reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziew
1466695880-1d1mld.jpeg
czynki widzialyscie kiedys jak wygladaja dzieci ktorych mamy w ciazy pija alkohol? Nie udowodniono od jakiej dawki tak sie dzieje wiec moze mozna te 9 miesiecy wytrzymac bez? Ja was nie krytykuje ale po co ryzykowac? Nie mam pojecia jak sie ten syndrom po polsku nazywa ale to przykładowe zdjecie
Ten syndrom to FAS. Ja tez uważam ze na te 9 miesięcy warto wyrzec się używek. Czy u was też taki skwar, az cały dzień mi slabo.

reklama
Dziew
1466695880-1d1mld.jpeg
czynki widzialyscie kiedys jak wygladaja dzieci ktorych mamy w ciazy pija alkohol? Nie udowodniono od jakiej dawki tak sie dzieje wiec moze mozna te 9 miesiecy wytrzymac bez? Ja was nie krytykuje ale po co ryzykowac? Nie mam pojecia jak sie ten syndrom po polsku nazywa ale to przykładowe zdjecie

Jest to FAS, czyli alkoholowy zespół płodowy.

Dziew
1466695880-1d1mld.jpeg

Ja wiedzialam jak sie to nazywa ale nie pamietam. Poznalam takie dziecko, biedactwo..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziew
1466695880-1d1mld.jpeg

Oczywiście, że alkohol to rzecz, z ktorej piwinno sie bezwzglednie zrezygnowac w ciazy, co wiecej historie typu : kobiety pija,palą i rodza zdrowe dzieci (to, ze maja rece,nogi nie jest oznaka, że rozwoj nie jest zaburzony) tez do mnie nie przemawiaja... zrozumialam, ze rozmowa dotyczyła "piwa" 0% czyli napoju bezalkoholowego ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry