sancia880
Fanka BB :)
Ahh ale mi teskno do wwaNajlepsze na woli, cukiernia z 1925r. geniaaalne. Do dziś pakowane w szary papier przewiązany sznurkiem.
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ahh ale mi teskno do wwaNajlepsze na woli, cukiernia z 1925r. geniaaalne. Do dziś pakowane w szary papier przewiązany sznurkiem.
Tak samo bym zareagowała. Też się nasłuchałam co to za imię Bazyli zanim się młody urodził. Ale teraz się wszystkim podoba.A tam ja dzis pow kolezance ze mysle ,ze u mnie jednak za 2 tyg jajka się na usg pojawią. I będzie Dorian. A ona co? Co to za imie? Itp. A ja do niej a co ma byc następny "alan" albo nie wiem co jeszcze :/. A ona na to lepsze niz dorian. Bo dziwne itd. Tak mnie wkurwila ze mowie bd miala swoje dzieci to sobie nazywaj jak chcesz.
Wpadaj, skoczymy na kawę
nie no wiem ze z malutkim tak nie wytlumaczysz ale fakt pamietam ze tez cicho spokojnie i stanowczo mowilam. to dziala tez przy krzyczeniu.Grama moje dziecko w niedziele skonczy 18 miesiecy wiec ten sposob nie wiele wskura :-) poki co wprowadzilismy kare, ale tylko za bicie - pobyt w kojcu . Jak wpada w zlosc staram sie przerywac ataki furii bez krzykow czy zlosci , bo to powodowalo bledne kolo, a jak spokojnie podchodze do tych atakow szybciej go z nich wybic :-)
tego nie wiemA dlaczego nie pisze na forum?
kazdy daje takie imie jak mu sie podoba, u nas duzo osob mowi, ale oryginalne a ja mowie przeciez Nataniel to polskie imie....A tam ja dzis pow kolezance ze mysle ,ze u mnie jednak za 2 tyg jajka się na usg pojawią. I będzie Dorian. A ona co? Co to za imie? Itp. A ja do niej a co ma byc następny "alan" albo nie wiem co jeszcze :/. A ona na to lepsze niz dorian. Bo dziwne itd. Tak mnie wkurwila ze mowie bd miala swoje dzieci to sobie nazywaj jak chcesz.
Lux dokladnie , u nas tylko rodzina wiedziala że Nataniel bedzie i wszyscy odrazu zaalceptowali chociaż starszyzna miala do powiedzenia, że dziwne , że wymyslamy :-) cala reszta dowiedziala sie albo tuż przed porodem albo tuz po :-) taka masza fanaberia :-) grunt to moec w nosie co mowia inni :-)kazdy daje takie imie jak mu sie podoba, u nas duzo osob mowi, ale oryginalne a ja mowie przeciez Nataniel to polskie imie....
Sancia , grunt to nie dawac sie sprowokowac to Twoje dzoecko i Twoj wybor imienia :-)A tam ja dzis pow kolezance ze mysle ,ze u mnie jednak za 2 tyg jajka się na usg pojawią. I będzie Dorian. A ona co? Co to za imie? Itp. A ja do niej a co ma byc następny "alan" albo nie wiem co jeszcze :/. A ona na to lepsze niz dorian. Bo dziwne itd. Tak mnie wkurwila ze mowie bd miala swoje dzieci to sobie nazywaj jak chcesz.
A tam ja dzis pow kolezance ze mysle ,ze u mnie jednak za 2 tyg jajka się na usg pojawią. I będzie Dorian. A ona co? Co to za imie? Itp. A ja do niej a co ma byc następny "alan" albo nie wiem co jeszcze :/. A ona na to lepsze niz dorian. Bo dziwne itd. Tak mnie wkurwila ze mowie bd miala swoje dzieci to sobie nazywaj jak chcesz.
Dla ścisłości to Hebrajskie, tak jak wiele innych "polskich" imion jak Jan, czy Maria. One tylko przyjęły się na ziemiach polskich. Mój D użył tego argumentu, to mu powiedziałam, że jak chce polskie, to powinien być Mirosław, Przemysław, czy Gniewomir. Właśnie sobie wyobraziłam scenkę z początku chrześcijaństwa w Polsce:kazdy daje takie imie jak mu sie podoba, u nas duzo osob mowi, ale oryginalne a ja mowie przeciez Nataniel to polskie imie....
E, to już któryś Amadeusz o którym wspominacieMnie nie oburza sni Dorian ani Nataniel. Imię jak imię kwestia oslychania. Dorian jest na marcowkach mojej H.
Pisalyscie o Amadeuszu tutaj na forum tez jest tylki nie pamiętam z którego miesiąca jego mama pisze
Oj też mnie to strasznie wkurza. Ja nikogo nie krytykuję kiedy daje jakieś bardzo popularne imię.Boże, jak ja nie lubię takiego wpieprzania się w cudze sprawy. Nigdy w życiu nie skomentowałabym w ten sposób imienia dla dziecka , nawet jakby mi się nie wiadomo jak nie podobało. Co za brak taktu! Imię dla dziecka to rzecz gustu, nikomu nie dogodzisz w 100% a i tak to rodzice decydują i tylko oni mają do tego prawo. Ja tam nie zamierzam się przejmowac i dam na imię tak, jak mi serce podpowiada.