reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Kupowanie tych wszystkich maleńkich ubranek to jest jedna z najprzyjemniejszych sytuacji dla kobiet w ciąży :-) znajomi chcą w sumie jak najlepiej, żeby nie trzeba było 'niepotrzebnie' kasy wydawac. Ale juz taka nasza natura, że zakupom to my sie oprzec nie możemy :-) tym bardziej jeśli chodzi o dzidziusia.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za powitanie! :-) k8sad, ja w tym samym wieku jestem co Ty, w październiku będzie 31. A ile juz w domku masz dzieciatek?
Ja tak z tymi bliźniakami se wymyśliłam, bo dwójka dzieci praktycznie odchowana, ta ciąża w ogóle nie była planowana, ja bez pracy, po 30tce, to niech tak z przytupem będzie :-)
Może rzeczywiscie, im wiecej ciąż, tym gorsze samopoczucie, brzuch większy...

Mam dwoje dzieci. Dwóch synów. 8 i 5,5. JA skończyłam 31 w styczniu. Brzuch mi wywaliło jak w piątym miesiącu z chłopakami.
Jakaś masakra.

Załączniki

• eb5cc3a87cf3ba2310676d222ddf8040.jpg
    eb5cc3a87cf3ba2310676d222ddf8040.jpg
    59,8 KB · Wyświetleń: 62
Dziewczyny a czy któraś korzystała z wiaderka do kąpieli malucha? Chyba tak bo cis mi się kojarzy że o tym pisałyśmy ja się nad tym zastanawiam do wyprawką wannę ze stojskiem mam oraz ubranka dziewczęce Dalsze zakupy zależą od płci Ja na podarowanych ubrankach mnóstwo oszczędzilam kasy Przyjmuje wszystko bo moja Nina to jest taki dzikusek że żadne ubranie się nie uchowa a odprac nie umiem Ostatnio dałam znajomej ciuchy po niej wg mnie te najlepsze to oddała mi bo na każdym plamka a ja stać na nowe ... No głupio wyszło ja swojej na wieś nie przebieram co chwile i cóż po całym dniu to jest masakra Teraz już mówię że nie mam co dać nikomu bo wstydzić się drugi raz nie zamierzam

Ja przy Bazylim dostałam całą masę ciuchów, tak, że praktycznie nic nie kupowałam. Wszędzie dookoła sami chłopcy i po samych chłopakach dostałam (po synku siostry, 2 synach kuzynki, 3 synach kolegi mojego D). To wszystko teraz leży w szafach i czeka na następne. Już się nie mogę doczekać aż będę to mogła zacząć wydawać, bo mi się 3/4 miejsca w szafie zwolni tyle mam tego. Ja brałam wszystko i nowiutkie i te trochę zniszczone, bo prawda jest taka, że dziecko się nieraz naprawdę bardzo brudzi i po domu tych ładniejszych szkoda. U mnie się sprawdziło, bo mój Bazyli mała świnka i do tej pory muszę mu kilka razy dziennie ubranko zmieniać. To co było poplamione jest poplamione jeszcze bardziej i za diabła nie mogę tego doprać. Dla kolejnego maluszka mimo to zostanie jeszcze sporo rzeczy, choć pewnie część najbardziej zniszczonych już wyrzucę. Cokolwiek będę kupować tylko jeśli okaże się, że to dziewczynka, bo dla chłopca nic nie potrzebuję. Ale chciałabym dziewczynkę. Przyznam, że przy Bazylim z jednej strony bardzo się cieszyłam, że zaoszczędziłam mnóstwo pieniędzy na ubrankach, a z drugiej brakowało mi kupowania. Ale nie wybrzydzałam, bo naprawdę kasa się nie przelewała. Teraz jeśli będzie dziewczynka, to będzie dużo łatwiej, bo w zasadzie prawie całą wyprawkę mam, więc zostaną do kupienia tylko ciuszki, huśtawka i kilka drobiazgów.
Trzymam kciuki za pojedynczą zdrową dzidzię.
Ja mam wrażenie, że czasami czuję delikatne ruchy. Raczej to nie są jelita, bo czuję w miejscu gdzie macica, jelita mi się bardziej na boki rozjechały.

To wczoraj był jakiś dzień wkur...a, bo ja się też z moim pożarłam. Ale oczywiście jak zwykle za szybko odpuściłam.

Witaj! To życzę 2 maluchów jeśli takie Twoje życzenie :happy:

Super, że na genetycznym wszystko dobrze :happy:

To może to jednak dziewczynka. Ja przy synku też mdłości nie miałam, a teraz mam. Mam nadzieję, że to oznacza dziewczynkę.
U mnie przy dwóch chłopakach też żadnych mdłości!! Kompletnie nic!
A teraz jest inaczej. Mdłości mdlosciami ale i kilka razy pawie były.
Bardzo chciałabym corcie! Moja ostatnia szansa na nią
Ale będzie co będzie! Kochac będę ponad życie, zawsze, na zawsze i nikomu nie oddam choćby to byla kolejna para jajek do mycia [emoji6]
Co Bozia da, oby zdrowe było.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziękuję za powitanie! :-) k8sad, ja w tym samym wieku jestem co Ty, w październiku będzie 31. A ile juz w domku masz dzieciatek?
Ja tak z tymi bliźniakami se wymyśliłam, bo dwójka dzieci praktycznie odchowana, ta ciąża w ogóle nie była planowana, ja bez pracy, po 30tce, to niech tak z przytupem będzie :-)
Może rzeczywiscie, im wiecej ciąż, tym gorsze samopoczucie, brzuch większy...

Witamy z nami. [emoji16]
U mnie trzecia ciąża i juz tak lekko nie jest jak miałam 20 lat [emoji16], brzuch mi o wiele szybciej wywalilo teraz.
Ponoć u wielorodek szybciej widać.

Antiope nawet jak się ma wszystko to zdrowo jest kupić coś nowego, chociż kilka rzeczy żeby nacieszyć oko :)

Ja właśnie siedzę i kombinuję, i stweirdziłam że kupię tkaniny i sama posciel uszyję i tę karuzelę sama spróbuję zrobić, a co...
Ja jak bym umiała też bym se zrobiła a co! Bardzo lubię tego typu rzeczy.w domu też lubię stroic [emoji16], np. temat diy bardzoooo mnie interesuje!

reklama
Do góry