moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwoDla mnie to bardziej chodzi o to, że najpierw komuś powiesz dobrą nowinę, a potem trzeba wszystkim tłumaczyć, że niestety już nie. Z ciuszkami z kolei tak, że jak stracisz ciążę i zostaną, to ci o stracie przypominają.
Ja o poprzedniej straconej ciąży prawie nikomu nie powiedziałam i nie zapisałam się do lipcówek. To chyba przez to, że czułam, że będzie źle. W tej ciąży już nie miałam takich oporów.
Ja się zastanawiam o co wszystkim chodzi z tą glukozą. W poprzedniej ciąży wszyscy mnie tak tą glukozą straszyli, a ja ją wypiłam bez problemu i nawet mi smakowała. Zero odruchów wymiotnych. Jak Ty lubisz słodkie, to może też nie będziesz mieć z tym problemu.
Kurcze, zastanawiam się, czy moja pani doktor na poprzedniej wizycie nie przegapiła, żeby mi tą glukozę zlecić, bo następna wizyta dopiero za miesiąc, a ja mam zrobić tylko morfologię, mocz, TSH i FT4. Zastanawiam się, czy nie zrobić też glukozy
reklama
Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)
Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
cytrusowa85
Fanka BB :)
Cos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.
Antiope kto na poteierdzone pannienki? O chlopca hbtylko czytam juz chyba z 10
Antiope
No ja sam cukier z krwi miałam ok i w poprzedniej ciąży glukoza była dobra.moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwo
Następną wizytę u mojej gin mam jakoś w 19tc, teraz jestem 15t2dAntiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)
Obciążenie glukozą robi się standardowo każdej ciężarnej.mi nikt nie zlecal glukozy? to jakies obligatoryjne czy tylko przy podwyzszonych innych parametrach?
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
A, czyli jak między 24 a 28, to jeszcze mam czas. A od kiedy potrzebne skierowanie? Pamiętam, że przy synku nie musiałam mieć.Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.
Teraz patrzę, że przy synku faktycznie miałam ten test w 24tc. Czyli jeszcze mam czas, to ok.
Antiope
Jest jeszcze Zosia pewna z NiftyCos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.
A właśnie, muszę dziś zadzwonić do mojej położnej.Zapomnialam powiedziec, ze do mnie wczoraj polozna dzwonila ze szkoly rodzenia jutro bede u niej i sie wszystkiego dowiem co jak kiedy itd
cytrusowa85
A tak o Zosi zapomnialam
reklama