reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dobry dobry mamuśki.

U mnie od wczoraj nie dobry.
Skurcze miałam bo zle wieści do nas przyszły. Mąż miał dostać umowę na stałe, a dostał do końca grudnia. On jest inżynierem drogownictwa i szefu stwierdził że od stycznia roboty nie będzie bo to zima....
I nie wiadomo czy w ogóle praca będzie.
Jestem załamana tymi polskimi skurczysynami szefami, dorobkiewiczami i tym Państwem. Takie trudne studia robił i po co? By pracować za 1700zl na rękę? Zawsze są obietnice, że najpierw najniższa krajowa a potem podwyżki.... Jasne. Szefom opłaca się rotacja pracowników by mniejsze podatki płacić. Tego zatrudni na 3-6 miesiecy za najniższą krajową, a potem nowy pracownik znów za najniższą krajową.... I tak w kółko.
Boże co się w tym kraju dzieje???????!!!!!!!!!!

Ja po 15 dostaje wypłatę i odkladam z 100zl bo inaczej w 4 osoby za moje 1300zl nie wyzyjemy.
Mam ochotę to wszystko pieprznac i wyjechać do wawy lub Krakowa, by żyć na jakimś poziomie

reklama
Dobry dobry mamuśki.

U mnie od wczoraj nie dobry.
Skurcze miałam bo zle wieści do nas przyszły. Mąż miał dostać umowę na stałe, a dostał do końca grudnia. On jest inżynierem drogownictwa i szefu stwierdził że od stycznia roboty nie będzie bo to zima....
I nie wiadomo czy w ogóle praca będzie.
Jestem załamana tymi polskimi skurczysynami szefami, dorobkiewiczami i tym Państwem. Takie trudne studia robił i po co? By pracować za 1700zl na rękę? Zawsze są obietnice, że najpierw najniższa krajowa a potem podwyżki.... Jasne. Szefom opłaca się rotacja pracowników by mniejsze podatki płacić. Tego zatrudni na 3-6 miesiecy za najniższą krajową, a potem nowy pracownik znów za najniższą krajową.... I tak w kółko.
Boże co się w tym kraju dzieje???????!!!!!!!!!!

Ja po 15 dostaje wypłatę i odkladam z 100zl bo inaczej w 4 osoby za moje 1300zl nie wyzyjemy.
Mam ochotę to wszystko pieprznac i wyjechać do wawy lub Krakowa, by żyć na jakimś poziomie
i co, zaczyna maz juz sie rozgladac za nowa praca?
u nas nadal cisza-Zus sie nie spieszy ehhh

My dla zdrowia nie mamy w sypialni tv także nie ma opcji zasypiania przy włączonym [emoji846] od jakiegoś czasu namawiam męża, zeby w ogole wypierniczyc telewizor z domu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
My nie mamy TV i wcale nam go nie brakuje. Prawda jest taka, że poziom programów w tv jest tak żenujący, że naprawdę szkoda na to czasu.

Hej hej :) wracam z przedszkola mlody odstawiony na chwilke. Dzis krocej zostaje bo ergoterapia.

Antiope ja tez mojego puszczam z katarem. Jesli nie ma goraczki je normlanie i jest zadowolony to go nie zostawiam. Na poczatku co katarek to zostawal bo jak to przeziebiony do przedszkola bo inne dzieci zarazi ale widze ze tylko ja tak robilam. Jeszcze dyrekcja pretesje miala ze tyle go nie ma. Inne dzieci z zielonym glutem do pasa chodza i kaszlem jak u gruzlika. Co ja mojego podleczylam to one go zarazaly. Teraz to za przeproszeniem pi... Jesli maly dobrze sie czuje to idzie. Duzo pomogl nam ten tez zabieg usuniecia polipow z nosa i gardla. Przedtem zawsze konczylo sie antybiotykiem a teraz dajemy rade na wodzie morskiej i syropku z cebulki.

Lux ja sie nie wyspalam. Z mężem o północy sie poklocilam on poszedl do salonu spac a ja do 3.30 sie wiercilam. No i mala tez czula ze ja wkurzona i tanczyla w brzuchu.

Anio kciukasy bedzie dobrze :)

No ja sobie właśnie też pomyślałam, że jakbym miała młodego z katarem nie puszczać, to on by więcej siedział w domu niż chodził do przedszkola.
Co do zabezpieczeń i stosunku przerywanego, to po urodzeniu starszego synka wiedzieliśmy, że za jakiś czas będzie decyzja o kolejnym. Mój D nie czuł się gotowy za szybko, a ja nie naciskałam, bo postanowiłam dać mu czas. Najpierw była prezerwatywa, a potem jak D powoli zaczynał dojrzewać do decyzji o kolejnym dziecku, to przerywany. No i któregoś dnia mnie zaskoczył jak skończył w środku. Na mój pytający wzrok odpowiedział tylko: "No przecież chcesz mieć kolejne dziecko". Tak się dowiedziałam, ze dojrzał do decyzji.
Ani ja ani D nie lubimy przerywanego i jakoś też mu nie ufamy do końca, więc po porodzie na pewno musimy pomyśleć o czymś innym.

My nie mamy TV i wcale nam go nie brakuje. Prawda jest taka, że poziom programów w tv jest tak żenujący, że naprawdę szkoda na to czasu.

No ja sobie właśnie też pomyślałam, że jakbym miała młodego z katarem nie puszczać, to on by więcej siedział w domu niż chodził do przedszkola.
Co do zabezpieczeń i stosunku przerywanego, to po urodzeniu starszego synka wiedzieliśmy, że za jakiś czas będzie decyzja o kolejnym. Mój D nie czuł się gotowy za szybko, a ja nie naciskałam, bo postanowiłam dać mu czas. Najpierw była prezerwatywa, a potem jak D powoli zaczynał dojrzewać do decyzji o kolejnym dziecku, to przerywany. No i któregoś dnia mnie zaskoczył jak skończył w środku. Na mój pytający wzrok odpowiedział tylko: "No przecież chcesz mieć kolejne dziecko". Tak się dowiedziałam, ze dojrzał do decyzji.
Ani ja ani D nie lubimy przerywanego i jakoś też mu nie ufamy do końca, więc po porodzie na pewno musimy pomyśleć o czymś innym.
moj jest ogromnym fanem tv, mi wystarczy laptop :D

Dotarlam do domu.

Joshi kochana wierze ze sie stresujesz ta operacją. Będzie dobrze obojetnie jaka decyzje podejmiesz. Najwazniejsze zebys wybrala opcje z ktora bedziesz sie dobrze czula.

U nas nie ma tv w sypialni. Nie cierpię zasypiac z telewizorem. Gdyby mój maz mogl to na pewno by z nim zasypial. Zresztą mamy male mieszkanie 66 m2 i maly spi z nami w sypialni a on jak ja musi miec ciemno i cicho wiec opcja z tv odpada :D

Tak sie dzis zastanawiam. Slyszalyscie dziewczyny ze podobno przed porodem sie stabilizuja cukry? Nie pamietam jak z synem bylo. Od paru dni mam niskie cukry. Po śniadaniu 90 co prawda z insulina ale przedtem okolo 130 bylo. Brzuch nisko oddycham normalnie. Na pecherz i spojenie mala mi ciśnie strasznie chodze jak kaczka. Ciekawe kiedy sie to moje kaczątko wykluje. Juz nie moge jej sie doczekac [emoji7]

A my z mezem od 9 lat mamy seks przerywany. Moj to mistrz samokatroli:D ale lubie seks do konca wiec szukam innej opcji. Nie jest to nic pilnego ale bylo by fajnie cos wymyslic. Zobaczymy moze spirala hmm. Pomyślę.

Nie chce mi sie wstac a musze zaraz brac sie z obiad bo potem nie dam rady. Juz mi tak ciezko dziewczyny ze szok.

W ogole to witamy sie w 33 tygodniu :)

Dziękuję za kciuki :) Niedawno wróciłam do domu, na szczęście oprócz dalszej diety i żelaza nic mi nie grozi. Ufff! Ale znowu dostałam zwolnienie tylko na 2 tygodnie, do czasu następnej wizyty. W pracy się już denerwują, bo dostajemy wypłatę z pierwszym dniem miesiąca i później muszą mi wyrównania płacić, coś odciągać i jakiś cyrk jest z tymi wszystkimi wyliczeniami.

reklama
my tez przerywany od x lat już czasem gumki ale nie lubie ale od przerywanego jeszcze w ciąże nie zaszłam wiec luz tak pozostanie.Nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych to nie dla mnie (zapominalabym to na bank) a tak przerywany i jest ok

Do góry