reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się w tą pochmurna sobotę, do 14 w pracy jestem, a potem odpoczynek w domu czyli sprzątanie, pranie itd ..
Dzisiaj sobie uświadomiłam, że cały tydzień jest tam beznadziejnie ,że nawet prania nie robiłam, bo nie było gdzie powiesić.

Jutro zacznę 20tc, chociaż wg ostatniego usg zaczęłam wczoraj

Owszem! Mój P.już się przyzwyczaił, że o porządek trzeba dbać i że ze mną nie ma zmiłuj:) rzadko potrafię ustąpić. To straszne wady niestety są jeśli trzeba żyć z ludźmi
my po pracy zostajemy u rodzicow i troche poniancze bratanice, bo ja zaniedbalam ostatnio i zejmy tam obiad

reklama
Sorrki ze post pod postem ale spac nie moge bo mi cierpna dlonie az mnie bola. to ciesn nadgarstka prawdopodobnie. w poprzednich straconych ciazach mialam to juz kolo 8 tyg wiec i tak nie jest zle bo teraz dopiero od kilku dni... ale mam w zwiazku z tym pytanie do tych co biora MAGNEZ: ile i jaki bierzecie? Wizyte mam dopiero 28.07 wiec moze mi ktoras doradzi taki zwykly musujacy z wit b6 to tak 2 razy dziennie to chyba mozna? nie chce przedawkowac...?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja biorę Asparaginian Total. Poleciła mi go pani w aptece i powiedziała, żeby brać 2 tabletki dziennie. Więc tak biorę i nie mam ani skurczy w nogach, ani spinającego się brzucha.
Ona ma w składzie:
magnez 28,30 mg
potas 75 mg
kwas asparaginowy 20 mg

Dzień dobry

Dziewczyny co marznà słabe krążenie macie? Jakie zwykle macie ciśnienie?
Ja też lubię ciepło bardziej niż zimno ale temperatura powyżej 30st jest dla mnie wykańczająca. W takiej temp to mogę w wodzie siedzieć

Miłej soboty

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja normalnie mam w miarę ok ciśnienie, bo mój standard to 120/80, ale w tej ciąży faktycznie jeszcze bardziej marznę, bo i ciśnienie bywa bardzo niskie, np. 90/54

Grama na tę cieśń nadgarstka zrób sobie badania po ciąży. Przy dużym zaniku nerwów robi się zabieg. Teściowa miała i znaczna poprawa jest.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja w ciąży z Bazylim miałam bardzo duże odrętwienia, ale po ciąży samo przeszło. Tym razem ręce drętwieją mi dużo mniej. natomiast mojej mamie pojawił się zespół cieśni nadgarstka w ciąży, ale po porodach nie minął i miała zabiegi na obie ręce.

Ja byłam w Tunezji i wilgotność 90% człowiek pływa. Bleeeee

A ja jestem jedyną osobą na świecie która lubi jesień. Jak złote liście szuraja pod nogami w słoneczny dzień i zimny wiaterek powieje. Też jesienią lubię czasemdeszczyk i wichure bo mnie to uspokaja, wycisza. Uwielbiam siedzieć opatulona pod kocem, najlepiej jak prąd wyłącza i przy świecach wieczorem siedzieć.
Nie wiem dlaczego tak lubię. Może kojarzy mi się z fajnymi czasami z dzieciństwa? nie wiem.
Ale nikt nie lubi takiego klimatu jak ja.

Ale jesienią nie latem!!!! Teraz to Masakra...
Nie podoba mi się taka pogoda aktualnie ...
Ja kocham polska złotą jesień i zieloną wiosnę. Reszta roku jest di niczego. W zimę zimno w lato upał. Nie lubię.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Sorrki ze post pod postem ale spac nie moge bo mi cierpna dlonie az mnie bola. to ciesn nadgarstka prawdopodobnie. w poprzednich straconych ciazach mialam to juz kolo 8 tyg wiec i tak nie jest zle bo teraz dopiero od kilku dni... ale mam w zwiazku z tym pytanie do tych co biora MAGNEZ: ile i jaki bierzecie? Wizyte mam dopiero 28.07 wiec moze mi ktoras doradzi taki zwykly musujacy z wit b6 to tak 2 razy dziennie to chyba mozna? nie chce przedawkowac...?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama jeśli to cieśń nadgarstka krioterapia Ci pomoże. W ciąży można bezpiecznie stosować i nie musisz korzystać z żadnej przychodni, bo w aptece możesz kupić okłady żelowe (około 30 zł) możesz je podgrzewać albo chłodzić w zamrażarce. Jeśli po zimnie się nasili to nie to, wtedy obstawiałabym bóle pochodzenia stawowego (bardziej to obstawiam) albo bóle powodowane zmianami kręgosłupa szyjnego. W poprzedniej ciąży miałam do tego stopnia, że pod koniec prawie nie spałam w nocy, czekałam jak się skończy noc i jak troszkę przez dzień rozruszałam to mijało do kolejnej nocy i minęło całkowicie po kilku tyg po porodzie.

Dziewczyny, ja dziś umieram. Rano obudził mnie mega ból głowy. Poszlam siusiu a jak wrocilam do łóżka to non stop wymioty. Łyk wody- wymioty. Kanapaka- wymioty. Wafel ryżowy- wymioty. Tabletka na ból głowy- wymioty. Do tego w nocy spac nie mogłam bo skurcz w lydkach mnie łapał. Biorę magnez ale chyba będę musiała z lekarzem porozmawiać i zwiększeniu dawki. Mąż mnie do lekarza zawiózł, lekarz zbadał i powiedział, ze nic nie wiedzi i ze eleteolity pic mam. I mnie zdenerwował bo powiedział ze tylko jedno dziecko usłyszał w brzuchu i ze stetoskopem ciężko usłyszeć bicie serca bo wody plodowe itp. A ja juz w nerwach ze z drugim dzieckiem cos nie tak. :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ksad przytulam :* odpoczywaj jutro będzie lepiej. A dwójkę wierciuchów ciężko jest posłuchać, mój gin wiele razy próbował posłuchać małe a ono uciekało od głowicy. Pewnie mu głośno było [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry