reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Eli ja juz sama nie wiem co mu jest. Stawialam na zapalenie oskrzeli dlatego pojecjalismy. Adrian stawial na gardło ale oboje sie mylilismy. Powiedzial nam.lekarz to samo co wczoraj pediatra. Ja mysle ze moze do jutra cos sie wykluje i wiadomo będzie z czym walczyc.
Joshi tez właśnie o 3 dniowce myslalam. On jeszcze nie przechodzil wiec wszystko jest mozliwe. Tylko ten katar i kaszel mi nie pasuje.

ZostawiłAm go w naszym lozku. Bede go wybudzac u sprawdzac i dawac pić. Wiadomo nie chce jesc to chociaz picie mu daje.

Wysmarowalam sie i leżę. Zobaczymy jak bedzie w nocy.

Lux ty to sie musisz nadenerwowac z ta jego rodzina. Współczuję takich stresów. Moja mala jak jestem wkurzuna to sie mocno rusza. Reaguje na moje nastroje.

U nas zapis ktg dzis byl dobry. Nawet dala sie podpiac i nie szalala mocno. Nie bylo zadnych duzych spadkow ani skokow. Nie wiem tylko ile dokladnie miala bo ktg jest zawsze za mna i nie widac. Ale na wykres zerknelam to dobrze wygladal.

Mąż poszedł dziś do pracy, powiedział dziewczynom, że mogę rodzic SN a te na niego naskoczyly, że niebezpieczne itp. I ten się przestraszył i zadzwonił do mnie, że się nie zgadza na sn bo... I zaczął wymieniać :/ i co teraz mam robić?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

@aneta_ck trzymajcie się dzielnie. Robisz malutkiemu okłady? Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy.

Kurcze, ale miałyście dzieñ... Lux!! oszalałaś, nie możesz się denerwować. Ja dziś bliżej poznałam swoją położną, omówiłyśmy plan porodu. Póki co... przeraża mnie ten pieprzony welfron. Br :/

Mąż poszedł dziś do pracy, powiedział dziewczynom, że mogę rodzic SN a te na niego naskoczyly, że niebezpieczne itp. I ten się przestraszył i zadzwonił do mnie, że się nie zgadza na sn bo... I zaczął wymieniać :/ i co teraz mam robić?

Słuchaj lekarzy i własnej intuicji.

Patrz niżej na święte słowa Lenam :)
Słuchaj lekarzy i własnej intuicji.

Antiope plan porodu zdecydowanie będę pisać. Oby tylko go przestrzegali. Najważniejsze jest dla mnie wsparcie kogoś doświadczonego i dlatego biorę doulę.

Rób co Ci serce mówi, zwłaszcza, że lekarze nie widzą przeszkód do sn. Przecież kiedyś bliźniaki też się rodziły, a nawet nie było usg. Ty będziesz pod opieką lekarzy i w razie czego zawsze mogą zrobić cc.
A te dziewczyny to ja bym nieźle zjechała. Kto by pomyślał, że tak wszystkie rozumy pozjadały, że lepiej wiedzą niż lekarze.

Majka a ktory masz tydzien bo jestem na komorce ? 15 ÷ to raczej nie centyle.BPD sobie sprawdz na stronie parenting i w zaleznosci ktory masz tydzien wyswietli ci mniej wiecej centyl.Ja ci moge podac centyl tylko podaj mi w ktorym tyg skonczonym jestes i wymisr BPD

Uwielbiam takie "koleżanki z pracy" które wiedzą lepiej od lekarzy... moja mama też takie ma, które mówiły jej,że ja to za często na usg chodzę albo że nie powinnam malować paznokci czy używać antypeespirantu [emoji1] moje zdanie jest takie, jeśli lekarze dają zielone światło a Ty chcesz sn to jest to ważniejsze niż zdanie koleżanek męża... moja teściowa urodziła blizniaki 28 lat temu sn i oboje zdrowi żyją do dzis:)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Majka a ktory masz tydzien bo jestem na komorce ? 15 ÷ to raczej nie centyle.BPD sobie sprawdz na stronie parenting i w zaleznosci ktory masz tydzien wyswietli ci mniej wiecej centyl.Ja ci moge podac centyl tylko podaj mi w ktorym tyg skonczonym jestes i wymisr BPD
Masz racje, to nie centyle, juz sobie sprawdzilam, bo mam mniej wiecej norme wszedzie, a te procenty sa dosc niskie. W takim razie nie mam pomyslu co to moze byc. Jestem teraz w skonczonym 33 tygodniu. Ciekawa jestem, bo dostalam dzis wypis ze szpitala i jest na nim wlasnie usg, ktore mialam robione w szpitalu przez mojego lekarza (ktoremu nie ufam z usg :)), to tez nie przywiazuje wysokiej wagi do tych wynikow, po prostu bardzo mnie ciekawia te tajemnicze skroty, ale widze ze zadna z was nie miala doczynienia, wiec zapytam gina na poniedzialkowej wizycie :)

Do góry