reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczyny. Ja karmilam 19 miesiecy syna. Odstawilam w tamtym roku w sierpniu i mimo dwoch opakowan tabletek na odmlekowanie mleko mam do tej pory ( jak poronilam doatalam znowu pokarmu sporo). Drugie bede karmic piersią na 100 %. Synek w pierwszym roku zyci malo co chcial jesc tylko cyca i powoli wprowadzalismy wszystko inne.

Jestem za szczepienimi. Synek ma wszystkie podane. Nastepne dostanie jak pojdzie do szkoły w wieku 6 lat. Czytlam te wszystkie artykuly i ogladalam wypowiedzi doktorow ba ten temat i mnie nie przekonali. Zwlaszcza ze tu jets tyle narodowosci i dzieci gez szczepien ze nie wiadomo co to dziecko z przedszkola przyniesie. Żeby daleko nie szukc w tamtym roku bylo niedaleko nas parę smiertelnych zachorowan na odrę wiec synu ma juz mmr plus ospe dwa razy za sobą

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antiope nie znam sytuacji dokładnie i nie mi oceniać ;) jak będziemy na zamkniętym to wstawię zdjęcie mojej pierworodnej. Miała suche placki na całym ciele, ale na twarzy najgorsze - bo wielkie, czerwone i gorące, podchodzące ropą. Dodatkowo skóra na paluszkach pękająca i swędząca, krew się lała. Mimo diety szału nie było, emolienty niewiele dały. Ale karmiłyśmy się dalej i w wieku około roku już była poprawa. U nas to był efekt szczepienia w 6tż. Potem po każdym kolejnym się zaostrzało. Ale jak pisałam nie mi oceniać. Ja wiem jedynie i z całą pewnością mogę napisać, że w ofzypadku alergii tym bardziej powinno się kp, bo alergia skórna jest wynikiem nieszczelności jelit a sztuczne mleko i preparaty mlekozastępcze te jelita jeszcze bardziej wyjaławiają.
Pocieszę Cię tylko, że moja młodszą żadnych alergii nie ma ,więc jest szansa, że tym razem i u Ciebie obejdzie się be problemów ;)
Wiesz, u Bazylka to poważniejszy problem. Wciąż jest alergikiem i wciąż nie może glutenu, jajek i mleka. Ja zrezygnowałam z kp ze względu na zdrowie synka, ale i swoje własne, bo również mój organizm był wyniszczony od tej diety. U młodego nie było kompletnie żadnej poprawy mimo diety i uwierz mi, że zrezygnowałam z kp nie bez żalu. czułam się oszukana, że naprawdę chciałam, ale mi nie było dane.

Antiope ukłony za tą walkę z kp dałaś tyle ile mogłaś widać że jesteś świadoma wartości mleka mamy Wiadomo czasem problemy nas przerastają my całe szczęście miałyśmy ino problem z białkiem mleka krowiego po 7mc ustąpił
No, przerosło mnie to i psychicznie i fizycznie. Bazyli płakał, bo ta twarz go tak bolała. Był bardzo nerwowym dzieckiem. Spał po 15 minut i się budził (podejrzewam, że wszystko przez ból). Bardzo dużo płakał. Kiedy przeszliśmy na hydrolizat bardzo się uspokoił.

Wiesz, u Bazylka to poważniejszy problem. Wciąż jest alergikiem i wciąż nie może glutenu, jajek i mleka. Ja zrezygnowałam z kp ze względu na zdrowie synka, ale i swoje własne, bo również mój organizm był wyniszczony od tej diety. U młodego nie było kompletnie żadnej poprawy mimo diety i uwierz mi, że zrezygnowałam z kp nie bez żalu. czułam się oszukana, że naprawdę chciałam, ale mi nie było dane.

No, przerosło mnie to i psychicznie i fizycznie. Bazyli płakał, bo ta twarz go tak bolała. Był bardzo nerwowym dzieckiem. Spał po 15 minut i się budził (podejrzewam, że wszystko przez ból). Bardzo dużo płakał. Kiedy przeszliśmy na hydrolizat bardzo się uspokoił.

Kochana nie przejmuj sie i nie tlumacz. Dalas mu tyle ile moglas. Probowalas to najwazniejsze. Nie czuj sie przez to gorsza czy cos :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Anio jak dzis smopoczucie? Dalej zmartwiona?
Dziewczyny mocne kciuki za dzisiejsze wizyty.

Moje dZiecko znowu jest chore cholerka. Normalnie zlamka. Musze jutro do lekarza z nim isc. Dzis wszystko zamkniete wiec moge zapomnieć. Święto u nas.

dzien dobry
jestem zla, moje programy na lapku odmawiaja posluszenstwa i tu mam pytanko, ktora z Was podejmie sie zrobienia tabelki? bo ja sie wsciekalam do nocy...co z tego, ze moge ja zrobic w pracy na kompie jak potem w domu nie bede mogla jej edytowac?
no to ktora chetna?

dzien dobry
jestem zla, moje programy na lapku odmawiaja posluszenstwa i tu mam pytanko, ktora z Was podejmie sie zrobienia tabelki? bo ja sie wsciekalam do nocy...co z tego, ze moge ja zrobic w pracy na kompie jak potem w domu nie bede mogla jej edytowac?
no to ktora chetna?

Ja niestety tylko na alikacji siedzę. Skarbie może bez tabelki tylko normlnie złóż watek z lista dane jedne pod drugimi?

Hey

Na szybko bo czas nie pozwala mam made obowoazkow. Zajrzalam do was takze pisze.

Co do kp zalozcie temat widac ze da chetne do pisania.

Co do nowych osob to sie odezwaly raz i koniec . pewnie dlatego ze pisalysmy o zskladaniu zamknietego. 90%z nich nas podczytuje od dawna. A same nie pisza taka rozrywka. Dlatego ja bylam juz dawno za zalozeniem zamknieyego bo kto chce pisac to widac .

Co to jakiegos sprawdzania kto ile pisze to absurd. Nie ma obowiazku pisania o osobistych sprawach I bliskich na forum ogolnym. Gdzie pewnue dziennych wejsc na nasze grudniowki jest tysiace . A ile z tych osob jest uczciwych? Po to jest zamkniety a jesli ktos chce sie ujawniac I otwierac to juz jego odpowiedzialnisc.

No I fajnie ze ten strach I obsesja braku objawow powoli opuszcza forum.
Ja czekam na ptenatalne. Mysle ze nastepny tydzuen otworza Te wizyty . Moze I plec juz sie uda zobaczyc.

reklama
Do góry