reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czarownica udana jestes ja tak nie potrafie luby zawsze ma problem co mi kupic bo ja zawsze mowie, ze wszystko mam jestem raczej minimalistka ... ale fakt sposob dobry ;) grunt, ze przynosi efekty

Luby powiedzial, ze jak urodze to zrobi sobie tatuaz ze mna i z dzieckiem powiedzialam mu, ze zglupial i bedzie mial problem jak sie rozstaniemy a on na to, ze tak zrobi malo tego jeszcze sie zetnie na lyso no to juz w ogole dla mnie jest niepojete nowy etap w zyciu czy jaki ch... ? Ahhh brak slow

reklama
Czarownica udana jestes ja tak nie potrafie luby zawsze ma problem co mi kupic bo ja zawsze mowie, ze wszystko mam jestem raczej minimalistka ... ale fakt sposob dobry ;) grunt, ze przynosi efekty

Luby powiedzial, ze jak urodze to zrobi sobie tatuaz ze mna i z dzieckiem powiedzialam mu, ze zglupial i bedzie mial problem jak sie rozstaniemy a on na to, ze tak zrobi malo tego jeszcze sie zetnie na lyso no to juz w ogole dla mnie jest niepojete nowy etap w zyciu czy jaki ch... ? Ahhh brak slow
omg na lyso sie cche ogolic? zabilabym gdyby moj wpadlk na taki pomysl, a tatutaz hmm a ma juz jakies?

Ostatnia edycja:
Tatuaz super pomysł. My myśleliśmy o takich obrączkach po ślubie żeby zawsze mieć na palcu:)
A co do mojego sposobu, ja uważam, że z facetami jak z dziećmi. Trzeba mieć nad nimi kontrolę tak żeby myśleli,że oni sami ja mają ;)
To tak jak sposób na wybór. Dajesz dziecku do wyboru 2 ubranka i ono myśli, że ma wybór a to Ty zadecydowałas co założy :) ja to stosowałam do podziału podczas sprzątania. Dość miałam kłótni co kto ma robić wiec mowilam do prawie meza: wolisz odkurzanie czy mycie kibla? On szczęśliwy ze sam decyduje co robi i nikt go nie zmusza a ja i tak osiągalam swoje. No jak z dzieckiem [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Tatuaz super pomysł. My myśleliśmy o takich obrączkach po ślubie żeby zawsze mieć na palcu:)
A co do mojego sposobu, ja uważam, że z facetami jak z dziećmi. Trzeba mieć nad nimi kontrolę tak żeby myśleli,że oni sami ja mają ;)
To tak jak sposób na wybór. Dajesz dziecku do wyboru 2 ubranka i ono myśli, że ma wybór a to Ty zadecydowałas co założy :) ja to stosowałam do podziału podczas sprzątania. Dość miałam kłótni co kto ma robić wiec mowilam do prawie meza: wolisz odkurzanie czy mycie kibla? On szczęśliwy ze sam decyduje co robi i nikt go nie zmusza a ja i tak osiągalam swoje. No jak z dzieckiem [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

moj tak jak matce w domu nie pomagal tak jak mieszkamy razem to wszystko zrobi! szok jak sie czlowiek zmienia

Mojeboje - no to chyba widocznie jest kwestia podejścia. Ja mam jak Twój mąż ;) tzn żadnego prezentu kupionego bym nie chciała ale czym innym jest jak powie rano kochanie dzisiaj jest Twój dzień, pojedziemy na lody czy jakiś obiad żebym czuła się świątecznie to okej. Mi tylko chodzi o prezenty, jak widzę jak koleżanki kupują od rocznego dziecka babciom jakies kosmetyki kwiaty. ... to mi się to wydaje śmieszne :)

A to faktycznie, kosmetyki od maluszka imho bez sensu:)

itajciem
Nie uDzielałam się za dużo ale od czasu do czasu czytałam wpisy i byłam z Wamí od początku jednak teraz
Opuszczam Was. Wczoraj pożegnałam moje maleństwo w 12tygodniu serduszko przestało bić :-(
trzymam za Was kciuki i życzę szczęśliwych rozwiązań.

Strasznie mi przykro, przytulam mocno. To takie niesprawiedliwie! Jedni tak bardzo chcą mieć dzieci i ciągle wiatr im w oczy wieje, a inni ich nie chcą, nie dbają o siebie, piją, a rodzą całe i zdrowe. Nie tak powinien być urządzony ten świat!

No kazdy facet inny. Moja teściowa to dosłownie usługuje w domu a w moim domu z kolei rodzice wszystko robili razem. Wiec z moim prawie mezem ciężko było się dotrzeć bo różne mamy wzorce... ale już mój wie,że albo partnerstwo albo spadówa;) zawsze mówię, że jak zaczniesz mnie utrzymywać to ja będę wtedy kura domowa a jeśli pracujemy pół na pół to i podział obowiązków w domu musi być po równo. I jakoś to do niego dociera... po 8 latach [emoji1]

reklama
Creativo - no to jest super pamiatka:)
Fajny pomysł jest też z kalendarzem ze zdjęciami dziecka. Moja przyjaciółka co roku na święta robi taki prezent dziadkom, już od 6 lat i to jest super pamiątka.

No własnie taki kalendarz sprawiliśmy dziadkom i są zachwyceni, więc na pewno będziemy powtarzać:)
Mieliśmy gips do odbicia nóżki ale nigdy jakoś nie mogliśmy się do tego zabrać i daliśmy w prezencie komuś innemu. Łatwiej nam poszło odbijanie rączek i nóżek po prostu w farbie.

Do góry