reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja tez ciagle mowie lubemu, ze chrzcin nie bedzie u mnie w rodzinie nie chrzci sie dzieci tylko robi sie pepkowe na powitanie :) taki dzien otwarty w domu zeby kazdy mogl przyjechac zobaczyc dzidziusia i bardzo mi sie to podoba !
Tesciowa jest bardzo wierzaca potrafi zadzwonic do mnie i mowic mi kiedy Daniel ma poscic bo ja i moja rodzina swiat nie obchodzimy w sensie takim, ze nie celebrujemy tego bo moja mama uwaza, ze powinnismy sie spotykac i byc dla siebie mili na codzien a nie tylko od swieta.

My dzisiaj caly dzien na wyjazdach teraz jestem padnieta a musze jeszcze z psami wyjsc.... Ustka juz zaliczona i pierwsza rybka pyszna byla ! Az sama w szoku bylam ze kapusta kiszona mi az tak smakowala do tej rybki ;)
a mi dzis nic nie smakuje :oo::oo:

reklama
Lux a po co sie kobieto tak denerwujesz tesciowka. A wez przytakuj a I tak zrobisz swoje. Przeciez nawet Te maluszki nasze nie urodzone .
widzisz ja nie umiem przytakiwac, ja zaraz dzioba otwieram i sie dre, nie krzycze tylko dre i dzis dalam popis...poza tym szwagierki facet duze komentarze dawal, ze dlaczego nie jedziemy na koncert Lisowskiej, bo jest w naszym miescie a ja mowie no he tej tlok, ludzie napici a niech mnie ktos uderzy w brzuch lub popchnie

Jakbys chciala osc na koncert to chyba bys poszla prawda a skoro cie tam nie ma to widocznie nie mialaz ochoty tam isc ... po co takie gadanie ? Ja czasami ludzi zupelnie nie rozumiem jakbys lux conajmniej 16 lat miala

Jakbys chciala osc na koncert to chyba bys poszla prawda a skoro cie tam nie ma to widocznie nie mialaz ochoty tam isc ... po co takie gadanie ? Ja czasami ludzi zupelnie nie rozumiem jakbys lux conajmniej 16 lat miala
no wiesz, on nie stracil dziecka, nie staral sie dlugo, wzial samotna matke z odchowana corka i on nie wie jak to jest byc w ciazy, jak to jest sie martwic, bac o dzieciatko w brzuchu...

Hej Dziewczyny :)) podczytuje Was, właśnie wróciłam od babci z wioski, bo byliśmy powiedzieć, że będzie prababcią[emoji14]śmieje się z moich rodziców, że będą 40letnimi dziadkami :D ale oni się wszyscy tak cieszą, że chyba im nazewnictwo nie przeszkadza :D
martwię się trochę, bo 3 dni temu wszystkie objawy jak ręką odjął odeszły. Zero. Nic.
moj partner mial 41 lat jak został dziadkiem zaraz skonczy 44 i bedzie tatusiem ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

moj partner mial 41 lat jak został dziadkiem zaraz skonczy 44 i bedzie tatusiem ;)

u nas w rodzinie pokolenie każde co 20 lat :D u mnie i tak najdłuższa przerwa bo w tym roku kończę 23 :)

ale fajnie! to teraz Wasze dziecko będzie ciocią/wujkiem dużo starszego :p

Czarownica ja w czerwcu bede miala 30lat i to jest moje pierwsze dziecko
Wszystko zalezy od sytuacji jesli ktos ma odpowiedzialnego partnera to uwazam, ze czemu nie ;) aczkolwiek moja mama mowila, ze zupelnie inaczej podchodzila do kwesti macierzynstwa gdy rodzila moja siostre w wieku 23lat a gdy rodzila mnie w wieku 28 ... mowila ze byla dojrzalsza i miala wiecej cierpliwosci do mnie
Ja sie ciesze, ze zaczekalam z decyzja o macierzynstwie wczesniej nie chcialam miec dzieci dopoki nie poznalam lubego to przy jego boku poczulam, ze chce byc juz matka i ze to najwyzsza pora po prostu dojrzalam do tej decyzji i ciesze sie z tego bo uwazam, ze teraz macierzynstwo bedzie dla mnie ze tak to okresle blogoslawienstwem a nie kara za mlodu gdzie czlowiek chce sie jeszcze bawic ;)

reklama
To widzę, że to odpuszczanie objawów wszystkie po kolei martwi. Niech już się ten I trymestr skończy, bo my się tu zadręczymy.
Jeśli chodzi o chrzest, to ja szanuję, że ktoś chce ochrzcić jeśli jest wierzący, to dla mnie naturalne. U mnie z tym problem, bo ja jestem z bardzo wierzącej rodziny. Pamiętam jakie musiałam robić podchody jako nastolatka. Mama mi kazała iść do kościoła, nie słuchając, że nie chcę, więc ja wtedy szłam do koleżanki na ploty. Raz mnie mama poszła do kościoła szukać i jak mnie nie znalazła, to była awantura. U mnie ten "kryzys wiary" nie przeszedł i stwierdziłam, że nie będę oszukiwać ani siebie, ani innych. Strasznie mnie śmieszy gadanie (to akurat moja siostra): "Ale X też nie chodzą do kościoła w ogóle, a ochrzcili" Jak jej powiedziałam, że w takim razie X są obłudni, to się obraziła :-p

Do góry