reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Eli, bavaria absolutnie najlepsza! I 0%. Ja najbardziej lubię wersję wit. Podczas kp piłam ją na potęgę.

reklama
Ja też bavarie piłam litrami w poprzedniej ciąży teraz jeszcze nie miałam ochoty. Mój mąż też zawalił pierwszy dzień matki i nic od córki nie przygotował... przykro mi też z tego powodu- cóż pozostaje czekać na dzień ojca i się odwdzięczyć! Chociaż chciałam mu coś szykować... mój nawet mojej mamie życzeń nie zlozyl, ona się o to na szczęście nie obraża bo wie że ja też jego mamie w życiu bym życzeń z tej okazji nie złożyła... ale to już osobna historia !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ej dziewczyny ale nie smuccie się, że mąż nie przygotował Wam nic na dzień matki... przecież to dzień matki a nie żony ;) co to za prezent od dziecka, który kupi albo zrobi mąż? Przyjdzie przecież czas na to,że dziecko samo coś zrobi i to chyba będzie o wiele piękniejsze niż taki udawany prezent kiedy dziecko nie ma nawet świadomości? Ja to nigdy nie rozumiałam tego jak koleżanki się o takie coś obrażały. Ale ja to jestem w ogóle jakaś inna ;)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ej dziewczyny ale nie smuccie się, że mąż nie przygotował Wam nic na dzień matki... przecież to dzień matki a nie żony ;) co to za prezent od dziecka, który kupi albo zrobi mąż? Przyjdzie przecież czas na to,że dziecko samo coś zrobi i to chyba będzie o wiele piękniejsze niż taki udawany prezent kiedy dziecko nie ma nawet świadomości? Ja to nigdy nie rozumiałam tego jak koleżanki się o takie coś obrażały. Ale ja to jestem w ogóle jakaś inna ;)

Mi nie chodzi o prezenty ale chociaż o pamięć. Jak nie będzie się dziecku pomagać pamiętać o takich sprawach to się nie nauczy... takie moje zdanie... takim tokiem nie potrzebnie dawałam upominki babciom od wnusi bo ona nie rozumie. Musiałyby poczekać z 5 lat zanim skuma:p już widzę oburzenie jakbym o tym nie pamiętała że pierwsze dzień babci a tu zero tematu... może ja jestem za sentymentalna hehe lubie kultywowac tradycje :)

To chodzi też o to by mąż spojrzał na swą żonę jak na matkę swoich dzieci i czuł niejako wdzięczność za trud narodzin, wychowania itp. Ja tak to widzę :)

Dzięki za info o Bavarii. Ciekawe w którym sklepie znajdę. A te 0,5 % można pić czy nie?

To chodzi też o to by mąż spojrzał na swą żonę jak na matkę swoich dzieci i czuł niejako wdzięczność za trud narodzin, wychowania itp. Ja tak to widzę :)

Dzięki za info o Bavarii. Ciekawe w którym sklepie znajdę. A te 0,5 % można pić czy nie?
Podejrzewam że można ale ja nie piłam ;)

zgadzam sie z elifit i z perla. skad dziecko ma sie nauczyc jak go tata nie nauczy? ja nic tez nie dostalam od meza nawet zyczen ale jeszcze chyba sama sie nie oswoilam ze jestem mama wiec mi nie jest przykro:)
apropo's niejako wdziecznosci meza za trud urodzenia, wychowania itd to w moich stronach/kregach jest zwyczaj ze z okazji urodzenia dziecka maz kupuje zonie pierscionek (z brylantem) i mi sie to podoba. oczywiscie nie na zasadzie ze mus nie wazne czy mamy na chleb ale... no mojego meza (i mezow moich przyjaciolek) stac raz na kilka lat na taki wydatek a nie oszukujmy sie: ile razy w zyciu maz ma taka prawdziwa wyjatkowa okazje zeby zonie kupic znaczniejsza bizuterie? a zwlaszcza jesli tak jak moj maz nie byl dawania prezentow nauczony (u mojego meza w domu nawet na gwiazdke prezentow nie bylo!)??? mam zamiar meza delikatnie sklonic do takiego prezentu po urodzeniu dziecka (bo on sam serio by nigdy nie wpadl na to zeby jakikolwiek prezent kupic) i wiem ze on sie zgodzi z przyjemnoscia i bedzie to dla nas pamiatka tej chwili i bedziemy to nieraz wspominali.

ps. piwo 0,0 pilam ze 2 razy i carmi raz ale odeszla mi calkowicie chec. jest tez warka lemon 0,0 u mnie do kupienia w zabce i biedronce a bavaria w leclercu
4
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Ostatnia edycja:
Tyle się napisałam i post wcielo uhhhhhhh wrrr

Teraz krócej, bavaria w Auchan Piotr i Paweł Carrefour Express Czytałyscie co pisałam że w tych do 0,05% zawartość alkoholu zbliżona jest do tego w jogurcie czy jabłkach, a to chyba jecie ;)

Prezent na dzień matki dobry w celach edukacyjnych ale chyba u starszego dziecka bo mój roczniak to nawet by wręczyć nie umiał

Dostałam od męża złote kolczyki po urodzeniu córki co mnie zdziwiło chyba ktoś mu podpowiedzial

My babciom nic nie kupili na dzień babci.. Jakoś na to nie wpadłam mało domyślna jestem w przyszłym roku już core wyślę z podarkiem

Oby dziś pogoda była bo czeka mnie zaś grill

reklama
Za urodzenie dziecka to jak najbardziej prezent i to spory się należy od męża :)
Na dzień dzisiejszy myślę tak samo o dniu babci jak o wczorajszym dniu matki,że póki dziecko jest maleńkie i niekumate to ja nie będę nic kupowała tylko jak juz maluch będzie większy to będziemy robić np laurki czy damy kwiatka :) ale może jak się pojawi na świecie to mi się zmieni.... kto wie :)

A co do piwa to ja pije karmi albo inne bezalkoholowe ale jedno albo dwa małe max a one mają 0.5% alkoholu ale zaliczane jest to do bezalkoholowego wiec pewnie taka mala ilość w organizmie jest niezauważalna?
A bavarie można dostać w tesco I zabce z tego co kojarzę i pewnie inne duże markety.

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry