reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Pytanie do mam.... tylko błagam nie smiejcie się
Jak to jest z przemywaniem pupy bobaska woda ?jak wy to robilyscie ?czy to moze byc ciepla woda z kranu czy musi byc przegotowana? Jeśli przegotowana to jak robilyscie ze ona byla ciepla. Przecież nie gotuję wody jak zobaczę ze dziecko zrobiło kupke bo zanim ona wystygnie to mina wieki. Pytanie pewnie z rzedu glupich, ale chyba objawia mi sie ciazowe odmozdzenie :)
Ja przebywałam najpierw gotowana woda, później ciepła z kranu. Przeciez jak kapiesz dziecko to nie kapiesz go w gotowanej wodzie, ale takiej z kranu....
A przemywałam gazikami.

reklama
Z ta woda w butelce to wiesz - przy ostatniej aferze z woda Żywiec i jakimiś chemikaliami w środku co facetowi cały przełyk poparzyły [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Woda żywiec to samo zuo. Primavera albo Nestlé predzej

cb7wugpju04jz4q8.png

A dla mnie seks w ciazy moglby nie istniec. Naprawde, nie mam w ogole ochoty. Ale czasem już to zrobię dla męża biedaka :)
Podkreślam, że nie mam do tego zadnych przeciwwskazan. Nawet lekarz zalecil bliskosc rodzicow bo jak sie dziecko urodzi to moze byc z tym ciezko.
Oo to ja wręcz odwrotnie. Libido mam tak wysokie że nawet chłop mi do orgazmu nie potrzebny [emoji28]

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie też bardziej jakieś ' płaskie ' ruchy niż częste jak kiedyś kapniaki..
Uff a stresowalam się!
U mnie wlasnie dokladnie tak.. leniuch chyba z tego mojego dziecka ;) hehe.. zjadlam obiadek to lekko mi tu faluje brzuszek ale bez szalu..

To nasza czapunia :D mam jeszcze do kompletu rekawiczki :)
14522361_10210812073563207_1172072328_o.jpg

Załączniki

• 14522361_10210812073563207_1172072328_o.jpg
    14522361_10210812073563207_1172072328_o.jpg
    84,3 KB · Wyświetleń: 202
LOLA co chodzi u mnie o cukier na czczo przy krzywej miałam lekko przekroczony, bo 91 i mimo to byłam wysłana do diabetologa. Miałam 2tyg obserwacji i pomiar 4 razy dziennie i oczywiście dieta bez cukru. Na wstępie mi dr powiedziała , że takie wyniki to nie cukrzyca, a stan przedcukrzycowy , który trzeba kontrolować , ale jeśli trzymam się diety i cukier utrzymuje się w normie to tak ju zostanie do porodu.
I dziwi mnie, że od razu z insulina wyskoczyli...

:-D
No a ja w smyku wlasnie ogladalam te czapeczki i wydawaly mi sie duze i takie sztywne :/ i nie wzielismy..

A kupujecie jakies kapcio/buciki ? Bo wiecie, moje dziewczyny na zime juz mialy buty bo Olivka w zimie miala 9 mc, Ola 5/6 mc, wiec obuwie juz moglam kupic do pajacyka. A teraz nie wiem! Akurat mam pajaca bez stopek, tzn sa stopki odpinane, ale sa takie malo praktyczne..i nie wiem w koncu czy te stopki mu dopinac do pajaca czy kupic jakies takie mieciutkie ale cieple pantofelki.. cholerka no.. trzecie dziecko a ja mam takie dylematy [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam rajtuzki, sukienki polarowe i buciki, ale nie wiem czy bedą dobre na takie tyci stopki.

Ja dlugo uzywalam naturelle i wkladki, i tampony, i mnie uczulila po paru latach.. moze sklad zmienili, nie wiem, ale nie dam rady, zaraz mnie wszystko swedzi :/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
a mnie często po innych krocze boli i ciagnie, a po naturelli nie.

Wróciłam z usg. Znowu będzie krasnal, 1670g. Ma bardzo nisko główkę, chyba wstawię taboret pod łóżko na kilka dni.
Szyjka zamknięta na 2,6 cm czyli może być. Za miesiąc kontrola

reklama
Moje libido w ciazy tez lezy i kwiczy [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

Moje tez, ale jeżeli o to chodzi to całe szczęście, ze męża nie ma w domu [emoji16] bo wcześniej to tez tylko, zeby jemu przyjemność sprawić. Ciagle miałam w głowie, ze tam w brzuszku moj synek, a my tu takie rzeczy [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry