reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja tez sie dzis narobiłem. I kręgosłup boli, ale brzusio miękki. Dzis juz próbuje bez nospy.
Nastawiłem buraczki do kiszenia, upieklam chlebek zrobiłam gołąbki i wcześniej te zupę i chwile byłam z dziećmi na powietrzu. I muszę odpocząć.
ja nospy nie biore czesto raz na dwa tygodnie moze jak juz zaboli

reklama
Proszę bardzo baby! Tak smyka załatwiłyście!
1475087382-ngwk5n.jpeg

Chyba serwery z nasa by musieli mieć żeby ten szał zakupowy udźwignęła ta strona;) cały dzień się próbowałam wbić i nawet mi nie załadowało ani razu głównej....

a8doqqmz725nh9h0.png

Nic mi nie mówcie o burdelu, ja często układam u siebie w szafkach. A mam 4 z ubraniami o 4 rozmiary za małymi (które kiedyś były dobre) i łudzę się że kiedyś schudne i się w nie wcisne....
I 3 szafki z ubraniami dobrymi.
U mojego syna trzymam lepszy porządek. Każda półeczka ma swój odpowiednik,, np bluzki z długim rękawem, krótkim, spodnie osobno, spodenki itp.
A u mnie wszystko poukładane jedno na drugim... A potem muszę przewalac ehhhhh.

A co do moich odczuć ciazy to juz wspominałam, że niedawno się oswoiłam z ciąża, mąż też. Ogólnie fuks że zaszlisny za pierwszym razem, szok i niedowierzanie. Od jakiegoś czasu rozmawiamy z Mikim i cieszymy się z kopniakow. Zaczęłam akcesoria kupować.
Teraz jak siedzi pionowo to wali jak bokser.
Ja mam stracha bo pamiętam ból z CC i baby blusa. Bardzo się boję że to wróci bo mam depresję i skłonności to zalamywania się. Muszę jednak wierzyć że będzie lepiej, że będzie dobrze. Może tym razem dam radę i będę silna?

A wiecie co u Maciusia?
tez mam takie ciuchy, a moze kiedys w nie wejde :D
czego sie boisz najbardziej? blusa dlug mialas jak sie Kacper urodzil?

Ostatnia edycja:
tez mam takie ciuchy, a moze kiedys w nie wejde :D
czego sie boisz najbardziej? blusa dlug mialas jak sie Kacper urodzil?
Oj długo, dwa miesiące...
Dopiero w listopadzie włączyły mi się uczucia, tzn uczucie miłości.
To straszne, tak bardzo nienawidziłem siebie że nie czuje miłości. Boże to okropne było. Czułam się jak najgorsza matka na świecie.
Ból po CC, Kacper miał żółtaczkę patologiczna, ciągle chudl, położna zarzucała mi że go nie karmię, zapalenie piersi już w szpitalu mialam. I zaczął mi pokarm zanikać. Ciągle płakałam, a rodzice mnie nie wspierali psychicznie tylko truli głowę "chciałam dzieciaka to po co ryczysz? Weź się w garść!".
Dopiero potem lekarz ich opierdzielil że mam baby blusa i potrzebuje wsparcia a nie krytyki.
No ciężko było .......
Ale teraz jest mega super i to najważniejsze :)
Jak złapie mnie znów spadek hormonów to od razu Lecę do lekarza po tabletki antykoncepcyjne bo nie dam rady.

Póki co modlę się by nie było CC :)

To straszne, tak bardzo nienawidziłem siebie że nie czuje miłości. Boże to okropne było. Czułam się jak najgorsza matka na świecie.
Ból po CC, Kacper miał żółtaczkę patologiczna, ciągle chudl, położna zarzucała mi że go nie karmię, zapalenie piersi już w szpitalu mialam. I zaczął mi pokarm zanikać. Ciągle płakałam, a rodzice mnie nie wspierali psychicznie tylko truli głowę "chciałam dzieciaka to po co ryczysz? Weź się w garść!".
Dopiero potem lekarz ich opierdzielil że mam baby blusa i potrzebuje wsparcia a nie krytyki.
No ciężko było .......
Jak złapie mnie znów spadek hormonów to od razu Lecę do lekarza po tabletki antykoncepcyjne bo nie dam rady.

boje sie tego blusa, bo duzo sie slyszy o tym, ale daj Bog by bylo dobrze u kazdej grudniowki!!!!! i zeby kazda miala wsparcie :)
a Ty sie nie martw na zapas :)

No ciężko było .......

Dlatego ja znalazłam kilka dobrych artykułów o baby blues i depresji poporodowej i wysłałam mężowi do zapoznania sie. Ogarną, zapoznał sie i stwierdził, żebym sie nie martwiła w razie czego juz wszystko wie co ma robic [emoji846] o tyle mam dobrze, ze to naprawde ogarnięty facet z silna psycha, ja sie w ogole nie umywam do tego i mam zawsze to poczucie, ze nawet z drugiego konca świata potrafi tutaj zorganizować pomoc jak go nie ma. Przed wyjazdem to mi nawet papier toaletowy z szafki powyciągal, żebym nie musiała sie schylać i nakupił 10 zgrzewek wody, żebym była zaopatrzona [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ciężko było .......

Nie przejmuj sie, tym razem bedzie inaczej!!! :)

reklama
Do góry