Czarownica3006
Fanka BB :)
Dzięki za odpowiedź. Wiem co powiedzieć teściowej jak będzie kolejny raz się szczycila tym,że jej dzieci mając 6 miesięcy jadły parowki i chleb z pasztetem [emoji32][emoji32][emoji32][emoji32][emoji32]No to zmierzyłam brzuch - 99cm. Nie jest źle[emoji14]
Dziękuję za życzenia - Słodyczek to dziewczynka Tylko tak na nią mówię. Jestem fanką Stephena Kinga - kto czytał Desperację czy Regulatorów będzie wiedział skąd taki nickname
@Lola Lolitta współczuję sytuacji z rodzinką
@Antiope taka mama to skarb! Moja też z tych niewtrącających się. Szkoda, że wszystkie ciotki dobra rada nie umieją się ugryźć w język[emoji14]
@Czarownica3006 zdrowsze są nie dlatego, że matki dawały soczki i zupki w 3 miesiącu ale dlatego, że zanieczyszczenia były mniejsze, mniej chemii w jedzeniu, jedzenie lepszej jakości. Teraz wszystko to syf. Nauka idzie do przodu, badania nad rozwojem jelit niemowląt dowodzą, że dziecko nie otrzymuje absolutnie nic odżywczego z pożywienia innego niż mleko w tak wczesnym okresie rozwoju. Te jelitka i ich flora nie są gotowe na trawienie warzyw czy owoców.Takie zupki przelatują przez układ pokarmowy po prostu. A może to jedynie doprowadzić do późniejszych problemów, jak refluks w wieku dorosłym, zespół jelita drażliwego itp. Generalnie jak dziecko nie jest zainteresowane niczym oprócz piersi (a okazuje to poprzez olewanie zawartości naszego talerza) to nie powinno nic jeszcze dostawać.
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom