reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dla mnie to bardziej chodzi o to, że najpierw komuś powiesz dobrą nowinę, a potem trzeba wszystkim tłumaczyć, że niestety już nie. Z ciuszkami z kolei tak, że jak stracisz ciążę i zostaną, to ci o stracie przypominają.
Ja o poprzedniej straconej ciąży prawie nikomu nie powiedziałam i nie zapisałam się do lipcówek. To chyba przez to, że czułam, że będzie źle. W tej ciąży już nie miałam takich oporów.

Ja się zastanawiam o co wszystkim chodzi z tą glukozą. W poprzedniej ciąży wszyscy mnie tak tą glukozą straszyli, a ja ją wypiłam bez problemu i nawet mi smakowała. Zero odruchów wymiotnych. Jak Ty lubisz słodkie, to może też nie będziesz mieć z tym problemu.
Kurcze, zastanawiam się, czy moja pani doktor na poprzedniej wizycie nie przegapiła, żeby mi tą glukozę zlecić, bo następna wizyta dopiero za miesiąc, a ja mam zrobić tylko morfologię, mocz, TSH i FT4. Zastanawiam się, czy nie zrobić też glukozy
moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwo

reklama
Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)

mi nikt nie zlecal glukozy? to jakies obligatoryjne czy tylko przy podwyzszonych innych parametrach?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Cos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.

Antiope kto na poteierdzone pannienki? O chlopca hbtylko czytam juz chyba z 10

Zapomnialam powiedziec, ze do mnie wczoraj polozna dzwonila ze szkoly rodzenia :) jutro bede u niej i sie wszystkiego dowiem co jak kiedy itd

moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwo
No ja sam cukier z krwi miałam ok i w poprzedniej ciąży glukoza była dobra.

Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)
Następną wizytę u mojej gin mam jakoś w 19tc, teraz jestem 15t2d

mi nikt nie zlecal glukozy? to jakies obligatoryjne czy tylko przy podwyzszonych innych parametrach?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Obciążenie glukozą robi się standardowo każdej ciężarnej.

Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
A, czyli jak między 24 a 28, to jeszcze mam czas. A od kiedy potrzebne skierowanie? Pamiętam, że przy synku nie musiałam mieć.
Teraz patrzę, że przy synku faktycznie miałam ten test w 24tc. Czyli jeszcze mam czas, to ok.

Cos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.

Antiope kto na poteierdzone pannienki? O chlopca hbtylko czytam juz chyba z 10
Jest jeszcze Zosia pewna z Nifty :happy:

Zapomnialam powiedziec, ze do mnie wczoraj polozna dzwonila ze szkoly rodzenia :) jutro bede u niej i sie wszystkiego dowiem co jak kiedy itd
A właśnie, muszę dziś zadzwonić do mojej położnej.

reklama
Do góry