reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dokładnie! to samo u mnie :D Tyle, że po prawej stronie :D i na wieczór mam po lewej stronie miękko a po prawej takie twarde wręcz wypukłe...Rano mam wrażenie, że mam mniejszy brzuch :D
Ja tak samo, wieczorem jak leżę czuje, wyraźnie. i też mam jedną stronę twardsza, jakby wybrzuszenie.
Teraz od 30 min też czuje jak wariuje sobie, napilam się trochę coli, bo mnie coś mulilo i chciałam żeby mi się bekło, [emoji6] pewnie dlatego po tej coli dziecku trochę odwalilo [emoji16]
Ale jak najbardziej po tym co od wczoraj przechodziłam nie mam nic przeciwko temu, że czuję że dziecko żyje [emoji7]
U mnie bardziej z lewej strony i okolicach pod pepkiem i w pępku [emoji6][emoji6][emoji6]. Ale czasami jak się wyprostuje chyba to i prawa stronę zachaczy. [emoji23]
Na usg widziałam że leży poziomo. Pewnie już z tysiąc razy zmieniło pozycje, ale mimo wszystko czuje w tym samym miejscu od jakiś 4 dni.
Dziś już jestem 100% pewna ze to to [emoji16] jeszcze usg mi to potwierdziło.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ostatnia edycja:
Wezcie ;( bo ja mam duzo skory po 1 ciazy :( i raz czulam a teraz nic

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czuję to w środku, na zewnątrz nic nie widać, nawet jak rękę przykładam to nic nie czuje na ręce a w środku się rusza. Mój mały przykłada ucho do brzucha i też nic nie czuje choć ja wyraźnie czuje je w środku w tym momencie co on daje mi ucho na brzuch. Mały tylko mówi że słychać jakby bąbelki wtedy kiedy ja czuję że się przyciągnęło dziecko.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ja tak samo, wieczorem jak leżę czuje, wyraźnie. i też mam jedną stronę twardsza, jakby wybrzuszenie.
Teraz od 30 min też czuje jak wariuje sobie, napisał się trochę coli, bo mnie coś mulilo i chciałam zapytać by mi się bekło, [emoji6] pewnie dlatego po tej coli d,iecku trochę odwalilo [emoji16]
Ale jak najbardziej po tym co od wczoraj przechodziłamnie manicure przeciwko temu, że czuję że dziecko żyje [emoji7]
U mnie bardziej z lewej strony i okolicach pod pepkiem i w pępku [emoji6][emoji6][emoji6]. Ale czasami jak się wyprostuje chyba to i prawa stronę zachaczy. [emoji23]
Na usg widziałam że leży poziomo. Pewnie już z tysiąc razy zmieniło pozycje, ale mimo wszystko czuje w tym samym miejscu od jakiś 4 dni.
Dziś już jestem 100% pewna ze to to [emoji16] jeszcze usg mi to potwierdziło.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Haha,no ja jak coś zjem to się wierci..wczoraj jak zjadłam batonika to masakra jakaś :D! (o dziwo mnie nie mdliło więc mu się podobało :D)
Właśnie ja się doczekać nie mogę tego II prenatalnego, jak urósł i w ogóle jak wyglada w 4D ♥

Joshi, jak czujesz w okolicy pępka to chyba raczej nie dzidzia. Na tym etapie ciąży dzidziol jest dużo dużo niżej. Na wysokości pępka to raczej nie wcześniej niż w połowie ciąży.

f2w3yx8d53zjrig5.png

Ale wiesz ja podobnie jak Joshi czuje, pod pępkiem lekko i w dole brzucha :> tylko no ja mam 17tydz a Joshi 13tydz.. Ciekawe czemu tak :> ?

Tak teraz pomyslalam,że w sumie jak siedze to może mi się wydawać,że to okolice pępka i się tak układa skóra po prostu na brzuchu bo jak chodzę to nie czuję a może jest i niżej :d

reklama
Ja czuję to w środku, na zewnątrz nic nie widać, nawet jak rękę przykładam to nic nie czuje na ręce a w środku się rusza. Mój mały przykłada ucho do brzucha i też nic nie czuje choć ja wyraźnie czuje je w środku w tym momencie co on daje mi ucho na brzuch. Mały tylko mówi że słychać jakby bąbelki wtedy kiedy ja czuję że się przyciągnęło dziecko.

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja właśnie trochę wcześniej czułam w środku takie smyranie, bulgotanie ciężko mi określić co to dokładnie było, a wczoraj w jednym miejscu z prawej strony takie uderzenia 2 razy z rzędu:) A później cisza. U mnie na zewnątrz też nic nie widać, ani nie czuć jak dotykam.

Do góry