reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mam odwrotnie. Rano mnie budzi ssanie w żołądku, a wieczorem właśnie ta ciężśkość i brak apetytu.

Super! Gratuluję! :happy: Jaki masz termin?
Dlaczego wycelowaliście w chłopca?
Uwierz mi, że w 7 tygodniu nie będziesz się mogła doczekać 12 itd :happy:
w chlopca dlatego, ze zaplodnienie bylo w sam dzien owulacji. Ale to przypadek. Ta ciąża to jeden wielki przypadek.... ale najcudowniejszy w moim zyciu :D :D a termin na święta, 25-26.12. ale ja i tak będę się umawiala na cesarkę. No chyba, że cos mi sie odmieni... bo podobno w ciąży wiele poglądow sie zmienia :)

w chlopca dlatego, ze zaplodnienie bylo w sam dzien owulacji. Ale to przypadek. Ta ciąża to jeden wielki przypadek.... ale najcudowniejszy w moim zyciu :D :D a termin na święta, 25-26.12. ale ja i tak będę się umawiala na cesarkę. No chyba, że cos mi sie odmieni... bo podobno w ciąży wiele poglądow sie zmienia :)

cudowny prezent będzie!
u mnie termin na 10.12, ale kto tam wie ;)
ja np. miałam się urodzić pod koniec lutego/początek marca, a 29.12 już byłam na świecie :)

niewazna plec, wazne, by zdrowe bylo! ja nie wiem czy u mnie bylo w owu bo to byl odpuszczony cykl, cos kolo owu bylo z dwa razy

A skąd wiecie kiedy doszło do zapłodnienia, wyliczone z usg? Bo przecież Ty z PCO, to chyba tak bez obserwacji temperatury to ciężko z kalendarzem wyliczyć? :happy2:
Ja mam nadzieję, że utrafiliśmy w dziewczynkę, bo przytulanko było 2 dni przed owulacją. Ale i tak ostatnio wyczytałam, że to mit i że to nieprawda, że męskie plemniki szybsze, ale mniej wytrzymałe, a żeńskie wolniejsze, ale wytrzymalsze. Się okaże. Z synkiem to mieliśmy przytulanie codziennie, bo to sam początek związku był, więc zmajstrowaliśmy go raczej właśnie w dniu owulacji, więc by się zgadzało.

My zmajstrowaliśmy teraz dziecko dokładnie w owulację i liczę na chłopca, ale w sumie płeć nie ważna.
Mamy już jednego, więc może być też dziewczynka, choć trochę będę rozczarowana. ;)

A skąd wiecie kiedy doszło do zapłodnienia, wyliczone z usg? Bo przecież Ty z PCO, to chyba tak bez obserwacji temperatury to ciężko z kalendarzem wyliczyć? :happy2:
Ja mam nadzieję, że utrafiliśmy w dziewczynkę, bo przytulanko było 2 dni przed owulacją. Ale i tak ostatnio wyczytałam, że to mit i że to nieprawda, że męskie plemniki szybsze, ale mniej wytrzymałe, a żeńskie wolniejsze, ale wytrzymalsze. Się okaże. Z synkiem to mieliśmy przytulanie codziennie, bo to sam początek związku był, więc zmajstrowaliśmy go raczej właśnie w dniu owulacji, więc by się zgadzało.
Wiem stąd, że od stycznia od kiedy jestem na diecie to nagle miesiączki mi się wyregulowaly co do dnia co 28 dni (pierwszy raz w zyciu) i zapłodnienie było dokładnie w owulacje, która wyliczyłam na kalkulatorze w internecie :D w życiu po prostu się zdarzają takie cuda,że naukowcom się nie śniło ;) ja miałam mieć takie problemy z zajściem w ciaze,że jak o tym myslalam to mi się odechciewalo. Cud. Tak to nazywam :)))))))))

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry