reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

rozne rzeczy czulam!:))) przez pierwsze 4 miesiace czulam jakbym "tam" ciagle miala pelno. i czulam jakby mi sie nie wchlanialo nawet polowa... teraz jakos mi szybciej sie wchlania ale doszly mi inne leki dopochwowo wiec moze juz nie zwracam uwagi?:) ogolnie marze zeby juz nic tam nie pchac!

nie spie i ja! od 4 jak zwykle. moja "godzina duchow"... podobno organizm w ciazy budzi sie sam o tej porze co potem dziecko? no to w takim razie Zofa bedzie sniadala o 4 rano!:)

Jakos mnie nie przerazaja te bezsenne noce bo podobno przy jednym dziecku mozna w dzien odespac razem z nim?:))) planuje rok urlopu to sie nie stresuje... gorzej sie martwie o meza. on ma slaby sen i czuje ze Zosia i ja bedziemy go wybudzac podczas karmienia a on urlopu nie planuje...:) mam nadzieje ze mi nie ucieknie na kanpe:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Życzę Ci, żeby Ci Zosia pozwoliła odespać w dzień, bo to raczej będzie niewykonalne, jeśli będziesz miała malucha, który śpi ciurkiem najwyżej 15 minut...

Dobry dzień :) witam się spod gabinetu, za chwilę wchodzę na usg.
Od wczoraj mam wilczy apetyt. Mogę jeść i jeść. Też zrobił się z Was taki odkurzacz na ostatniej prostej?
Miłego dnia wszystkim :)
Apetyt mi się wręcz zmniejszył

Hehe zdążyłam napisac Wam ze nie moge syna zostawic na 5 min samego i poszlam doprawic zupe. Jak wrocilam do salonu cala herbata byla juz ba kanapie. Bral do buzi po pare lykow i wyplowal. Taaaa bedzie miala ladny kolor jak wyschnie na pewno:D

Lux ja tak mam jak na siku wstaje. Potem 2 albo 3 godz nie moje. Tylko ja gapie sie na komórkę.

Jak mi sie spac cholernie chce dzis. Ta pogoda mnie wykonczy. Mam niskie cisnienie i jak leje to jestem nie do zycia. No i 10 stopni to lodowa a ja sie w zadna ciepła kurtke nie mieszcze cholera.

Kindzia witaj w klubie. Ja tez 14 na plusie ehhh co zrobic. Po porodzie zrzucimy.

Współczuję poplamionej kanapy. Mój synek grzeczny, ale czuję, że w młodszego to będzie niezły ancymon.

Witam się. Nie nadrobie na razie co piszecie. Od mojej super zgagi zaczęłam ostatnio wymiotować i mam dość :( już sama zgaga była męcząca a teraz to koszmar jakiś... Bierze mnie najbardziej w nocy i wieczorami.

Miłego dnia!
Współczuję. U mnie zgagi brak odkąd całkiem przestałam jeść słodkie.

Mi pomagają migdały i renie. Tyle że trzeba uważać z tym renie i nie przesadzać. U mnie na szczęście zgaga nie pojawia się aż tak czesto
A ile to jest przesada z rennie? Bo jak miałam zgagę, to mi się zdarzało, że dwie tabletki wyssałam przez jedno popołudnie. Bałam się więcej, bo właśnie nie mam pojęcia ile można.

Kobity, zaopatrujecie się w laktator przed porodem? Położna mnie dziś nastraszyła nawałem pokarmu, a i pamiętam zwierzenia psiapsióły jak jej mąż z jednego cycka odciągał mleko, a mama z drugiego, bo tak ją wzięło nagle i musieli laktatora szukać po nocy na gwałt ;)
Gdybym nie miała po starszym, to bym nie kupowała.

Ja elementy wyparzylam, a takiej okazji nie mogłam przegapić. Medela jest elektryczna na baterie,można je ładować.
Dokładnie to samo zrobiłam. Kupiłam używany i zostawiłam mechanizm z silniczkiem i kable, a resztę, która ma bezpośredni kontakt z mlekiem, lub piersią kupiłam nowe. Zresztą różne są rozmiary tych nakładek na pierś i trzeba dobrać właściwy, bo inaczej może źle zasysać.

A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?
Na początek 20. Najwyżej się potem dokupi. I faktycznie używa się ich do wszystkiego :happy2:

Aaa dziewczyny zapomnialabym... Już nie raz pokazalyscie że macie moc. Trzymajcie proszę jutro kciuki za mojego meza, ma obrone. :) Biedny, bardzo się stresuje bo w komisji będzie ten patafian u którego ostatnio zdawal egzamin.
Kciuki zaciśnięte. :happy2:

ja mam faze na zolty ser, a nie moglam go jesc ostatnio
Oj ja tak mam w każdej ciąży od samego początku.

reklama
I tak nie mialam gotowego ciasta, zrobilam zwykle kruche[emoji14]
pewnie ze robione jest lepsze i zdrowsze! na pewno to sklepowe z chemia jakas ale... no wiesz... to opcja dla ciezarnej na 8 misiac!:)) terez wszystko co oszczedza mi stania przy garach jest mi bliskie. kocham gotowac ale po pol godziny na stojaca mam juz teraz dosc! nawet ostatnio jak przyszli znajomi w gosci to zamowilam przekaski z zaprzyjaznionej restauracji. zaplacilam 150 zl za 6 polmiskow jedzenia. moim zdaniem good deal!:)
W ogole dostalam poduszke rogala, polecam [emoji7][emoji7][emoji7]
ej! to moj przyjaciel od lipca! zabieralam go ze soba przez cale wakacje. a 3 trymestru bez mojego rogala nie widze!:)
p.s. maz tez sie do niego tuli jak ja rano pobiegne do lazienki

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Witam sie w 34 tygodniu [emoji4] dzis badania i wizyta luxmedowa wiec nie bedzie USG [emoji17] dopiero za tydzień na prywatnej niestety, a juz mnie zżera ciekawość ile Mikos przybrał na wadze [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dostałam dzisiaj kartę ruchów od położnej, ale... nie wiem czy kiedykolwiek ogarnę kiedy stawiać te kreseczki. Pojedyncze wypchnięcia nóżek się nie liczą? Musi być cała seria ruchów i wtedy liczymy jako 1?

A dlaczego wypchnięcia mają się nie liczyć? Przecież to też ruch. Gdyby tak było, to z moim naliczyłabym 3 ruchy co najwyżej :)

Dzien dobry wszystkim Mamom! Dzisiaj z malym szalejemy! Idziemy na koncert do filharmonii :) nastepne takie wyjście nieprędko...

reklama
Dziewczyny chwałę się :
Dziś cynowa rocznica naszego ślubu.
Podsumowując:
10 lat razem,
Dwoje dzieci na świecie,
Dwoje w drodze,
Tysiące przejechanych wspólnie kilometrów na rowerze,
Miliony wspaniałych wspomnień i bardzo mało tych złych.
Kolejne trudne wyzwania przed nami :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje! Kolejnych pięknych lat Wam życzę, tym razem w szóstkę! To jak szóstka w Lotto:))

Do góry