reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Antiope nawet jak się ma wszystko to zdrowo jest kupić coś nowego, chociż kilka rzeczy żeby nacieszyć oko :)

Ja właśnie siedzę i kombinuję, i stweirdziłam że kupię tkaniny i sama posciel uszyję i tę karuzelę sama spróbuję zrobić, a co...
Ja przy Bazylim się nakupowałam: wózek, fotelik, karuzela, huśtawka i inne. Wszystko poza huśtawką nowe. Ja głównie ubranka dostałam, sprzęty kupiłam. Teraz jak będzie dziewczynka, to będę się mogła skupić na tych słodkich ubrankach, bo sprzęty są po Bazylim :happy:

Takie coś mi się marzy :)
Haha, ja próbowałam przed urodzeniem Bazylka zrobić mobile z motylkami (tylko moje były czarno, czerwono białe). Niestety poległam.

U mnie przy dwóch chłopakach też żadnych mdłości!! Kompletnie nic!
A teraz jest inaczej. Mdłości mdlosciami ale i kilka razy pawie były.
Bardzo chciałabym corcie! Moja ostatnia szansa na nią
Ale będzie co będzie! Kocham będę ponad życie zawsze na zawsze i nikomu nie oddam choćby to byka kolejna para jajek do mycia [emoji6]
Co Bozia da, oby zdrowe było.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
No mamy podobną sytuację, bo u mnie też ostatnia szansa na dziewczynkę. No ale wiadomo, że i chłopca będę kochać nad życie. :happy:

reklama
O to jednak rozważasz kupno wózka dla starszaka? Ja mam nadzieje że dostawka na nogi wystarczy bo i tak teraz na spacerach głównie idzie obok wózka.

Niestety musze. Nie dam rady go na dostawce wozic. Musi byc przypiety bo bym go nie dogonila z dzieckiem na rękach:D

Ja jak bym umiała też bym se zrobiła a co! Bardzo lubię tego typu rzeczy.w domu też lubię stroic [emoji16], np. temat diy bardzoooo mnie interesuje!
to nie jest trudne, kiedyś zrobiłam dekorację urodzinową na żyrandol.
Te wydaje mi się są z papieru, ale można też np na aliexpress kupić motylki takie jak na ścianę, lub po prostu samemu wykroić z papieru. Można też zrobić z filcu.

Antiope na czym poległaś?

U mnie mimo, że ta trzecia nie byla planowana, to już sie nie możemy doczekać! :-) w sumie tez mam nadzieję na dziewczynke, będzie Helenka :-)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi, do trzech razy sztuka! Trzymam kciuki, żeby tym razem była wymarzona córcia! A jakies przeczucia masz?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No własnie chyba na na syna [emoji23][emoji23] ale tłumacza mi znajomi że tak się już nastawilam żebym rozczarowana nie była jak on będzie [emoji23][emoji23][emoji23]
Zmyła jest tylko z mdlosciami wieczornym i od czasu do z wymiotami. Z chłopakami tego nie miałam.
Parcie mam też na słodkie i jakoś mięso jest bleeee.albo śmierdzi mi ono masakrycznie.
Wypryszczylo mnie trochę bardziej szyja i dekolt, ale akurat to się nie liczy [emoji23][emoji23][emoji23] bo z chłopakami też niewyjsciowa byłam [emoji23][emoji23][emoji23]
Także niewiem [emoji16]

@elifit - super te motylki. gdzie to kupic?

@panolka - witam nowa mame

a do wszystkich: znam plec!!! ale pomyslalam ze wam nie napisze do jutra. odebralam nifty i wszystko ok. jutro mam usg to z nuba sobie powrozycie:))) opisze jutro wszystko zbiorczo na wizytowym. bardzo jestem szczesliwa...chociaz wydaje mi sie ze moj maz mniej, albo tak glupio zazartowal, ale on juz dzieci ma plci obojga a poza tym powiedzialam mu ze mozemy probowac jeszcze raz jesli bedzie chcial:)))

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

a do wszystkich: znam plec!!! ale pomyslalam ze wam nie napisze do jutra. odebralam nifty i wszystko ok. jutro mam usg to z nuba sobie powrozycie:))) opisze jutro wszystko zbiorczo na wizytowym. bardzo jestem szczesliwa...chociaz wydaje mi sie ze moj maz mniej, albo tak glupio zazartowal, ale on juz dzieci ma plci obojga a poza tym powiedzialam mu ze mozemy probowac jeszcze raz jesli bedzie chcial:)))

Zazdroszczę!!!!!!!
Ale ci fajnie!!!! Też już chce.
Powiedz czy twoje przeczucia się sprawdziły co di płci? Czy nie miałaś żadnych przeczuc!! No to teraz czekać do jutra, o matko!!!!

Pamiętam że miałaś przeczucie na chłopaka, ale tętno dzidzia 170 [emoji16][emoji16][emoji16]

Więc coś napewno się sprawdziło [emoji7]

Ostatnia edycja:
@panolka Witaj! :)

Takie coś mi się marzy :)
Cudo!

Dziewczyny a czy któraś korzystała z wiaderka do kąpieli malucha? Chyba tak bo cis mi się kojarzy że o tym pisałyśmy ja się nad tym zastanawiam do wyprawką wannę ze stojskiem mam oraz ubranka dziewczęce Dalsze zakupy zależą od płci Ja na podarowanych ubrankach mnóstwo oszczędzilam kasy Przyjmuje wszystko bo moja Nina to jest taki dzikusek że żadne ubranie się nie uchowa a odprac nie umiem Ostatnio dałam znajomej ciuchy po niej wg mnie te najlepsze to oddała mi bo na każdym plamka a ja stać na nowe ... No głupio wyszło ja swojej na wieś nie przebieram co chwile i cóż po całym dniu to jest masakra Teraz już mówię że nie mam co dać nikomu bo wstydzić się drugi raz nie zamierzam
Ja planuje zakupic to wiaderko. Ogladalam filmiki na youtube, czytalam o nim na forach i duzo mam sobie chwali.

@Grama80 suuuuper, gratuluje i bardzo sie ciesze, ze wyniki sa ok!

reklama
to nie jest trudne, kiedyś zrobiłam dekorację urodzinową na żyrandol.
Te wydaje mi się są z papieru, ale można też np na aliexpress kupić motylki takie jak na ścianę, lub po prostu samemu wykroić z papieru. Można też zrobić z filcu.

Antiope na czym poległaś?
Ja jestem perfekcjonistką i jak sklejałam jedną i drugą stronę motylka tak, żeby pomiędzy była nitka, to mnie one jakieś nierówne wychodziły i mnie to wnerwiało. Wybrałam wzór z dużą ilością szczegółów i to było bardzo ciężko równo wyciąć tak, żeby każdy motylek był identyczny. No i rzuciłam to w kąt, bo moje dzieło nie było wystarczająco idealne :-p

już się nie mogę doczekać wróżenia i tego, czy się sprawdzi. Tylko, żebyś miała jakieś fajne zdjęcie z nubem, bo może się okazać, że akurat nie uda się uchwycić.

Do góry