reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Zależy od organizmu.

Ciekawe kiedy dostaniecie @ po porodzie bo to też ma wpływ. Ja.po porodzie mam spokój na półtora roku nananana [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ale Ci dobrze, to dużo nie miałaś przed kolejną ciążą:) U mnie przyszła po ok 4 miesiącach:(( a karmiłam na żądanie etc więc myślałam, że dłużej pociągnę bez @

reklama
Eli Ty to masz fuksa. Ja zaraz popol roku dostałam i od razu regularnie co 28 dni. W kazda z 3 ciazy za pierwszym razem zaszlam wiec lepiej u nas nie kombinowac:D cholerka zasnelam na kanapie. Zbieram pupe bo żarty sie skończyły. Musze wychodzic a nic nie zrobione o :D

No to o ja jakiś wyjątek, w obu ciążach @ jakoś 4-6 tygodni po, z tym ze obie zakończone w 38. Zobaczę jak teraz będzie.

U nas jeśli stosunek przerywany to tylko w okresie owulacji. Czyli 3 tyg normalnie na luzie a ten przerywany to jak już nas bardzo najdzie. Prezerwatywy są ble. Mam tak regularne cykle i tak wyraźne owulacji ze nie da się tego przeoczyć. Z pierwsza ciąża to był stosunek po jego długiej nieobecności i kompletnie zapomniałam o owulacji, przypomniałam sobie w kibelku. Z córka zaryzykowałem bo byłam ciekaw a czy naprawdę mam owulacji w 18 dniu cyklu a nie 14 jak większość kobiet przy cyklach 28 dniowych no i się potwierdziło. A teraz to przestałam przestrzegać skrupulatnie tych dni i balansowalismy na granicy dni płodnych. Dlatego maz chce, żeby nazywała się Wiktoria, bo po tylu latach i te krwawienia itd... Ale nie wiem czy to dobry pomysł żeby była Weronika i Wiktoria.

reklama
Dzień dobry :)

O matko, ale pyszności :D i Ty to dostałaś, nie musiałaś sama sobie robić i dostarczyć? :D

:) Ja też nie liczę kopniaków / ruchów. Chyba dlatego, że brzuszek dużo bardziej aktywny, niż w poprzedniej ciąży. liczenie do 10 ruchu byłoby bez sensu, bo tyle to on robi czasami naraz w niewielkich odstępach czasu. Raczej myślę, czy nie ma jakichś wybitnych przerw w ciągu dnia albo z dnia na dzień.

O co chodzi z tymi znakami zodiaku Sancia?
I co zostało Ci do kupienia? :)

No właśnie nie mam siły. Pora odzwyczaić siebie i innych od tego, że ciągle coś robię. Dopóki jeszcze mogę :D A na kiedy Ty masz termin, przypomnisz mi?

Anio0 super że u lekarza OK :) I po co sie tak było denerwować... :)
Od męża wiem, że często ja śpię a Jaś nie śpi, ale chyba nikomu z naszej dwójki taki układ nie przeszkadza, na szczęście :)

Z głową w nogach to spałam ostatni raz w podstawówce z tego co pamiętam. Ale musiałaś być zdziwiona, jak się obudziłaś! :D Ciekawe, czemu tak wędrowałaś...

Bardzo mądra decyzja/decyzje :)

W TV nie ma nic. Czasem wieczorami, w ramach wspólnego odpoczynku włączamy coś, żeby obejrzeć, ale ja już oduczyłam się oglądać TV, albo zasypiam (a w sypialni nie mam tv, żeby przy nim nie zasypiać... :D) albo biorę do ręki krzyżówki lub książkę. Po prostu nie umiem oglądać filmów.

Oj... A gdzie Wy teraz mieszkacie?
W mojej pracy jest kilka osób, które miały podobne problemy, albo przenieśli się do KRK, żeby tu pracować za ludzke pieniądze, albo pracują, ale dojeżdżają, czasem kilkadziesiąt kilometrów w jedną i w drugą stronę. Ale lepsze to niż pracować za najniższą krajową albo wcale... albo na czarno.

Hura :) A lekarka nie jest skłonna inaczej wypisywać tych zwolnień?
Mój mąż i tak dojeżdża 50km w jedną stronę. Na domiar złego jedno auto z 98roku dzisiaj siadło i mąż musialtym lepszym jechać do pracy. Od zawsze mu powtarzałam by lepszym jechał bo tym się kiedyś zabije.
Kiedyś mieszkaliśmy w Szczecinie, kasa była lepsza, no ale ja miałam pracę jako instruktor na basenie, a z tego dużych pieniędzy nie ma. I wtedy oboje dostaliśmy propozycje pracy w moim rodzinnym mieście. Rodzice zaproponowali że dadza nam mieszkanie.
Jacy głupi byliśmy. Trzeba nam było w Szczecinie zostać....
Mąż dostał dobra pracę więc postanowiliśmy postarać się o dziecko.
A potem już się posypało.
Ja chyba już się przyzwyczailam, że od 5 lat mamy przekichane i za każdym razem jest nadzieja że będzie umowa na stałe.
Ja dostałam umowę bo tym razem nie dałam się w dupe kopać i mega się klócilam. Takim sposobem dostalam umowę na czas nieokreślony.
Mąż haruje po prawie 10 godzin dziennie, ale mocnego pyska nie ma. I to jego błąd.
Za każdym razem boi się dyskutować by nie stracić pracy. Czasami mam ochotę go udusić.
Fakt zawsze szybko znajdzie pracę, bo max po 2 tyg, ale przeraża nas system. Nasz wspólny znajomy zrobił jeszcze magistra, ma uprawnienia budowlane i.... Pracuje w magazynie w Poznaniu. Ma 2 tys złotych na rękę.
Powiem wam, że nawet w głupim budownictwie trzeba mieć zajebiste znajomości.
Dlatego chciałabym by moi synowie poszli do technikum, a nie do liceum tak jak my. Mam nadzieję że założą własne firmy, np samochodową lub hydrauliczną i będą żyli jak pączki w maśle. Fach w ręku jest znacznie lepszy.
Dodam że moja koleżanka z liceum skończyła prawo i pracuje w Szczecinie w kancelarii. Ma 2tys na rękę i pracy od cholery, szczególnie w domu....
Też jest zalamana

Do góry