reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mam niskie ciśnienie z natury, więc jakoś daje radę bez kawy :)
Ruch podnosi ciśnienie, zimny prysznic, masaż nóg od dołu do góry, trochę więcej soli w diecie, dużo napojów, najlepiej wody... ale w ciąży to chyba taki brak sił po prostu już jest zwłaszcza na początku

anetka dziś miałam 95/53
kindzia, powiedziałam mojemu D o tym masowaniu, ale udaje, że nie usłyszał :-p
agnesis no właśnie staram się jak najwięcej pić wody. Z solą to chyba nie dam rady więcej solić, bo się porzygam. Do ruchu nie umiem się zmusić, a do zimnego prysznica tym bardziej, zwłaszcza, że mi cały czas zimno... A o masaż, to chyba muszę bardziej dosadnie poprosić mojego D.

Ale żeście się rozpisaly :-)

To tak:

Nie mam tatuazu i choc zawsze chcialam miec to jakos tak zawsze wolalam wydac te pieniadze na cos dla dzieci ;-)

Jeśli chodzi o wózki, to ja pojęcia nie mam jaka to firma była haha jakis taki kupilismy bo byl ladny i w miare praktyczny :) z minusow to to ze ciezki ale ja go trzymalam w takim pokoiku na dole wiec nie musialam znosic po schodach, a plus to taki ze mial duze pompowane kola a my tutaj mamy pola, łąki, lasy i stawy więc musialam taki miec :-) Przezyl juz trojke dzieci to i przetrwa jeszcze jedno ;)

Wracajac do porodow, to moje corcie wazyly ponad 3500 kg :) a i tak dalam rade choc ja drobniutka jestem bo waze 52 kg :)

Anetka, super ze serduszko bije, dzidzia jest silna i na pewno wszystko przetrwa by byc z mamusia za 8 miesiecy :)

To super ze moge normalny strój, myslalam ze ludzie by patrzyli na mnie jak na jakas wyrodna matke, ale co do przegrzewania to sie zgodze, faktycznie w golfach to ja nie bede na plazy siedziala haha :-)

Nie pamietam co jeszcze mialam napisac.. zapomnialam :-)

Dzis bylas z tesciowa przekluc uszy coreczkom, masakra byla, ale teraz juz zadowolone i sliczne :)

Męczą mnie strasznie soczewki, szczypia mnie oczy, mam takie "suche" i nie wiem co poradzic bo bez soczewek nie widze nic, a nie mam okularow :/

Dzis mnie bolal brzuch, poszlam po corke do przedszkola i choc ciagle sobie powtarzam ze wszystko jest w porzadku, musze spacerpwac, nic mi nie bedzie, itd to po powrocie myslalam ze padne, brzuch mnie ciagnal i kul.. musialam sie polozyc :( dalej mnie troche boli ale juz znosnie..
Wydaje mi sie ze moge tez miec maly poziom magnezu, mnie zawsze to w ciazy męczy, gdzies organizm w tym czasie slabo przyswaja chyba czy cos.. Jestem dzis okropnie zmeczona, marze o tym zeby isc spac w koncu ale moje corcie ani mysla o spaniu..

Pozdrawiam! :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj korzystając z dobrej pogody większość dnia spędziliśmy z córką i mężem najpierw w parku, potem na pizzy i na rynku i dopiero teraz wróciliśmy. Na szczęście dzisiaj czuje się o niebo lepiej niż wczoraj bo wczoraj na krótkim spacerze nie dawałam rady i musiałam większość czasu spędzić na ławce. A dzisiaj całkiem dużo chodziłam i nie czułam zmęczenia. Piękne okoliczności przyrody i dobra pogoda zrobiły swoje :)

Aneta, super że z dzieckiem dobrze i trzymam kciuki żeby nie było żadnych problemów z krwiakami.

Witam wszystkie przyszłe mamy. Jestem Klaudyna i według ostatniej miesiączki jestem w 6 tyg i 5 dniu. 21 marca na USG był tylko pęcherzyk i trochę mnie to martwi.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Klaudyna witaj! Wydaje mi się, że jeżeli już 21 marca było widać pęcherzyk, to jest ok. Większość z nas nie widziała na razie nic więcej. Ja np miałam usg tydzień temu i też był tylko pęcherzyk i pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić. Inne dziewczyny też miały usg na podobnym etapie, albo nawet późniejszym i też miały tylko pęcherzyk. Tylko nieliczne z nas mogą się pochwalić tym, że już widziały serduszko. Ja pierwsze usg miałam 25 marca i jedyne co było widać, to że endometrium jest duże. Pęcherzyka jeszcze nie widziałam wtedy.

Klaudyna witaj! Wydaje mi się, że jeżeli już 21 marca było widać pęcherzyk, to jest ok. Większość z nas nie widziała na razie nic więcej. Ja np miałam usg tydzień temu i też był tylko pęcherzyk i pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić. Inne dziewczyny też miały usg na podobnym etapie, albo nawet późniejszym i też miały tylko pęcherzyk. Tylko nieliczne z nas mogą się pochwalić tym, że już widziały serduszko. Ja pierwsze usg miałam 25 marca i jedyne co było widać, to że endometrium jest duże. Pęcherzyka jeszcze nie widziałam wtedy.
Wszyscy mi tak mówią, że nie ma się czym martwić :)
W piątek idę się zapisać na wizytę tylko muszę się odnaleźć w tym temacie w Holandii. Jak się czegoś dowiem od razu będę się z wami tym dzielić.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi bo na mój prosty rozum to jezeli progesteron rosnie i hcg tez tzn ze maluch sie rozwija a gdy płód obumiera to beta stoi w miejscu lub maleje Bo chyba nie mozliwe jest zeby serduszko sie nie wykształciło czyli płód by obumierał a betka rosła?Oszaleje do wtorku

Do góry