reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Musisz dużo o tym czytać i oswajać się z tematem

cb7wugpju04jz4q8.png

Zapewne,bo jak na razie to dla mnie czarna magia.. Tak strasznie się boję, że sobie nie poradzę, że na samą myśl mi się słabo robi..

reklama
Dokładnie... nie wyobrażam sobie tyle godzin rodzić...zazdroszczę tym co idą, godzina i po wszystkim.. Najbardziej sie boję tego bólu chyba i że nie dam rady,albo zemdleje w trakcie..albo nie będę umiała przeć jak należy...albo, że mi się udusi w środku dziecko..boże takie myśli, że z jednej strony wolałabym już tą cc i niech go wyciągną całego i zdrowego...a z drugiej strony to jednak operacja..
parcie hmm jak ronilam to mialam te bole ja na porod, tak mi tlumaczyla lekarka, mowi to teraz pani widzi jak to bedzie bolec przy szczesliwym rozwiazaniu tylko wtedy jeszcze glowka bedzie musiala przejsc...ja taka przerazona na nia patrzylam...bol byl tak silny, ze darlam sie i blagalam o kroplowke...

parcie hmm jak ronilam to mialam te bole ja na porod, tak mi tlumaczyla lekarka, mowi to teraz pani widzi jak to bedzie bolec przy szczesliwym rozwiazaniu tylko wtedy jeszcze glowka bedzie musiala przejsc...ja taka przerazona na nia patrzylam...bol byl tak silny, ze darlam sie i blagalam o kroplowke...

Masakra.. :( z dwojga złego masz już o tym jakieś pojęcie :(

Dziewczyny, a ja właśnie w pierwszej ciąży nie myślałam dużo o porodzie, starałam się nie myśleć..nastawiłam się, że tak jak wszyscy dam radę i nie nastawiałam się, nie wyobrażałam sobie jak to będzie..i myślę, że to było dobre podejście, byłam spokojna. A teraz jakoś więcej myślę o porodzie, choć mam to już za sobą i wiem jak wygląda to mimo to różne myśli mnie dopadają.. Zmieniłam też miejsce zamieszkania, inny szpital, lekarze itd. Jednak oczywiste jest, że każda ciąża i każdy poród jest inny, więc nie ma co się źle nastawiać, że będzie strasznie, że długo itd. bo u każdej z nas tak naprawdę inaczej to wygląda.. no i ta chwila, kiedy trzymasz swoje maleństwo w ramionach wynagradza cały ten ból :) Ja życzę każdej z nas żeby nasz poród był szybki i jak najmniej bolesny ;)

nie tak do konca mam, pisze tylko, ze mowiono mi, ze taki sam bol jest podczas porodu, to boli podobnie jak na okres, ale mocniej, sto razy mocniej jakby ktos mi wyzeral podbrzusze..brr az ciarki dostalam jak se to przypomnialam :(

Ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek więc dla mnie to kompletnie obce..coraz bardziej się boje, ale jak pisze Noemi może faktycznie lepiej nie myśleć zbyt wiele i wziąć to na klatę.

reklama
Ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek więc dla mnie to kompletnie obce..coraz bardziej się boje, ale jak pisze Noemi może faktycznie lepiej nie myśleć zbyt wiele i wziąć to na klatę.
ja moze po prostu sie zawezme i urodze, sprobuje :D najwyzej bede sie drzec na caly szpital...w koncu i tak bede musiala urodzic no nie? w brzuchu rok go nie przetrzymam :D

Do góry