reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czekajcie. To kupujecie osobno ręczniki i osobno okrycie kąpielowe?
Bo ja to kupuje ręcznikowe okrycie po prostu.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja nie kupuje okrycia [emoji6] same reczniczki. Zawsze tak bylo i teraz tez nie bede cudowac zbytnio [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ritia ja nie dałam rady powstrzymać się od drapania :) ale odstawilam kosmetyki na tydzień i przeszlo. Choć swedzenie nie przeszlo od pierwszego dnia odstawienia. Mi oczywiście, tak jak ostatnio pisalam, zostały na brzuchu plamki delikatne po krostkach bo nic mi sie nie goi

Ja po pierwszym miesiacu brania zelaza mialam spadek hemoglobiny z 11.3 do 10.2 dopiero po nastepnym miesiacu mi sie poprawilo na 11. Oczywiscie biorac taka samą ilosc tabletek i jedzac to samo.

Powoli wracam z przedszkola. Rano jak zawsze bieg zeby zdążyć. Znowu nie spalam od 3 do po 5. Chyba pora sie przyzwyczaic. Brzuch i kręgosłup w nocy tez jak zawsze bolalo wiec bez wiekszych zmian u nas :)

Właśnie tez odstawiłam balsam z palmersa i olej kokosowy bo tym sie smarowalam caly czas i zobacze czy to ich wina czy moze żelu do mycia zmienie na jakis hipoalergiczny :) mam nadzieje że przejdzie swędzi ale staram sie nie drapac :)
Smaruje tym samym!

Narazie ok ze skórą.

P.s
Kol. miała cholestaze - tylko swedzislo straszliwie że aż w nocy budziło i od tego drapania dopiero jej jakieś bable wyszły :/

Dziewczyny!
Dzisiaj myślałam że padane. Cała noc bez spania. Moja Helenka ma tryb nocny - wtedy się wierci i gmeeeera i kopie. A dzisiaj jeszcze miałam hmm skurcze???- brzuch taki sztywny się robił jakby 'tepy', jakby dretwial na dole i jest twardy wtedy.... a wczoraj pobawilam się w sprzątanie ale w mega enerytalnym tempie i z przerwami. A u mnie z tą szyjka 'zabawa' i delikatne rozwarcie :/
...zjadłam 2 nospy i po 6.00 zasnelam :/
8 miesiąc = Sie zaczyna!

Ostatnia edycja:
A ja od 4:20 nie spie ....
Generalnie nocka spoko tylko krotka cos spac nie moge ostatnio chyba za bardzo biore wszystko do siebie i wszystkim sie martwie a hormony powiekszaja problemy do mega wielkosci haha normalnie bym sie az tak nie przejmowala tym wszystkim ... Luby poszedl do pracy bo ostatni dzien dzisiaj szedl i pozniej ma 4 dni wolnego ale to chyba jakies przeziebienie go zlapalo polezal wzial gripex i rano czul sie w miare dobrze.

thgfflw1k3inkyc3.png

A propo ręczników z pepco to kupiłam jeden mimo że wydawał mi się taki jakiś sztywny ale mówię sprawdzę po praniu jaki będzie bo drogi nie jest. Po praniu jeszcze gorszy. Przeprsasowanie też nic nie daje. Odradzam te z pepco.

Ja dziś też noc nieprzespana ale to w zasadzie już norma w ciąży dla mnie. Jak nie siusiu, to wierzgajace nogi to jakiś taki niepokój i bezsenność nie wiadomo z jakiego powodu. Taki urok ;)

Dziewczyny a jak to jest przy stawiającym się brzuchu. Lekarz zakazał głaskania brzuszka, a co ze smarowaniem np olejkiem? Też odstawić co by nie prowokować spinania?

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry