reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Zależy od organizmu.

Ciekawe kiedy dostaniecie @ po porodzie bo to też ma wpływ. Ja.po porodzie mam spokój na półtora roku nananana [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ale Ci dobrze, to dużo nie miałaś przed kolejną ciążą:) U mnie przyszła po ok 4 miesiącach:(( a karmiłam na żądanie etc więc myślałam, że dłużej pociągnę bez @

reklama
Eli Ty to masz fuksa. Ja zaraz popol roku dostałam i od razu regularnie co 28 dni. W kazda z 3 ciazy za pierwszym razem zaszlam wiec lepiej u nas nie kombinowac:D cholerka zasnelam na kanapie. Zbieram pupe bo żarty sie skończyły. Musze wychodzic a nic nie zrobione o :D

No to o ja jakiś wyjątek, w obu ciążach @ jakoś 4-6 tygodni po, z tym ze obie zakończone w 38. Zobaczę jak teraz będzie.

U nas jeśli stosunek przerywany to tylko w okresie owulacji. Czyli 3 tyg normalnie na luzie a ten przerywany to jak już nas bardzo najdzie. Prezerwatywy są ble. Mam tak regularne cykle i tak wyraźne owulacji ze nie da się tego przeoczyć. Z pierwsza ciąża to był stosunek po jego długiej nieobecności i kompletnie zapomniałam o owulacji, przypomniałam sobie w kibelku. Z córka zaryzykowałem bo byłam ciekaw a czy naprawdę mam owulacji w 18 dniu cyklu a nie 14 jak większość kobiet przy cyklach 28 dniowych no i się potwierdziło. A teraz to przestałam przestrzegać skrupulatnie tych dni i balansowalismy na granicy dni płodnych. Dlatego maz chce, żeby nazywała się Wiktoria, bo po tylu latach i te krwawienia itd... Ale nie wiem czy to dobry pomysł żeby była Weronika i Wiktoria.

reklama
Dzień dobry :)

O matko, ale pyszności :D i Ty to dostałaś, nie musiałaś sama sobie robić i dostarczyć? :D

:) Ja też nie liczę kopniaków / ruchów. Chyba dlatego, że brzuszek dużo bardziej aktywny, niż w poprzedniej ciąży. liczenie do 10 ruchu byłoby bez sensu, bo tyle to on robi czasami naraz w niewielkich odstępach czasu. Raczej myślę, czy nie ma jakichś wybitnych przerw w ciągu dnia albo z dnia na dzień.

O co chodzi z tymi znakami zodiaku Sancia?
I co zostało Ci do kupienia? :)

No właśnie nie mam siły. Pora odzwyczaić siebie i innych od tego, że ciągle coś robię. Dopóki jeszcze mogę :D A na kiedy Ty masz termin, przypomnisz mi?

Anio0 super że u lekarza OK :) I po co sie tak było denerwować... :)
Od męża wiem, że często ja śpię a Jaś nie śpi, ale chyba nikomu z naszej dwójki taki układ nie przeszkadza, na szczęście :)

Z głową w nogach to spałam ostatni raz w podstawówce z tego co pamiętam. Ale musiałaś być zdziwiona, jak się obudziłaś! :D Ciekawe, czemu tak wędrowałaś...

Bardzo mądra decyzja/decyzje :)

W TV nie ma nic. Czasem wieczorami, w ramach wspólnego odpoczynku włączamy coś, żeby obejrzeć, ale ja już oduczyłam się oglądać TV, albo zasypiam (a w sypialni nie mam tv, żeby przy nim nie zasypiać... :D) albo biorę do ręki krzyżówki lub książkę. Po prostu nie umiem oglądać filmów.

Oj... A gdzie Wy teraz mieszkacie?
W mojej pracy jest kilka osób, które miały podobne problemy, albo przenieśli się do KRK, żeby tu pracować za ludzke pieniądze, albo pracują, ale dojeżdżają, czasem kilkadziesiąt kilometrów w jedną i w drugą stronę. Ale lepsze to niż pracować za najniższą krajową albo wcale... albo na czarno.

Hura :) A lekarka nie jest skłonna inaczej wypisywać tych zwolnień?
Mój mąż i tak dojeżdża 50km w jedną stronę. Na domiar złego jedno auto z 98roku dzisiaj siadło i mąż musialtym lepszym jechać do pracy. Od zawsze mu powtarzałam by lepszym jechał bo tym się kiedyś zabije.
Kiedyś mieszkaliśmy w Szczecinie, kasa była lepsza, no ale ja miałam pracę jako instruktor na basenie, a z tego dużych pieniędzy nie ma. I wtedy oboje dostaliśmy propozycje pracy w moim rodzinnym mieście. Rodzice zaproponowali że dadza nam mieszkanie.
Jacy głupi byliśmy. Trzeba nam było w Szczecinie zostać....
Mąż dostał dobra pracę więc postanowiliśmy postarać się o dziecko.
A potem już się posypało.
Ja chyba już się przyzwyczailam, że od 5 lat mamy przekichane i za każdym razem jest nadzieja że będzie umowa na stałe.
Ja dostałam umowę bo tym razem nie dałam się w dupe kopać i mega się klócilam. Takim sposobem dostalam umowę na czas nieokreślony.
Mąż haruje po prawie 10 godzin dziennie, ale mocnego pyska nie ma. I to jego błąd.
Za każdym razem boi się dyskutować by nie stracić pracy. Czasami mam ochotę go udusić.
Fakt zawsze szybko znajdzie pracę, bo max po 2 tyg, ale przeraża nas system. Nasz wspólny znajomy zrobił jeszcze magistra, ma uprawnienia budowlane i.... Pracuje w magazynie w Poznaniu. Ma 2 tys złotych na rękę.
Powiem wam, że nawet w głupim budownictwie trzeba mieć zajebiste znajomości.
Dlatego chciałabym by moi synowie poszli do technikum, a nie do liceum tak jak my. Mam nadzieję że założą własne firmy, np samochodową lub hydrauliczną i będą żyli jak pączki w maśle. Fach w ręku jest znacznie lepszy.
Dodam że moja koleżanka z liceum skończyła prawo i pracuje w Szczecinie w kancelarii. Ma 2tys na rękę i pracy od cholery, szczególnie w domu....
Też jest zalamana

Do góry