reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam młode nowe mamy. Ja syna też rodziłam w wieku 23 lat i byłam druga w rodzinie, dopiero później się posypało, i jak widzę to prawie bedę ostatnia, bo mam młodszą siostrę bez dzieci.

Ja niedawno zjadłam śniadanie:) a u was już pora na podwieczorek.
Wczoraj wyszłam 2 razy, posiedziałam trochę u koleżanki i w efekcie całą noc budziły nie skurcze i musiałam latać siku i pić, żeby nadrobić straty. tak, że dziś nie wstaję a jak na złość wczoraj zrobiłam farsz do pierogów i pewnie go wyrzucę jak mi skurcze nie przejdą.:wściekła/y:

reklama
Wiesz co, ja w pierwszej ciąży też praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości poza zgagą. Jednak jak się nie ma starszego dziecka do opieki, to ciąża jest dużo łatwiejsza.
Miałam z synkiem tak samo . I zgadzam się w zupełności, bo w poerwszej ciąży kiedy bylam zmeczona to sie kladlam i spałam ile chciałam , a teraz mogę o tym zapomnieć :-) Nadal około 5 pobudek w nocy. Byłam tym tak zmeczona , ze synek zaczal znow spac z nami .

Witam młode nowe mamy. Ja syna też rodziłam w wieku 23 lat i byłam druga w rodzinie, dopiero później się posypało, i jak widzę to prawie bedę ostatnia, bo mam młodszą siostrę bez dzieci.

Ja niedawno zjadłam śniadanie:) a u was już pora na podwieczorek.
Wczoraj wyszłam 2 razy, posiedziałam trochę u koleżanki i w efekcie całą noc budziły nie skurcze i musiałam latać siku i pić, żeby nadrobić straty. tak, że dziś nie wstaję a jak na złość wczoraj zrobiłam farsz do pierogów i pewnie go wyrzucę jak mi skurcze nie przejdą.:wściekła/y:
To może krokiety z farszem ruskim zrób :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo równolatka :) Miło bo juz myślałam, ze tylko ja się zdecydowałam na wczesny skok w pieluchy ;) Ja ostatnio tez niewiele pracowałam i miałam faze na
sprzątanie, całymi dniami jechałam na szmacie ... Ale na szczęście juz wrociłam do pracy.

...

Ja mam 21 skończone :) wiec nie jesteście najmlodsze :) a nasz synek był świadomie zaplanowany:)

Witam nowe mamusie
Ooo równolatka :) Miło bo juz myślałam, ze tylko ja się zdecydowałam na wczesny skok w pieluchy ;) Ja ostatnio tez niewiele pracowałam i miałam faze na sprzątanie, całymi dniami jechałam na szmacie ... Ale na szczęście juz wrociłam do pracy.

Ja mam 3,5 na plusie i sie martwię czy nie za mało, mam teraz wizyte w poniedziałek z położną wiec zapytam, bo to troche dziwne chyba ...
Spokojnie, w pierwszej ciąży w sumie przybyło mi 8 kg i uważam, że idealnie. Młody ważył prawie 4 kg i urodził się w terminie.

Co do wieku, to ja żałuję, że mi się życie tak nie poskładało, żeby wcześniej zostać mamą. Pierwsze dziecko urodziłam mając 32 lata, a teraz drugie będzie jak 35. Moja mama urodziła mnie mając 31, a moja babcia moją mamę mając 30 lat. Z kolei u mojego ojca jeszcze później się te dzieci pojawiały, bo mój tata miał 36 jak się urodziłam, ale mój dziadek, czyli jego tata gdyby żył miałby coś koło 120 lat, a babcia 110 lat (mieli koło 50-tki i 40-tki jak się mój tata urodził). Za to mama mojego D urodziła go mając 20 lat i teraz ma dużo więcej energii niż moja mama, bo ma dopiero 53 lata, a moja mama 66 lat.

reklama
U mnie tez wszystkie dzieci szybciutko i tylko ja taka niedobra, ze kazałam mamie czekać do moich 27 urodzin zeby została babcią;) moja mama mnie urodziła jak miała 20 lat, ciocia urodzila kuzyna jak miala niecałe 18, kuzyn pierwsze dziecko jak 20, a ja planuję trójkę albo czwórkę, a taka zwłoka z decyzją o pierwszym[emoji6][emoji6]

a8doqqmz725nh9h0.png

Do góry