reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Jadwiga, Ty sie minelas z powolaniem, powinnas zostac ginekologiem, takie badania przeprowadzasz, ja nie potrafie tam nic wyczuc[emoji14]
ginekologiem bym nie chciała. Ale o położnictwie to marzyłam od dziecka. Gdyby nie ta ciąża to byłabym teraz na pierwszym roku. Trzeba było zrezygnować. W obcym języku po tylu latach studia to mega wyzwanie. Ale teraz przynajmniej wiem jak wyglada praca położnej we Francji. I coraz bardziej mnie to kręci.

reklama
To my chocby nie wiem jakbysmy sie mocno poklocili to po 2-3 godzinach sie godzimy. Wiesz, ktos mi kiedys powiedzial ze nie wolno zasypiac z kłótnią na ustach..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tak samo :) Może to glupie, ale nigdy nie rozstajemy się ba nigdy nawet nie pójdziemy spać w gniewie czy pokłóceni , bo nigdy nie wybaczylabym sobie tych nerwow gdybym miała już mojego M. nie zobaczyć. Tak samo myśli on.
Tak mamy odkąd mojego M. kuzyn się już nie obudził rano, :( tak wtedy do człowieka dociera...

Anetka moje dziecko ciągle mowi coś co w moim odbiorze jest powodem do zmartwień.
Dzisiaj rano na moment wyszłam do łazienki a on bawił się w pokoju . Nagle przeraźliwy krzyk AŁA AŁA biegnę , bo najgorsze wizję mam w głowie , a on spokojnie "autko AŁA" i pokazuje , że wjechało pod meble i nie moze go wyciągnąć.
Ale jasne , ze musisz byc czujna , ale jeśli nie ma konkretnych objawów to chyba nie masz się czym martwić :)

Ja mam kuzynke z terminem na grudzień, ale ona już doświadczona mama i mam wiele poglądów innych niż ona. Ona woli cc, ja SN. Dla niej położna to pieniądze w błoto dla mnie nie. Generalnie lubi się wtrącac z dobrymi radami. Ale dziecko moim zdaniem bardzo dobrze wychowuje

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
mojego Tomka kuzynka rodzi w grudniu, na 9 ma termin, ale z nia sie nie da pogadac tak na luzie o ciazy i wyprawce wiec nawet nie zaczynam juz z nia tematu :) jej zdaniem nowy wozek i lozeczko to kasa wyrzucona w bloto i daje mi odczuc, bo ona kupuje uzywke, mimo iz stac ich na nowke, ja tam nie komentuje co ona kupuje, jej sprawa :) jedno dziecko juz ma, mama jest normalna :)

To u nas wlasnie nie. Bierze sie jakies placki do pracy i czestuje z okazji urodzenia dziecka, a tak to nie ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
to u mojej kumpeli jest taka tradycja, ze piecze sie kilka blach plackow, robi salatki i bigosy i codziennie goscie, na leb bym dostala majac codziennie gosci bedac swiezo po porodzie :)

mojego Tomka kuzynka rodzi w grudniu, na 9 ma termin, ale z nia sie nie da pogadac tak na luzie o ciazy i wyprawce wiec nawet nie zaczynam juz z nia tematu :) jej zdaniem nowy wozek i lozeczko to kasa wyrzucona w bloto i daje mi odczuc, bo ona kupuje uzywke, mimo iz stac ich na nowke, ja tam nie komentuje co ona kupuje, jej sprawa :) jedno dziecko juz ma, mama jest normalna :)
Mam tak samo. I ciągle się wypytuje czy dużo przytyłam, czy duży mam brzuch i trochę to brzmi jak rywalizacja. Ehhh... to, że mam inne poglądy, to nie znaczy, że bombarduje nimi innych ludzi.

ginekologiem bym nie chciała. Ale o położnictwie to marzyłam od dziecka. Gdyby nie ta ciąża to byłabym teraz na pierwszym roku. Trzeba było zrezygnować. W obcym języku po tylu latach studia to mega wyzwanie. Ale teraz przynajmniej wiem jak wyglada praca położnej we Francji. I coraz bardziej mnie to kręci.
Super. Jeśli to jest Twoje marzenie, to spełnij je. Ja Ci kibicuję[emoji4]

Wszystko przed Toba, jesli tylko bedziesz miala mozliwosci - super :)

Patrzcie jaka ładna kartkę zamówiłam mężowi na rocznice [emoji7] dorzucę do prezentu [emoji16]

1477572336-nwbne4.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam tak samo. I ciągle się wypytuje czy dużo przytyłam, czy duży mam brzuch i trochę to brzmi jak rywalizacja. Ehhh... to, że mam inne poglądy, to nie znaczy, że bombarduje nimi innych ludzi.

ona myslalam, ze mnie zabije jak powiedzialam, ze raptem mam 4 kg na plusie ( teraz 5,5) a ona wtedy miala 21 kg na plusie juz!!! gdzie ja grubas powinnam dowalic z 30 kg haha

reklama
E no chyba tylko dla siebie, przeciez rodzic jeszcze nie bedziesz :) ja nawet nie mam popranych rzeczy dla malej, zabiore sie za to po wyjsciu ze szpitala, a w razie czego mialby kto Ci dowiesc? Ja mam juz mega stresa ehhh sama nie wiem dlaczego, przeciez tez nie jade rodzic, w dodatku to 4-5 dni, ale rycze juz z pol godziny, chyba taka kobieca natura [emoji23] na szczescie moj czuwa i uspokaja, kochany :) daj jutro koniecznie znac, co powiedzial Ci lekarz. O ktorej masz wizyte?? I ktory masz tydzien w ogole?
Ufff....ja w domu!
A zatem u mnie wszystko po staremu czyli szyjka krótsza i rozwarcie - tylko nie wiem dokładnie, gin zachowuje szczegóły dla siebie - ale bez postepow w złą stronę więc aby tak zostało do końca, byleby nie gorzej.
I nadal się oszczędzać bla bla no i dał mi receptę na spasmoline - coś jak nospa... i wymaz wziął.
Ogólnie ma mi kto coś przywiezc do szpitala ale wolę cokolwiek mieć - i chyba przez to dokupie jakiś małych ubranek... jakoś stresuje taka sytuacja.
U mnie 34tc. Termin na 10.12.

Co u ciebie! ?!?
:)

Trzymam kciuki

Do góry