reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Oooo, czyji jest wśród nas Ktoś kto tak jak ja nie może znaleźć długich spodni!

Witamy nową Mamę :)

Ja właśnie wróciłam z genetycznego. Maluch cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach. :) Ulga...
Jestem, jestem. Już nawet w Vertusie nie ma spodni. A to był sklep, w którym zawsze coś dla siebie znalazłam. To jest duży problem.

reklama
Jedyna firma, której spodnie na mnie pasują i nie wiewają mi nogawki na dole to BigStar. Poza tym same 3/4, a jak dobrze pójdzie to 7/8 ;)

to moje trzecie i będę mało kupować. Na chwilę obecną jeszcze o tym nie myślę. Nie mam czasu. Starszaki mają zakończenie roku, ja jeszcze pracuje i jesteśmy na etapie zakupu mieszkania. Mój najstarszy był pierwszym dzieckiem w rodzinie i wszystko musieliśmy kupić sami. Teraz jest odwrotnie. Wszyscy mi wszystko chcą dać. Nawet jeżeli coś mam po starszych synach.

W czwartek mam USG. Trzymajcie kciuki aby było jedno a nie dwoje.
Czujecie już ruchy? Ja mam wrażenie, ze moje się rusza. Zadko czuję i delikatnie i zazwyczaj jak odpoczywam na plecach. A jak u was?
Ja przy Bazylim dostałam całą masę ciuchów, tak, że praktycznie nic nie kupowałam. Wszędzie dookoła sami chłopcy i po samych chłopakach dostałam (po synku siostry, 2 synach kuzynki, 3 synach kolegi mojego D). To wszystko teraz leży w szafach i czeka na następne. Już się nie mogę doczekać aż będę to mogła zacząć wydawać, bo mi się 3/4 miejsca w szafie zwolni tyle mam tego. Ja brałam wszystko i nowiutkie i te trochę zniszczone, bo prawda jest taka, że dziecko się nieraz naprawdę bardzo brudzi i po domu tych ładniejszych szkoda. U mnie się sprawdziło, bo mój Bazyli mała świnka i do tej pory muszę mu kilka razy dziennie ubranko zmieniać. To co było poplamione jest poplamione jeszcze bardziej i za diabła nie mogę tego doprać. Dla kolejnego maluszka mimo to zostanie jeszcze sporo rzeczy, choć pewnie część najbardziej zniszczonych już wyrzucę. Cokolwiek będę kupować tylko jeśli okaże się, że to dziewczynka, bo dla chłopca nic nie potrzebuję. Ale chciałabym dziewczynkę. Przyznam, że przy Bazylim z jednej strony bardzo się cieszyłam, że zaoszczędziłam mnóstwo pieniędzy na ubrankach, a z drugiej brakowało mi kupowania. Ale nie wybrzydzałam, bo naprawdę kasa się nie przelewała. Teraz jeśli będzie dziewczynka, to będzie dużo łatwiej, bo w zasadzie prawie całą wyprawkę mam, więc zostaną do kupienia tylko ciuszki, huśtawka i kilka drobiazgów.
Trzymam kciuki za pojedynczą zdrową dzidzię.
Ja mam wrażenie, że czasami czuję delikatne ruchy. Raczej to nie są jelita, bo czuję w miejscu gdzie macica, jelita mi się bardziej na boki rozjechały.

Mój też mnie wczoraj delikatnie rzecz mówiąc Wkur..ił.
Podnosi mi ciśnienie w jednej sekundzie, a za chwilę jak gdyby nigdy nic mówi jak mocno kocha
Czasami myślę że rozdwjenie jaźni go dopada.
[emoji6][emoji6][emoji6]
Ogólnie wiem że nie chce mnie wkur..wiać, i czasami go poniesie i zaraz szybko chce złagodzic sytuację.no bo przecież jestem ciężarna . Gdzie ja jeszcze nie zdążyłam ochlonac po wkur...wieniu a ten z miłością wyskakuje.
Tak źle i tak nie dobrze.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
To wczoraj był jakiś dzień wkur...a, bo ja się też z moim pożarłam. Ale oczywiście jak zwykle za szybko odpuściłam.

