reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Eh ... Wlasnie czytalam wypowiedzieć pewnej mamy,która stwierdziła ze nie warto karmić piersia bo ten ból itd. Ja pierdziele nie wiem kochane jak wy i nie chce nikogo urazic ale dla mnie to samolubne takie gadki . kto pow ze nie bd bolec ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz są takie dla których macierzyństwo to skaranie boskie ;x pamiętam jak chodziłam na terapię do ośrodka to czasami w poczekalni spotykałam takie w ciąży/po ciąży z depresją..kosmos dla mnie ;x

Moja znajoma ma córkę o miesiac młodsza niz moj syn. Rozróba jakich mało. Mój łobuziak to jeszcze grzeczne dziecko przy niej :D zresztą jest cos takiego jak bunt dwulatka. I chyba trzylatka. Nie wierzyłam w to dopóki młody nie skończył dwoch lat. Kładzie sie na ziemi ucieka piszczy krzyczy i potrafi uderzyc jak cos idzie nie po jego myśli. Nie wiedziałam ze moje dziecko jest do tego zdolne zwlaszcza ze ja go nigdy nie bije i staram sie tlumaczyc doaczego jest tak a nie inczej.po prostu trzeba to przetrwać. Płeć nie wiem czy ma coa wspólnego z tym ;)

Pewnie masz racje.. pewnie to nie zależy od płci tylko indywidualnie od dziecka,charakterku no i wychowania rodziców :D

reklama
Ja też liczyłam na dziewczynkę,ale jak mi wyszły te jaja z Pappa i testy Nifty to płeć już dla mnie w ogóle przestała mieć znaczenie,byle zdrowe było... No i czekam na małego urwisa teraz :D i w sekrecie powiem,że przerażona jestem trochę :D
Może Cię to pocieszy i doda otuchy. W pierwszej ciąży czekałam ns upragnioną córkę , ale jak się okazało, że synek będzie też odczuwalam przerażenie. Wkreciłam sobie , że wychowanie i opieka nad dziewczynką jest o wiele prostsza. Z perspektywy czasu stwierdzam , że do wszystkiego można się przyzwyczaić i odnaleźć się :-) może mój synek nie jest aniolkiem , ale poprstu z wybuchami złości trzeba nauczyć sobie radzić :-)

Może Cię to pocieszy i doda otuchy. W pierwszej ciąży czekałam ns upragnioną córkę , ale jak się okazało, że synek będzie też odczuwalam przerażenie. Wkreciłam sobie , że wychowanie i opieka nad dziewczynką jest o wiele prostsza. Z perspektywy czasu stwierdzam , że do wszystkiego można się przyzwyczaić i odnaleźć się :-) może mój synek nie jest aniolkiem , ale poprstu z wybuchami złości trzeba nauczyć sobie radzić :-)

No dokładnie mam takie odczucie o jakim piszesz... Ale pewnie macie rację wszystkie.. Dam radę :tak:

Ja mam syna. Są tego plusy. Wiadomo warkoczyki w grę nie wychodzą, ale wiem ,że sobie poradzi. Mój Mąż mówi, że jak bd córka to nie bd chodzic nigdy na randki itd hehe [emoji23][emoji23][emoji23]

Dokladnie, moj maz mowi ze z wiatrowka bedzie stal na balkonie [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się właśnie boję,że będzie taki łobuz jak synowie moich znajomych..histerie,kładzenie się na podłodze w sklepie,awantury o zabawki,bijatyki,narkotyki,dopalacze..normalnie ja już mam wizję kolejne 15lat w przód..a znając podejście mojego K. pewnie będzie mu na wszystko pozwalał a mnie krew zaleje :p
A myslisz ze dziewczynki sa inne ? Ciaze w wieku 13 lat itd..
Przeciez ogromny wplyw na to jakie bedzie Twoje dziecko masz wlasnie TY. Jesli Twoje dziecko bedzie mialo z Toba super kontakt, bedzie Ci ufalo, to i bedzie Cie sluchac [emoji6] nie boj nic.

Eh ... Wlasnie czytalam wypowiedzieć pewnej mamy,która stwierdziła ze nie warto karmić piersia bo ten ból itd. Ja pierdziele nie wiem kochane jak wy i nie chce nikogo urazic ale dla mnie to samolubne takie gadki . kto pow ze nie bd bolec ?

Mnie nie bolalo [emoji6] raz mnie chyba tylko cora mocnie j ugruzla. Bardziej mnie bolalo odstawianie od piersi.. zwlaszcza wtedy w szpitalu myslalam ze umre z bolu [emoji20]

reklama
Moja znajoma ma córkę o miesiac młodsza niz moj syn. Rozróba jakich mało. Mój łobuziak to jeszcze grzeczne dziecko przy niej :D zresztą jest cos takiego jak bunt dwulatka. I chyba trzylatka. Nie wierzyłam w to dopóki młody nie skończył dwoch lat. Kładzie sie na ziemi ucieka piszczy krzyczy i potrafi uderzyc jak cos idzie nie po jego myśli. Nie wiedziałam ze moje dziecko jest do tego zdolne zwlaszcza ze ja go nigdy nie bije i staram sie tlumaczyc doaczego jest tak a nie inczej.po prostu trzeba to przetrwać. Płeć nie wiem czy ma coa wspólnego z tym ;)

Ja tez mam problemy z mlodsza corka, ale troche innego typu. Potrafi sie np obudzic w nocy i plakac pol godziny, nie da sie przytulić, nie poznaje mnie tak jakby. W przedszkolu tez ma napady, jak to okreslil lekarz, jest emocjonalna. Wysylaja nas przez to do psychiatry dzieciecego, ale ja sobie z nia potrafie poradzic, i nie rozumiem dlaczego w przedszkolu nie potrafia. Te napady sa sporadyczne, ale sa.

Do góry