reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja puki co niechce na nikim polegać miałam mieć nosidełko i leżaczek dla małej od siostry ale tak mnie wkurzyła że powiedziałam by się wypchała z tym i nic od niej nie chce dla Franki i jeszcze pinda śmieje się że to będzie Bosh a nie Frania bo frania to palka była aż mnie trzęsie
ja juz duzo dostalam od bratowej :) i wanienke i wklady do piersi do karmienia, wklady po porodzie i ogrom ubranek :)

reklama
U mnie bedzie śpiworek, bo jeste kompatybilny z fotelikiem i bardzo cieplutki. Wiec pewnie body, spodenki, cieplejsza bluza, czapeczka ciepła, spiworek i kocyk zimowy minky - 4 warstwy na zimę. Tak czytałam w rożnych miejscach, chyba ze macie jakieś sprawdzone przez siebie porady?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ty masz Cybex aton no nie? zamowilam go, powiedz ciezki jest?

Dzień dobry

Glukoza blee współczuję.

Znowu nie mam wody .. wprost cudownie [emoji35] na szczęście mają skończyć przed południem.

Lux 4 km to sporo. Ja już unikam takich spacerów. Zresztą ledwo chodzę [emoji14]

Miłego
cb7wugpju04jz4q8.png
jak doszlam do chaty to mokra bylam hehe, ale dalam rade

Dzień dobry

Glukoza blee współczuję.

Znowu nie mam wody .. wprost cudownie [emoji35] na szczęście mają skończyć przed południem.

Lux 4 km to sporo. Ja już unikam takich spacerów. Zresztą ledwo chodzę [emoji14]

Miłego
cb7wugpju04jz4q8.png

Ja nad morzem robiłam takie spacery ale z obowiązkowymi przystankami... A to dłuższy na kawę;) a to chociaż gdzieś przysiąść na ławeczce. I jeszcze wolne tempo, w przeciwnym razie brzuch mi daje znać że przesadzam.

Ja nad morzem robiłam takie spacery ale z obowiązkowymi przystankami... A to dłuższy na kawę;) a to chociaż gdzieś przysiąść na ławeczce. I jeszcze wolne tempo, w przeciwnym razie brzuch mi daje znać że przesadzam.
Mnie nie brzuch tak bardzo jak nisko w szyjce i pochwie. Szczególnie na wzniesieniu. Wózek z moją dwulatką ciężko mi pchać pod górę to już hardkor

cb7wugpju04jz4q8.png

mi pozwolili się napic ale dosłownie kilka łyczków i tak zrobiłam 2 łyczki po wypiciu glukozy i za jakas godzine łyczek bo myslalam ze zwymiotuje tam , cukier wyszedł wporzadku.
na czczo 4.19 (3,9-5,5)
po godzinie 6.65 (<11.1)
po dwóch 6.24 (< 7.8 )

U mnie bedzie śpiworek, bo jeste kompatybilny z fotelikiem i bardzo cieplutki. Wiec pewnie body, spodenki, cieplejsza bluza, czapeczka ciepła, spiworek i kocyk zimowy minky - 4 warstwy na zimę. Tak czytałam w rożnych miejscach, chyba ze macie jakieś sprawdzone przez siebie porady?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze zalezy ile stopni bedzie... Niektore moga rodzic pod koniec grudnia i np miec juz nawet mroz (chociaz w grudniu nie pamietam kiedy byl snieg i mroz;) a ja np. spodziewam sie ze znowu moge miec przed terminem w 36 tc to wtedy będzie listopad a w listopadzie często całkiem ciepło jeszcze bywa.

Dlaczego poczułaś się zbędna? Dużo postów jest pisanych i ciężko każdemu odpisać i ciężko nadrobić ale mamy przecież wątek zamknięty i tam też możemy się spotykać. zapraszam tam jeśli tu się nie odnajdujesz.

cb7wugpju04jz4q8.png
Jakoś tak każda moja wiadomość pozostawała bez echa :) każdy cieszył się każdym.. Jak napisałam, że przyszła mi paczka z ubraniami to nawet nikt nie miał ochoty ich obejrzeć choć zwykle jest inaczej. I tak chyba hormony ciążowe wzięły górę pożaliłam się troszkę mężowi i stwierdziłam, że nikt nie zauważy, że mnie nie ma :)

reklama
Ufffff nadrobiłam 50 stron Waszych postów!!!! :)

Niestety już po wakacjach. Kto by pomyślał, że prawie połowa września, a nad morzem pogoda jak w Hiszpanii. zazdroszczę tym z Was, co mieszkają nad morzem i mogą jeszcze grzebać stopami w ciepłym piasku...

SUPER wieści o Maciusiu. Kurcze, zuch chłopak, starsznie się cieszę, że tak dzielnie daje sobie radę!

Co do baby shower, bo gdzieś się ten wątek przewinął, to tak sobie pomyślałam, że (pomojając rodzinę) nawet nie miałabym z kim takiej imprezy urządzić. Część z moich znajomych stara się o dziecko i wystarać się nie mogą (więc odpadają, bo takie spotkania z pewnością nie będą dla nich miłe), część boryka się ze swoimi stratami (tym bardziej odpadają), część ma poparane życie i chciałoby się ustatkować i załozyć rodziny, ale los im w tym nie sprzyja (też odpadają). No i zostajemy z synkiem sami... :(
zrobimy sobie baby shower wieczorem pod prysznicem we dwoje :p:p:p

Miłego dnia Dziewczynki!!!!

Do góry