reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam wszystkie przyszłe mamy. Jestem Klaudyna i według ostatniej miesiączki jestem w 6 tyg i 5 dniu. 21 marca na USG był tylko pęcherzyk i trochę mnie to martwi.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

No to między nami są jakieś 2 dni różnicy (bo teoretycznie zaczęłam dzisiaj 7tydzień) i 21 marca to ja nawet nie przypuszczałam że mogę być w ciąży;) Tydzień temu widziałam pęcherzyk a dopiero za tydzień mam przyjść zobaczyć serduszko i ostatecznie potwierdzić ciążę. Staram się nie przejmować i znajdować dużo zajęć żeby szybko minął ten czas:)

reklama
Dziewczyny, czy już mówilyście najbliższym (rodzicom, przyjaciołom) o ciąży? Jeśli nie to kiedy powiecie? Chcecie to zrobić w jakiś szczególny sposób?
W pierwszej ciąży czekałam do końca pierwszego trymestru a w zasadzie do USG po I trymestrze bo pokazywaliśmy wszystkim zdjęcie. Chociaż u mnie niestety przy wadzie macicy koniec pierwszego trymestru wcale nie oznacza, że ryzyko poronienia maleje:/
W tej ciąży myślę sobie, że będzie co ma być. Możemy czasem częściej potrzebować pomocy, trudniej byłoby ukrywać i nawet niespecjalnie nam się chce, więc powiemy chyba jakoś za tydzień, jeśli oczywiście na wizycie wszystko okaże się że jest prawidłowo. Tyle, że chcieliśmy to zrobić za pomocą córki, zakładając jej koszulkę z napisem "będę starszą siostrą" a tą koszulkę musielibyśmy kupić przed badaniem czyli tak naprawdę w ciemno... Więc mam pewne obawy.

aniek ja już o tym pisałam. W mojej poprzedniej ciąży miałam pusty pęcherzyk, czyli ciąża obumarła na bardzo wczesnym etapie, a moja beta rosła, mniej niż powinna, ale jednak rosła, praktycznie do samego zabiegu łyżeczkowania w 9 tygodniu. Ale tak jak mówię, rosła mniej niż powinna.

mojeboje u mnie wie moja mama i mama D. Ta druga powiedziała też babci D. Wie też moja kuzynka. Jakoś tak samo wyszło.

My już powiedzieliśmy rodzinie. Ale to ze względu na to że akurat byliśmy w PL na urlopie i teraz już wróciliśmy do Holandii. Także nie było by okazji gdybyśmy nie powiedzieli

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedzialam dzisiaj, bo mieszkamy na wsi, mamy las, pola, stawy, ogromne podworko, i kupe roboty, a mieszkamy po sasiedzku z tesciami, a pod nami babcia z dzieckiem meza, wiec musialam powiedziec zeby nic nie musiec robic :-) my sie dzielimy obowiazkami, np koszenie trawy, plewienie ogrodka, itd :) jest nas duzo do tego :) Nie zyjemy z tego bo to nie oplacalne, maz pracuje normalnie w pracy, ale mamy przynajmniej swoje owoce, warzywa, jaja, mieso drobiowe i wieprzowe, a nawet karpia na swieta :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja powiedzialam dzisiaj, bo mieszkamy na wsi, mamy las, pola, stawy, ogromne podworko, i kupe roboty, a mieszkamy po sasiedzku z tesciami, a pod nami babcia z dzieckiem meza, wiec musialam powiedziec zeby nic nie musiec robic :-) my sie dzielimy obowiazkami, np koszenie trawy, plewienie ogrodka, itd :) jest nas duzo do tego :) Nie zyjemy z tego bo to nie oplacalne, maz pracuje normalnie w pracy, ale mamy przynajmniej swoje owoce, warzywa, jaja, mieso drobiowe i wieprzowe, a nawet karpia na swieta :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
O ja super, kupę roboty ale ile korzyści! Moi rodzice tyle nie mają, ale mają duży ogródek i też w sezonie ciągle zajęci i uwiązani w domu. Ale teraz doceniam korzyści własnego ekologicznego jedzenia.

reklama
Do góry