reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiele z nas pewnie nigdy się nie dowie dlaczego straciłyśmy ciąże, ale w szpitalu spotkałam kobitkę, która za wszelką cenę chciała się dowiedzieć co poszło nie tak. Okazało się, że miała bliźniaki syjamskie, złączone brzuszkami :( pępowina, wszystkie narządy miały wspólne. Po licznych konsultacjach tylko się upewniła, że stało się to co stać się miało. Dzieci by nie dożyły 2 lat... powiem Wam, że nagle zaczęłam na TK wszystko patrzeć z innej perspektywy. Ja się nie skusiłam na szczegółowe badania, po części ze względów finansowych, a po części dlatego, że chyba wolałam nie wiedzieć. Strata wciąż boli i nigdy nie przestanę myśleć o moim Maluszku, ale po historii tej szpitalnej współlokatorki jakoś mi ułożyło.
Ja myśle, że gdy człowiek zna emocje i rozumie że one przeminą to lepiej się czuje i szybciej zdrowieje.
Polecam wam dziewczyny poczytać o procesie żałoby, wszystkie emocje które opisujecie to naturalne etapy jej przechodzenia https://mbasic.facebook.com/notes/z...sobie-ze-stratami-w-naszym-ż/468770393242873/

reklama
Joshi jedz, uspokoisz sie :)
co do klimy ja mam ją w pracy, ale tak srednio mi pomaga, poza tym ja za bardzo w tym siedziec nie moge, bo zaraz mam przewiane uszy :( mam ja na drugim koncu sklepu i bezposrednio na mnie nie wieje na szczescie

Wiecie co dziewczyny. Przemyślałam sprawę i chyba zrobię sobie wizytę prywatna z usg u dodatkowego lekarza. Znalazłam Panią polke ginekolozke jakieś 10 km stąd. Więc chyba zadzwonię i się umówię. chodzi mi o to aby ktoś zewnatrz obcy zbadał mnie i zobaczył co się dzieje. Z tymi plamieniami.
Nie ze nie ufam swojemu lekarzowi, zresztą dwóm ( ojciec i syn) ale kurde może ktoś spojrzy na moją sytuację "innym" okiem? Wpadnie na jakiś pomysł itp. Będę spokojniejsza jak kolejna para oczu nie znajdzie przyczyny plamien. I potwierdzi że maluszek ma sie dobrze.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Joshi skarbie moze nie wydawaj kasy tylko np w piatek wieczorem skocz do szpitala. Ja tak robie. Przyjmą Cie z plamieniami na pewno i dokladnie przepadają.

Dzień dobry

Ja po mojej straconej ciąży też się zastanawiałam co zrobiłam nie tak, ale nic mi nie przyszło do głowy, bo ja nawet wtedy prosiłam mojego D, żeby małemu smarował nóżki jego maścią, bo ona była na bazie hydrokortyzonu i nie chciałam żeby jakaś nawet minimalna ilość sterydu przeniknęła do mojego organizmu. Wreszcie przestałam o tym myśleć i przyjęłam, że to był po prostu pech, jakaś nieprawidłowość na etapie zapłodnienia, która uniemożliwiła rozwój tej ciąży. Wiecie, gdybym nie straciła tamtej ciąży, to już za 11 dni miałabym termin porodu...:sad:

Ja przed ciążą piłam 2 kawy dziennie, ale w ciąży odrzuciło mnie na początku od tej drugiej i tak już zostało. Też piję tylko jedną. Na początku odrzuciło mnie też od jajek (miałam problem na święta, bo wszędzie tylko jajka), a teraz widzę, że wreszcie przychodzi mi ochota na jajeczniczkę. :happy:
za pierwszym razem to jakos sobie to wytlumaczylam. poza tym wierzylam ze to przypadek. ale po kolejnym...
Wy tez tak czesto w nocy na siku sie budzicie?
a czesto to ile? bo raz w nocy to ja wstawalam przed ciaza:) obecnie wstaje kolo 3-4, potem o 6 i jak wstaje juz tak calkiem kolo 7 to znow od razu lece:)
Ej dziewczyny ale ja Wam obiecalam,że wszystkie nasze grudniowe dzieciaczki urodza się piękne i zdrowe tak????? To proszę o zaufanie!!!!! W grudniu mi podziekujecie!
A tak poza tym to te upały mnie wykanczaja. ... a dzisiaj od rana lekarz, ubezpieczyciel, notariusz... a ja wyglądam jakbym maraton biegała taka zgrzana i spocona .... masakra....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
sorry, zapomnialam!!! juz obiecuje nie wspominac traum. zarty zartami ale twoj upor podnosi mnie na duchu!:)
Mój ma dziś zamontować klime w domu. Też nie wyrabiam 5 piętro i poddasze. Normalnie niczym w piekarniku.

h4zpgov3o3h14ll7.png
taaak! ja tez czekam na klime. ale mysle ze jeszcze min kilka dni bo to znajomy robi to wiadomo...troche potrwa:))

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam do was pytanie, nie wiem..może nie jestem jedyna.. Ostatnio mam straszną ochotę na piwo.. Normalnie marzy mi się takie zimne z sokiem imbirowym.. Albo jakiś radler... Niby są te "0%" ale one nie są 0 tylko 0,2 albo 0,5... no i nie wiem.. myślicie, że można się czegoś takiego napić raz na jakiś czas? Albo takie Karmi Tiramisu mi się marzy ale Karmi to ma chyba też 0,5%... No i nie wiem... co o tym myślicie?

reklama
Przez posty przebrnęłam na szybko i dość niedbale, ale wydaje mi się, że któraś z nas pije od czasu do czasu browara na nerki ;)

Do góry