reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Boziu siedzę u okulisty, okazało się że wadą mi skoczyła strasznie, prawe oko 4,75, lewe 3,75 na minusie... Ale mogę rodzić naturalnie jupi!!!!
Soczewki nosze 3,75 i 2,75 i uważam że są dobre.... W sumie to nie kazała mi jakoś diametralnie zmienić, wadą przez 6 lat wzrosła o 1 dioptrii. Teraz mam oczy zakroplone i jest kosmos..... Jak ja po godzinue do domu dojechać?????
Ja miałam wadę -6,5. Aktualnie zmniejszyła się do -5,75. Wiec w szoku jestem. Do tej pory nie bylo przeciwwskazań do porodu sn. Ale ja mam lekkie porody. 2 faza trwa 5 min. I jeszcze położne krzyczą: "Proszę nie przeć" i koniec porodu. :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha ale się kolega popisał przecież to odwrotnie. Szlachta mieszkała w dworach a chłopi w polach [emoji23] [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokładnie elifit

Haha ale się kolega popisał przecież to odwrotnie. Szlachta mieszkała w dworach a chłopi w polach [emoji23] [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png
mieszkala w dworach ale z dworu na dwor nie wyjdziesz!:))) czyli?:)))
uwielbiam takie gierki slowne i "zlote powiedzonka" sytuacyjne. pielegnuje w pamieci jak moj znajomy widzac kolege ktory pchal ciezki wozek (i ten wozek mu skrecal ciagle) zakrzyknal "ej stary, co ty robisz, czy ty widziales kiedys konia ktory pcha?" :)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

mieszkala w dworach ale z dworu na dwor nie wyjdziesz!:))) czyli?:)))
uwielbiam takie gierki slowne i "zlote powiedzonka" sytuacyjne. pielegnuje w pamieci jak moj znajomy widzac kolege ktory pchal ciezki wozek (i ten wozek mu skrecal ciagle) zakrzyknal "ej stary, co ty robisz, czy ty widziales kiedys konia ktory pcha?" :)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
No tak bo dwór to dom plus ogród :D

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja wychodzę "na pole", bo dwór jest królewski. Jak ktoś idzie zasiać zboże, czy kopać ziemniaki to idzie "w pole"
Mam kuzynów i kuzynki, a nie braci ciotecznych i siostry.
Na głowę zakładam kapuzę, a po kąpieli szlafrok.
:happy:

Siedzi kolo mnie pani z córeczką, która ma maloglowie...
Ciekawe na jakim etapie ciąży to można wykryc
Badanie genetyczne, to w pierwszym trymestrze jest między innymi na zespół (chyba Edwardsa), którego jednym z objawów jest małogłowie.

Dziewczyny jeśli kogoś nie ma jeszcze na liście grudniówek, a chciałby się na niej znaleźć, albo ktoś jest na liście ale ma niepełne dane, bo np. przegapiłam, że płeć lub imię są już znane, to bardzo proszę piszcie do mnie na pw, to wszystko dopiszę.

reklama
Mnie też bolą [emoji22]

Jakieś dwa tyg. temu bolały mnie okropnie, przy wstawaniu, siadaniu itp. ale na szczęście przeszło, to chyba jakiś nerw był. Teraz bolą jak długo stoję albo chodzę.

Ja mam ochotę na paczki z lukrem z dżemem różany! Tutaj tego nie ma, takich typowo polskich pączków! Nutella też mi wyszła. A zjadłabym kilka łyżek [emoji7]
Albo cukierki jakieś czekoladowe
Powinnam.miec jeszcze zbunkrowanych parę sztuk michalkow z pl!!!! Ide szukać [emoji7]

A u nas otworzyli pączkarnie i pączki jakie tam są naprawdę wymiatają:D mają różne smaki np. milkyway, lion, rafaello, mars, sernikowe, mniam ;)

Do góry