reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja umówiłam się dziś z moją położną na niedzielę wieczór na obejrzenie oddziału gdzie będę rodzić. Mam nadzieję, że mi się spodoba na tyle, że już nie zmienię zdania :-p

Oooo, jeśli nie zmieniłaś zdania co do szpitala to napisz proszę później o wrażeniach. Bo z tego co pamiętam, to rodzimy razem w tym samym miejscu i w ten sam dzień ;)

reklama
Też w Siemiradzkiego:) kuzynka moja tam rodziła i kuzynka męża teraz 2 miesiące temu. Była zadowolona z tym, że ponoć warto opłacić sobie salę dla 2 osób ;) ja też będę płacić za położną no i tam pracuje też mój lekarz :)

Ooo, to będzie nas widzę więcej na porodówce :) ja też Siemiradzki. Planuję teraz z połowie sierpnia wybrać się na dni otwarte tam i pooglądać wszystko. A kto prowadzi Twoją ciążę?

Ja rodziłam z tą położną już pierwszego synka. Znalazłam ją w Internecie jako osobę, która odbiera porody domowe, a ja bardzo chciałam rodzić w domu. Spotkałam się z nią, ale niestety okazało się, że moja niedoczynność tarczycy dyskwalifikuje mnie z porodu domowego. No ale postanowiłam pozostać przy tej położnej, ponieważ wiedziałam, że ona stawia na naturalność porodu na czym mi zależało.
Czy dowiedziałaś się dlaczego NT jest przeciwwskazaniem do takiego porodu? W czymś konkretnym to przeszkadza?

Dzień dobry :) wczoraj miałam straszny dzień, chodziłam i płakałam... dowiedzieliśmy się, że koleżanka z pracy mojego M., która miała termin na koniec listopada, bodajże tydzień tylko przed nami była, urodziła w weekend. Dziewczyna była po trzech próbach iv i ma bliźniaki. Jedno urodzone naturalnie, drugie przez cesarkę. Od zabiegu była na zwolnieniu, bardzo o siebie dbała, a tu taka tragedia i nie wiadomo czy dzieci przeżyją w ogóle, a nawet jeśli to chyba nie muszę Wam mówić jaka najbliższą przyszłość je czeka :( jak sobie pomyślę, że mogłabym przez to przechodzić... straszne.
Boze drogi :( dlaczego tak sie dzieje? :( trzymam kciuki by maluszki wygraly ta walke i duzo sily dla rodzicow!!! niech Bog ma ich w swojej opiece

A ja bardzo ciesze sie ze mam mozliwosc rodzenia w de. Tutaj procedura jest taka ze po 30 tyg. Masz juz wybrany szpital , zlozone I wypelnione papiery nic sie nie wypelnia juz w trackie przyjecia do szpitala. Moj gin ma swoja przychodnie w ktorej procuje 6 poloznych w tym jedna polka ktora odrazu Sobie zaklepalam. I tak co wizyta u Gina ktory wykonuje badania najpierw oporzadza mnie wlasnie wybrana przezemnie polozna.pobiera krew. Mocz.wazy mnie.cisnienie.stwierdza czy pojawiaja sie obrzeki .wysypki.itp.od 20 tyg bedzie Robic rowniez ktg. I z calym tym kompletem badan zostaje przekazana ginekologowi. Badania sa robione na cito.
Juz teraz wiem ze przy moim porodzie czy sn czy cc bedzie moj ginekolog I moja polozna. Gin oprocz ze prowadzi ze swoim ojcem przychodnie. Pracuje rowniez w klinice w ktorej zglosil mnie juz w tej chwili do porodu co daje mi mozliwosc dwuosobowego pokoju.a przy cc to juz 100%.Co jest wazne dla nas.maz bedzie mogl Byc ze mna w trackie cc. To on przetnie pepowine I to on wezmie maluszka po wyciagnieciu na rece. W polsce nie moglbyc ze mna w trakcie dwoch cc czekal pod sala operacyjna. Takze on bardzo sie cieszy.
Pozniej po porodzie przysluguje mi 30 spotkan z moja polozna.ktora przychodzi mi pomagac z niemowlakiem I opiekuje sie mna w trakcie pologu.
I to wszystko bez wydania chocby jednego euro.
Wszystko refunduje moja kasa chorych.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anio współczuję koleżance i trzymam kciuki za dzieciaczki! W którym tygodniu urodziła? I sama jej się akcja zaczęła? :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry