reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No ja sam cukier z krwi miałam ok i w poprzedniej ciąży glukoza była dobra.

Następną wizytę u mojej gin mam jakoś w 19tc, teraz jestem 15t2d

Obciążenie glukozą robi się standardowo każdej ciężarnej.

A, czyli jak między 24 a 28, to jeszcze mam czas. A od kiedy potrzebne skierowanie? Pamiętam, że przy synku nie musiałam mieć.
Teraz patrzę, że przy synku faktycznie miałam ten test w 24tc. Czyli jeszcze mam czas, to ok.
Chyba od tego roku jest wymóg. Bo znajoma chciała sobie zrobić bo podejrzewala u siebie cukrzycę i kazali jej przyjść z kartka od lekarza bo że to mocno obciążające badanie i nie wolno już im tak robić...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moze liste zrobimy kto juz ma rozpoznana plec ;)
Jestem za, ale to po prostu można dopisać do listy grudniówek. Lux zajmiesz się tym?

Chyba od tego roku jest wymóg. Bo znajoma chciała sobie zrobić bo podejrzewala u siebie cukrzycę i kazali jej przyjść z kartka od lekarza bo że to mocno obciążające badanie i nie wolno już im tak robić...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Aha. No to w takim razie czekam na zlecenie od mojej pani doktor :happy:

A nie możesz edytować i wpisać obok listy, która już jest, żeby było czytelniej? Bez sensu co chwilę jakąś nową listę tworzyć.

Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)
Jezuuuuu serio tak powiedziala? Przeciez wysokie cukry sa gorsz jak sa przez dluzszy czas niz jednorazowo glukoza. Ja juz 3 razy okolo 9 tyg obciazenie mialam

no moge, to wyslijcie mi na priv dane i bede dopisywac
Ja w piatek po badaniu dane przesle. Na razie jestem w zawieszeniu i nie wiem co sie w brzuszku dzieje.

Myslalam ze sie ogarne dzis i juz lepiej bedzie ale niestety nie. Milion mysli mam w glowie. Mam tylko nadzieje ze to nic zlego. Myslalam juz ze mam przegrode w macicy. Potem ze mam tasme owodniowa a na koncu ze mam blizniaki bo w dwoch miejscach serduszko slysze. Zwariowac idzie.

Ja w piatek po badaniu dane przesle. Na razie jestem w zawieszeniu i nie wiem co sie w brzuszku dzieje.

Myslalam ze sie ogarne dzis i juz lepiej bedzie ale niestety nie. Milion mysli mam w glowie. Mam tylko nadzieje ze to nic zlego. Myslalam juz ze mam przegrode w macicy. Potem ze mam tasme owodniowa a na koncu ze mam blizniaki bo w dwoch miejscach serduszko slysze. Zwariowac idzie.

przeciez takim mysleniem sie mozna wykonczyc!!!! wytrzymaj jakos do piatku, zleci raz dwa, my trzymamy kciuki by wszysko bylo ok!

reklama
No ja mam to samo z tą intuicją. Przy Bazylim od samego początku czułam, że chłopiec i jakoś nie miałam wątpliwości. A teraz na początku czułam dziewczynkę, potem chłopca, a teraz znowu dziewczynkę i chyba już nie mogę ufać swoim przeczuciom, tylko muszę dotrwać do tego połówkowego. na szczęście to tylko 3 tygodnie.

Przytulam. Wyobrażam sobie co czujesz. Nie pozwól się olać. Jak Bazyli był malutki, to czułam że coś jest nie tak, że dziecko nie je jak powinno i w ogóle, a wszyscy mi mówili, że na pewno panikuję i że jest dobrze. A potem się okazało, że mały ma ZUM i kiedy trafił do szpitala było już z nim naprawdę źle. Dopiero po tym moja mama mi powiedziała, że jako matka mam intuicję i zawsze powinnam jej słuchać. Ona tak miała ze mną jak miałam 2 miesiące. Mama upierała się, że coś jest nie tak, a lekarze mówili, że panikuje i że osłuchowo jestem czysta, więc na pewno zdrowa. Ale moja mama się uparła i wreszcie niemal zmusiła lekarzy do zrobienia prześwietlenia i okazało się, że miałam bezobjawowe zapalenie płuc (którego nawet osłuchowo nie było słychać). Matka wie najlepiej.

Bo to tylko mit.

Kindzia są 2 potwierdzone dziewczynki. Ja mam nadzieję, że jakaś dla mnie zostanie :-p
Przeszlas z Bazylim podobnie jak ja wiec wiesz jak to jest.. chcialabym zeby wszystkie dzieci rodzily sie zdrowe..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry