reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja po porodzie trzymałam się diety a młody i tak miał kolki.
Wiecie mi się tak chcę sera pleśniowego....
Przedwczoraj pół kilo oliwek zjadłam i suszone pomidory w oleju.
Matko w pierwszej ciąży zero zachcianek, a w tej to Mikołaj jak wariat się wszystkiego domaga :D
Wczoraj to kebaba chciałam. Ja kebaba.... Aż mąż się zdzwilil, ale dałam radę. Obyło się bez.

reklama
A ja po porodzie trzymałam się diety a młody i tak miał kolki.
Wiecie mi się tak chcę sera pleśniowego....
Przedwczoraj pół kilo oliwek zjadłam i suszone pomidory w oleju.
Matko w pierwszej ciąży zero zachcianek, a w tej to Mikołaj jak wariat się wszystkiego domaga :D
Wczoraj to kebaba chciałam. Ja kebaba.... Aż mąż się zdzwilil, ale dałam radę. Obyło się bez.
my bylismy na zakupach i tak metka sie na mnie patrzyla....

Na logikę wydaje mi sie ze to , ze pokarm bierze sie z krwi nie do konca wyklucza, ze to co jemy nie ma na nią wpływu [emoji846] substancje odżywcze trawione przez nasz układ pokarmowy dostają sie rownież do krwiobiegu [emoji846] dlatego, np. wszystkie badania krwi musimy robic na czczo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wszystkie się robi na czczo. A nawet chyba większości nie trzeba robić na czczo. Ja jestem pod stałą opieką hematologa, badania mam czesto i nigdy nie musze być na czczo. Często pielegniarki mówią żeby być dla świętego spokoju nawet nie mając dokładnej wiedzy czy trzeba czy nie trzeba. Zwykła morfologie np. można robić po jedzeniu..

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wszystkie się robi na czczo. A nawet chyba większości nie trzeba robić na czczo. Ja jestem pod stałą opieką hematologa, badania mam czesto i nigdy nie musze być na czczo. Często pielegniarki mówią żeby być dla świętego spokoju nawet nie mając dokładnej wiedzy czy trzeba czy nie trzeba. Zwykła morfologie np. można robić po jedzeniu..

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

O widzisz moze to tez od laboratorium zależy. Tak jak z glukoza jedne laby pozwalają na dodawanie cytryny, a inne jak w luxmedzie kategorycznie tego zabraniają. Mi zawsze mówią, zeby na badania krwi byc na czczo, ale tak jak mówisz teorii jest tyle, ze juz nie wiadomo jak jest właściwie. To problem dzisiejszych czasów - nadmiar informacji [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najgorzej, ze od razu po, jesli bedzie sie karmilo piersia tez nie wszystko bedzie mozna zjesc :(
Ja jadłam wszystko tylko obserwowałam jak działa. Przy synu musiałam rezygnować z wzdymających, przy córce nie.

cb7wugpju04jz4q8.png

To o truskawkach dużo właśnie słyszałam, że to jeden z większych mitow, ale nie wykłocam się, bo tj napisałaś ilu ludzi, tyle teorii. Najlepiej jak nasze doświadczone mamy napiszą jak one stosowały się do zaleceń :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rodziłam w.lipcu truski jadłam jak szalona [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry