reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moje na srodku siedzi. Wkurza sie jak ja siedzę bo kopie coraz mocniej :D ale brzucho nie jest nigdzie twardszy.

Dzwonilam do gina zeby zaoytac o wyniki wymazu z szyjki i super podobno czysciutko:D

Ja tam mam ochotę na wszystko oprocz śledzi. Jak bylam w ciazy z synem to jadłam codziennie i od tamtej pory jak sie przejadlam to niedobrze mi na samą mysl o nich.

moje mnie nie kopie ani nic :< nic nie czuje ;( albo nie wiem, że TO jest TYM :D

lekarze polecają to herbatę w ciąży i w trakcie karmienia. Wpisz w internet hasło: herbata z pokrzywy/ pokrzywa i zobaczysz co ci wyskoczy.
np. Link do: Herbata z pokrzywy

oki zaraz zobaczę, dzięki :*

zazdroszcze takiego apetytu

oj nie..a dupa rośnie :D niby od początku tylko 4kg przybylo wiec kilo na miesiąc i położna mówi,że to ok..ale ja mam wrażenie jak na siebie patrze,że jestem ogromna ;x

reklama
a ja na....schabowego albo kebaba...albo nie wiem sama na co haha :D najgorzej

Kebaba zeżarłam właśnie :D mniam

kup herbatę z pokrzywy i pij. Bardzo ładnie wyciąga z anemii i podnosi poziom żelaza.

O tak tak, położna mówiła żebym nazbierała pokrzywy i jadła też w sałatkach. Genialna na poziom żelaza.

Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem :D

o to nie wiedziałam, dzięki :D a jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?

WTF? No co ty :) jeszcze o liściach malin krążą miejskie legendy ale oregano i bazylia? Gdzie tam.
Co do naparu z liści malin - dr Preeti Agrawal poleca regularne picie takiej herbatki od drugiego trymestru bo to odżywia mięsień macicy i podobno potem poród łatwiejszy. Za to jeśli kobieta generalnie zawsze piła ten napar to można i w I trymestrze. Ja jeszcze zwlekam z piciem, bo w każdej ciąży miałam twardnienia brzucha i muszę zobaczyć czy teraz też będą mnie męczyć. Ale myślę, że najpóźniej od 28tc będę piła.

Nie robiłam bo:
A. Gin mi.nie powiedział bym robiła
B. Po co? Skoro wszystko w sklepach jest z pasteryzowanego mleka.
Ale jakbym mieszkała we Francji to bym się nie wahała [emoji14]

Izula możesz wszystkie sery pleśniowe polskich producentów. Piszę to już trzeci raz ;)
A te prawdziwe z nie pasteryzowanego mleka należy zapiec.

cb7wugpju04jz4q8.png
Powaznie mozna ? Jezu ratujesz mi zycie [emoji23] jutro kupie. Patrz a ja myslalam ze absolutnie nie wolno..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wczoraj się najadłam mozarelli. Też mam ochotę na pleśniowe, a w lodówce leży wędzony łosoś dla męża. Ja mam ochotę na pomidory i czereśnie, ale po nich to mi brzuch rośnie.
Ja mam czeresnie kolo domu, codziennie jem po troszku i nic mi sie nie dzieje [emoji6]

Oj też bym wypiła, ale nie mam. Ale za to zaraz będzie rybka i kalafior.
Ja teraz zjadlam kanapke z nutella i kotleciki z cukini [emoji23] moze zestawienie do siebie nie pasuje ale co tam, dobre bylo. Popijam herbata z odrobina mleka bo kurde musze przemycac po trochu ten wapn jak nie moge mleka wypic normalnie

moje mnie nie kopie ani nic :< nic nie czuje ;( albo nie wiem, że TO jest TYM :D

oki zaraz zobaczę, dzięki :*

oj nie..a dupa rośnie :D niby od początku tylko 4kg przybylo wiec kilo na miesiąc i położna mówi,że to ok..ale ja mam wrażenie jak na siebie patrze,że jestem ogromna ;x
Ja sie ciesze bo tez w koncu mi waga ruszyła i waze 58 czyli 2 kilo na plusie od poczatku ciazy

Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie tak :( swędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie tak :( swędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Pokremuj kremem nawilzajacym. Ja mam od dziecka takie nawrotowe wysypki, podobno uczuleniowe, i mi krem pomaga np nivea soft. Zadne balsamy, zwykly krem.

Do góry