Hej kobitki!
Jeśli mnie przyjmiecie, to z chęcią się do Was przyłącze :-) Na początku pozdrawiam Was wszystkie!
Jestem aktualnie w trzeciej ciąży (mam juz prawie 10 letnią Zosie i 7 letniego Wojtka)... Termin według om mam na 19 grudnia, a według usg na 28 grudnia, jestem więc na poczatku 11 tygodnia. Miałam juz 2 wizyty u ginekologa, ale karty mi jeszcze nie założył, co mnie troche dziwi, bo w poprzednich ciążach miałam je założone zaraz na pierwszej wizycie. Może coś nie tak jest... kolejna wizyta 7 czerwca i będę miala usg genetyczne. I wiecie co Wam powiem? chciałabym, żeby były bliźnięta :-) choć chyba szans żadnych nie mam... bo juz by cos gin zauważył. Trochę mnie zastanowily nasilone mdłości, złe samopoczucie no i dosyć spory brzuszek (w porównaniu z poprzednimi ciążami)... ale co ma być to będzie :-)
Ależ sie rozpisałam, sory.
Miłego dnia dziewczyny!
Paula

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj! To życzę 2 maluchów jeśli takie Twoje życzenie :happy:

Oooo, czyji jest wśród nas Ktoś kto tak jak ja nie może znaleźć długich spodni!

Witamy nową Mamę :)

Ja właśnie wróciłam z genetycznego. Maluch cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach. :) Ulga...
Super, że na genetycznym wszystko dobrze :happy:

U mnie szanse są na bliźniaki ale nie wiem czy bym chciała. Zaraz okaże się, że właśnie kupione mieszkanie jest dla nas za małe :) Co do samopoczucia to współczuje. Ja pierwszych ciąż w ogóle nie odczulam a teraz masakra. Wymioty, mdłości, duże zmęczenie itp. Tłumaczę sobie, że może to kwestia wieku. Pierwsze dzieci urodziłam po 20 a teraz 31 na karku. Rodzina mówi, że to pewnie córka.
To może to jednak dziewczynka. Ja przy synku też mdłości nie miałam, a teraz mam. Mam nadzieję, że to oznacza dziewczynkę.

Jedyna firma, której spodnie na mnie pasują i nie wiewają mi nogawki na dole to BigStar. Poza tym same 3/4, a jak dobrze pójdzie to 7/8 ;)
U mnie spodnie kończą śię nad kostką w każdym innym sklepie. Ostatnio znalazłam spodnie dresowe firmy Zentex. Są naprawdę długie. A, że zwiększam swoją powierzchnię to teraz dres to najlepsze rozwiązanie.

U mnie spodnie kończą śię nad kostką w każdym innym sklepie. Ostatnio znalazłam spodnie dresowe firmy Zentex. Są naprawdę długie. A, że zwiększam swoją powierzchnię to teraz dres to najlepsze rozwiązanie.
Popołudniu też miałam awanti ze swoim. I teściowa wkroczyła do akcji. Przeprowadziła rozmowe z synem i stanęła po mojej stronie. Nie mogę na Nią narzekać. Złota kobieta.

Dziękuję za powitanie! :-) k8sad, ja w tym samym wieku jestem co Ty, w październiku będzie 31. A ile juz w domku masz dzieciatek?
Ja tak z tymi bliźniakami se wymyśliłam, bo dwójka dzieci praktycznie odchowana, ta ciąża w ogóle nie była planowana, ja bez pracy, po 30tce, to niech tak z przytupem będzie :-)
Może rzeczywiscie, im wiecej ciąż, tym gorsze samopoczucie, brzuch większy...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope nawet jak się ma wszystko to zdrowo jest kupić coś nowego, chociż kilka rzeczy żeby nacieszyć oko :)

Ja właśnie siedzę i kombinuję, i stweirdziłam że kupię tkaniny i sama posciel uszyję i tę karuzelę sama spróbuję zrobić, a co...
boziu ja bym weny nie miala, podziwiam :)

reklama
Do góry