reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Sorrki ze post pod postem ale spac nie moge bo mi cierpna dlonie az mnie bola. to ciesn nadgarstka prawdopodobnie. w poprzednich straconych ciazach mialam to juz kolo 8 tyg wiec i tak nie jest zle bo teraz dopiero od kilku dni... ale mam w zwiazku z tym pytanie do tych co biora MAGNEZ: ile i jaki bierzecie? Wizyte mam dopiero 28.07 wiec moze mi ktoras doradzi taki zwykly musujacy z wit b6 to tak 2 razy dziennie to chyba mozna? nie chce przedawkowac...?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Moja ulubiona pora roku to jesień. Szczególnie wrzesień październik taka typowa Złota Polska jesień

cb7wugpju04jz4q8.png

I moja ♥

Goraco mnie meczy.

A w nocy mnie dopadl bol zeba. Tak intensywny pulsujacy ze spac nie moglam. Przed ciaza leczykam go I 3razy bylam ale nie skonczony I teraz nie wiem czy normalnie moge go wyleczyc. Czy znieczulenie po 2gim trynestrze mozna? Gozdziki mietole Bo metafen nie mozna.

Juz wyzsza ciaza leca zeby zaraz hemoglibina I trzeba bedzie pilnowac.

I moja [emoji813]

Goraco mnie meczy.

A w nocy mnie dopadl bol zeba. Tak intensywny pulsujacy ze spac nie moglam. Przed ciaza leczykam go I 3razy bylam ale nie skonczony I teraz nie wiem czy normalnie moge go wyleczyc. Czy znieczulenie po 2gim trynestrze mozna? Gozdziki mietole Bo metafen nie mozna.

Nie wiem dokładnie jak jest ze zwykłym standardowym znieczuleniem, ale są specjalne dla ciężarnych bez adrenaliny - bezpieczne na każdym etapie :) ale i o mniejszym stopniu działania

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Widze, że nie tylko ja jesień lubię :) rzadko się to zdarza.
I ja też jestem zmarzluch. Nawet latem mi zimno. Nie ma mowy bym spała w krótkim rękawie latem nawet jak jest 35 c. Zawsze długi rękaw i długie spodnie, bo rano jestem wychlodzona.
Zimą zawsze ręce zimne, stopy też.
Taki zimny tluściutki trup że mnie. Pomimo tkanki tłuszczowej powinno mi być ciepło. Nie ma mowy :)
Ale ja lubię owinąć się kocami, nałożyć mega sexy frotowe skarpetki i tylko czubek nosa zimny. Takie ogrzewanie mnie odpręża, gdy mogę sobie w takim kokonie posiedzieć hehehe.

A ja rodzona jestem 14 lutego w walentynki :) przez CC.

I moja ♥

Goraco mnie meczy.

A nie masz jakiegoś tętniaka tam czasami?
Możesz brać paracetamol. Ale pod koniec ciąży już podobno nie można.
Trzymam kciuki by ból nie wracal.!!!

Sorrki ze post pod postem ale spac nie moge bo mi cierpna dlonie az mnie bola. to ciesn nadgarstka prawdopodobnie. w poprzednich straconych ciazach mialam to juz kolo 8 tyg wiec i tak nie jest zle bo teraz dopiero od kilku dni... ale mam w zwiazku z tym pytanie do tych co biora MAGNEZ: ile i jaki bierzecie? Wizyte mam dopiero 28.07 wiec moze mi ktoras doradzi taki zwykly musujacy z wit b6 to tak 2 razy dziennie to chyba mozna? nie chce przedawkowac...?

Ja biorę aspargin 2 tabletki 3 razy dziennie. Zawsze mi pomagał. To magnez plus potas w jednym.

Widze, że nie tylko ja jesień lubię :) rzadko się to zdarza.
I ja też jestem zmarzluch. Nawet latem mi zimno. Nie ma mowy bym spała w krótkim rękawie latem nawet jak jest 35 c. Zawsze długi rękaw i długie spodnie, bo rano jestem wychlodzona.
Zimą zawsze ręce zimne, stopy też.
Taki zimny tluściutki trup że mnie. Pomimo tkanki tłuszczowej powinno mi być ciepło. Nie ma mowy :)
Ale ja lubię owinąć się kocami, nałożyć mega sexy frotowe skarpetki i tylko czubek nosa zimny. Takie ogrzewanie mnie odpręża, gdy mogę sobie w takim kokonie posiedzieć hehehe.

A ja rodzona jestem 14 lutego w walentynki :) przez CC.

A nie masz jakiegoś tętniaka tam czasami?
Możesz brać paracetamol. Ale pod koniec ciąży już podobno nie można.
Trzymam kciuki by ból nie wracal.!!!

Ja biorę aspargin 2 tabletki 3 razy dziennie. Zawsze mi pomagał. To magnez plus potas w jednym.
Lola a ilościowo (w sensie mg) ile masz tam magnezu ? Ja biorę magneb6 (48mg+5mg) 2 x dziennie po 2 tabl, ale zaznaczam, że sama sobie ustaliłam taka dawkę, bo też mam wizytę dopiero za prawie 2tyg

Grama ja też to miałam. Lekarz kazał mi brać Magnellę. Jedna tabletka dziennie załatwiła sprawę.

Dz Ana Ana chociaz ja slyszalam ze w 1trymestrze nie ma bezpiecznych znieczulen.
No ale juz w drugim jestem.
Myślę, że może zostało to określone jako bezpieczne w razie np konieczności wyrwania zeba ? Chyba Sancia miała takie znieczulenie podczas rwania w 1trym ? Ja zawsze staram się bez znieczulenia, ale trzeba trzymać się zasady mniejszego zła. Ważniejsze i mniej inwazyjne wyleczenie zeba i brak ryzyka zakażeń niż jedna dawka znieczulenia.

reklama
Do góry