reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux wg mnie to beda inne odczucia bo bedziesz rodzic swoje upragnione dziecko ktore tak mocno chcesz zobaczyc i w koncu utulic wydaje mi sie, ze to tez inaczej dziala na kobiete znajduje taka wewnetrzna sile bo wierzy w happy end ;)

Te ktore sie boja maja watpliwosci poszukajcie szkoly rodzenia u nas zapisy sa duzo wczesniej bo jest duzo chetnych a sa tylko dwie darmowe szkoly rodzenia w naszym miescie.

Ja najbardziej boje sie tego jak bedzie z papierologia i jak tam sie odnajde, nie lubie lekarzy szpitali itd jakby u nas byl dom narodzin to bym pewnie byla pierwsza w kolejce haha
wiem, teraz caly czas powtarzam, tyle lat na nie czekalam, zzera mnie ciekawosc czy jest synkiem czy corcia, do kogo bedzie podobne, jakie bedzie zaraz po porodzie :)

reklama
nie tak do konca mam, pisze tylko, ze mowiono mi, ze taki sam bol jest podczas porodu, to boli podobnie jak na okres, ale mocniej, sto razy mocniej jakby ktos mi wyzeral podbrzusze..brr az ciarki dostalam jak se to przypomnialam :(
To skurcze porodowe przypominają te okresowe. One zgładxają i otwierają szyjke. Parte to takie pochwowe, przesuwają dziecko w kanale rodnym.

cb7wugpju04jz4q8.png

ja moze po prostu sie zawezme i urodze, sprobuje :D najwyzej bede sie drzec na caly szpital...w koncu i tak bede musiala urodzic no nie? w brzuchu rok go nie przetrzymam :D

Darcie się jak najbardziej wskazane :p ponoć pomaga;) Ja nie wiem, bo nie praktykowałam:D

karolinakato dokładnie, damy radę i nie ma co myśleć na zapas ;)

Ja za pierwszym razem też się okropnie bałam. Po czym jak rozpoczęła sie akcja porodowa, to czułam taki spokój wewnętrzny,że już niedługo bedzie moje maleństwo. Niestety po 12 h skurczy i marnym postępie rozwarcia,oraz po zrobieniu USG okazało się ze młody prognozowali bedzie miał ponad 4 kg i jest szeroki w barkach, więc zdecydowano o CC. Bałam sie strasznie, że maluch utknie po drodze i się zgodziłam. Bylo ciężko, ale nie żałuję. Najważniejsze że był bezpieczny. Zanim doszło do CC to jednak doszłam do 7 cm rozwarcia ,wiec skurcze już znam. Może tym razem się uda naturalnie, zobaczymy...
34bw90bvfv2dp3pf.png

ja moze po prostu sie zawezme i urodze, sprobuje :D najwyzej bede sie drzec na caly szpital...w koncu i tak bede musiala urodzic no nie? w brzuchu rok go nie przetrzymam :D

Darcie się jak najbardziej wskazane :p ponoć pomaga;) Ja nie wiem, bo nie praktykowałam:D

haha no to jednak motywuje do tego,żeby urodzić na czas :D
a pokrzyczeć bezkarnie też fajna sprawa :D

Ja np boje sie tylko troche bo mialam ciezki porod. Za to cholernie mocno sie motuwuje. Zadnego zzo bo u mnie dziala do dupy i zadnego lezenia. Nie dam za cholerę sie nieruchomic na tum łóżku. W pierwszej ciąży nie pozwolili mi w wodzie siedziec bo mi wody wczesniej odeszły i nie moglam. Teraz albo w wodzie chce albo na tej porodowej hustawce takiej bo maja w szpitalu. I bede dzwonic do meza jak tylko.sie zacznie a nie jak wtedy dalam sie namowic zeby poczekac do 7 cm. Tak bysmy razem skakali na pilce czy chodzili jal.najdluzej a sama nie mialam siły.

Darcie się jak najbardziej wskazane [emoji14] ponoć pomaga;) Ja nie wiem, bo nie praktykowałam:D

Krzyczenie pochłania bardzo dużo energii, która jest na wagę złota [emoji5] ponoć lepiej wydawać dźwięki na zasadzie "mruczenia" ? [emoji12]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry