalam i niby sie zaczyna budzic, ale czekam az sie rozbudzi na calego leniwiec...oszaleje, dziecka nie poznaje
Daj mu cukruu matka ;)

Lil tyle się już nie rusza co kiedyś. Głównie szaleje wieczorami.
Ale fakt że teraz pora poobiadowa i będzie kopać

Do góry