reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny czy wiecie jak to jest z jacuzzi w ciazy? Jade właśnie do spa i szwagierka mi pisze,ze nie mogę jacuzzi ze względu na wibracje. ... to chyba już przesada co? Wiecie coś na ten temat?
Ja absolutnie zodzę się Twoją szwagierką . Generalnie nie powinno się się korzystać z jacuzzi w ciąży (a w szczególności w pierwszym trymesterze ) między innymi ze względu na hydromasaż. Jestem fizjoterapeutką i pracowałam również w centrum spa i każdej kobiecie, która była w pierwszym lub trzecim trymestrze odradzaliśmy korzystanie z tego typu zabiegów. Każde spa w swojej ofercie zawiera propozycje zabiegów dla kobiet w ciąży, które są bezpieczne dla dziecka i myślę , że znalazłabyś coś dla siebie :)

reklama
Ja absolutnie zodzę się Twoją szwagierką . Generalnie nie powinno się się korzystać z jacuzzi w ciąży (a w szczególności w pierwszym trymesterze ) między innymi ze względu na hydromasaż. Jestem fizjoterapeutką i pracowałam również w centrum spa i każdej kobiecie, która była w pierwszym lub trzecim trymestrze odradzaliśmy korzystanie z tego typu zabiegów. Każde spa w swojej ofercie zawiera propozycje zabiegów dla kobiet w ciąży, które są bezpieczne dla dziecka i myślę , że znalazłabyś coś dla siebie :)
Bardzo dziękuję, właśnie o taką merytoryczna odpowiedz mi chodziło. Cóż. .. pozostaje mi basen i leżak ;) i masaz jutro ale chyba tylko samego karku albo stop ;)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo dziękuję, właśnie o taką merytoryczna odpowiedz mi chodziło. Cóż. .. pozostaje mi basen i leżak ;) i masaz jutro ale chyba tylko samego karku albo stop ;)
Pozwól , że jeszcze się wtrącę i wypowiem :) Masaż karku i obręczy barkowej jak najbardziej i nóg (od ud po kostki) . Na stopach znajdują punkty reflektoryczne , których drażnienie może się źle skończyć (np. skurcze macicy) - ja go robiłam jak już byłam po terminie :) dlatego nie jest zalecany.

Heja. Rany nie do nadrobienia wszystkie wątki. Ja niestety od wczoraj leżąco mam strasznie silne bóle brzucha i plamienie ledwo żyję. Zaraz jedziemy do lekarza, bo słabo to wszystko wygląda trzymajcie kciuki dziewczyny...

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze tylko musisz odpocząć.

reklama
Heja. Rany nie do nadrobienia wszystkie wątki. Ja niestety od wczoraj leżąco mam strasznie silne bóle brzucha i plamienie ledwo żyję. Zaraz jedziemy do lekarza, bo słabo to wszystko wygląda trzymajcie kciuki dziewczyny...
I ja trzymam kciuki i czekam na dobre wieści!

Do góry