reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzien dobry :* ciągle deszcz... A moj diabeł od rana lata
1468481905-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Sancia ale ty śliczna jesteś.
Synek też piękny.

My już po kursie niemieckiego, do przedszkola nie prowadziłam, jutro mają zakończenie więc mi sie już nie chciało.
Teraz lezymy. Chyba se herbatę zrobię [emoji6]

reklama
Kochana, juz jakis czas Olenka mnie sluchala, ladnie szla do domu, byla grzeczna jak aniolek.. a wczoraj znowu wszystko wrocilo.. caly czas radzilam sobie doskonale juz od dluzszego czasu, do wczoraj.. [emoji20]
Myslebze wplyw na to ma tez sytuacja, wyjezdzamy jutro na wczasy, ostatnie dni w napięciu bo ciagle pakowanie, pranie, prasowanie, sprzatanie.. moze tez malo czasu jej w tym czasie poswiecilam i sie to teraz odbija.. no nic, odpocznimy na wakacjach, zmieni klimat, znow bedzie dobrze [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
ile córcia ma lat?

Wczoraj na Polsacie zobaczyłam reklamę z płatkami kukurydzianymi.
Nie było bata, mój musiał lecieć do sklepu bo nie zasnąłabym jak bym nie zjadła [emoji23].
Nie pamiętam kiedy jadłam płatki z mlekiem, szok!!!!
Dużo cukru,mleko, płatki kukurydziane i od wczoraj tak [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].
Rano już zaliczyłam porcje.
Teraz zgryzlam kanapkami z pasztetem i pomidorami [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Mój przed wyjściem do pracy zapytał tylko czy jestem pewna ze tego nie oddam, bo mieszanki wybuchowe robię [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta ciężarna [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja się cieszę, bo chyba apetyt mi wraca powoli.
No i pomidory UWIELBIAM! W każdej postaci i chyba do wszystkiego [emoji6].
Przypominam sobie ze z Filipem też miałam szał na pomidorki. Sok pomidorowy doprawiony MNIAM [emoji7]

Nie było bata, mój musiał lecieć do sklepu bo nie zasnąłabym jak bym nie zjadła [emoji23].
Dużo cukru,mleko, płatki kukurydziane i od wczoraj tak [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].
Teraz zgryzlam kanapkami z pasztetem i pomidorami [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Mój przed wyjściem do pracy zapytał tylko czy jestem pewna ze tego nie oddam, bo mieszanki wybuchowe robię [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta ciężarna [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Przypominam sobie ze z Filipem też miałam szał na pomidorki. Sok pomidorowy doprawiony MNIAM [emoji7]
ja mam dzis chlebek z paszetem i ogorkiem kiszonym :D

Tez kocham pomidory,ale byl taki miesiax ze odrzucalo mnie ze Blee. Ja dzis rosol sobie zjem mniam a najbardziej marze o galarecie z octem ale takiej od mamy <3

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie bylo tak samo, i teraz chyba przerasta ją sytuacja ze nie bedzie juz najmlodsza, tak mysle bo ciagle mowi ze tez jest dzidziusiem i jest malutka itd. Moze sie bac, ja rozumiem, ale mam nadzieje ze jak sie maluszek urodzi to zrozumie ze kocham ją tak samo i ze nic sie nie zmienilo.. Olivka jest starsza, ona to tak bardziej rozumie, caluje brzuszek, cieszy sie. Olusia tez sie niby cieszy, mowi ze bedzie mi pomagala zajmować sie dzidziusiem, ale chyba sie troszke obawia calej tej sytuacji[emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie masz rację z tymi obawami. Musicie po prostu cały czas jakie to fajne być starszą siostrą i że będzie mogła uczyć maluszka różnych rzeczy i że będzie dla niego wzorem. Na pewno jakoś zaakceptuje sytuację. Chyba dużo dzieci przechodzi przez taki etap. Córka D nie mieszka u nas na co dzień, ale i tak przechodziła przez etap chęci powrotu do niemowlęctwa. Jak Bazyli pił mleko z butelki, to ona zaczęła mówić, że też tak chce. Myślę, że wtedy nie ma z czym walczyć. Ja jej dałam butelkę, której Bazyli nie używał i nalewałam jej tam zwykłego krowiego mleka. Ona była zadowolona, bo nikt jej nie wyśmiał, tylko dostała to co chciała, a mój D był zadowolony, że dziecko wreszcie pije mleko. Po jakimś czasie, chyba kilka tygodni, picie z butelki jej przeszło. Raz uparła się też, że chce jechać w wózku. Nie było to zbyt wygodne, ale mówię no to wskakuj. Pozwoliłam jej wsiąść do wózka, a Bazylka na ręce. Ale nie przejechała tak za daleko kiedy się jej znudziło.
Ciekawa jestem jak będzie z Bazylim, bo tu jednak różnica trochę mniejsza.

Dzień dobry

Znów ciśnienie w dół i znów czuję się do doopy :/ jeszcze boli mnie brzuch.

Zuza znów rano zrobiła siku na kibelek [emoji322]

Ja też mam obawy związane z reakcją Zu na rodzeństwo. Ona nie będzie już najmłodsza i nagle taka duża się stanie.
Ja sama jestem trochę rozdarta, Zu jest moim oczkiem w głowie i z jednej strony bardzo chciałabym siostrę dla niej a z drugiej boję się że przestanie być tym oczkiem. To jest taka moja pieszczoszka, mam nadzieję że taką zostanie.
Aru miał trzy lata jak Zu się pojawiła i złość wyładowywał na mamie nie siostrze, było mi przykro i serce mi łamał. Mam nadzieję że z Zu tak nie będzie.
Ot takie mam obawy potrójnej mamy.

cb7wugpju04jz4q8.png

LUX gratki dla synka!!!!
Swoją drogą to jest niesamowita przewaga wśród nas maluchów płci męskiej. Dla dziewczynek to fajnie, będą mogły wybierać i przebierać, ale dla synków kiepsko. Będą bitki o kobitki :p:p:p

Wczoraj kupiłam wielkiego arbuza. Pokroiłam go po kolacji. Przyszedł mój M z pracy, usiadł przy stole, złapał kawałek i zaczął przegryzać arbuza razem z ogórkiem leżącym obok. I kto z nas jest w ciąży????

reklama
Do góry